Nárcisztikus vagyok? Gyógyítható? 24/L
Én szorongással küzdöttem egy jó ideig, néha most is előjön, amit leírtál azzal teljesen tud azonosulni a régi énem. A nárcisztikus személyiségnek nem néztem utána, így arról nem írok semmit.
Ha abból indulok ki, hogy én is úgy ahogy meggyógyultam, azt mondom gyógyítható, de neked is akarnod kell.
Szerintem a pszichológus nem árt semmiképp, de a legfontosabb egy segítőkész, bizalmas társaság, ami segít ezt leküzdeni neked.
Szia esetleg nem szeretnél barátkozni?
Én 23 éves vagyok.
Szerintem az hogy szorongsz és nem talalsz barátokat nem nárcizmus, de erről olyat kérdezz aki ért hozzá.
Nem tudom hogy gyógyítható-e, de érdemes megpróbálni. Mindem jobb, mint így leélni az életed.
innen nem lehet diagnosztizálni, de így a leírásod alapján nem hiszem. A nárcisztikus ember megtagadta önmagát és felépített egy hamis én-t. Ami csak egy álarc, és nincs mögötte valódi személyiség. Emiatt a nárcisztikus ember üres belül, valahol mélyen egy senkinek érzi magát, és ahhoz, hogy érezze, hogy él, folyton külső megerősítéseket, figyelmet keres. Mindenáron figyelmet akar kicsikarni, ha lehet, akkor a vörös szőnyeget terítsék a lába elé, de mivel ez ugye általában nem megy, és a negatív figyelem is figyelem, ezért gyakran cirkuszol, hisztériázik, dühöng, embereket manipulál, hazudik, hogy érdekesebbnek tűnjön, stb. Ez egy rendkívül bonyolult kórkép, nem lehet ilyen egyszerűen leírni.
Leírásod alapján biztos, hogy mély sebeket okozott benned ez az otthoni légkör, és hogy nem figyeltek az igényeidre gyermekkorodban. Szerintem érdemes lesz elmenned terápiára, ha lesz rá pénzed. Ha ilyeneken gondolkodsz, amiket leírtál, akkor biztos, hogy van remény. A nárcisztikus mindig önmagán kívül keresi azt akit hibáztathat, okolhat, stb.
Szerintem nem vagy nárcisztikus. Nekem van a környezetemben ilyen ember, nagyon hiú, énközpontú, csak saját maga érdekli, állandóan dicsekszik, nagyra van magával, csak neki lehet problémája, másnak nem, ha az érdekei úgy kívánják bárkit eltapos. Mindenkit mindenért hibáztat, de ő tökéletes, ő sose hibás semmiben, felelősséget se szeret vállalni. Jah és egy nárcit nem zavar, ha nárci.
Ettől függetlenül pszichológus segítségére van szükséged, ő majd segít feldolgozni a gyerekkorod, meg az abból fakadó problémákat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!