Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan motiváljátok magatokat...

Hogyan motiváljátok magatokat a tisztálkodásra, szépségápolásra stb.?

Figyelt kérdés
A vírus kezdete óta itthon vagyok, egy átlagos napomon nem megyek sehová és nem is találkozom senkivel sem. Ha el is hagyom a lakást, akkor max. sétálok egyet vagy leugrok a boltba. Eleinte még ugyanúgy tartottam a szokásaimat, de mostanra már semmi motivációt nem érzek hozzá és elhagytam magam. Fürdeni, fogat mosni és ilyen alap dolgokat még minden nap szoktam (de ezt sem tagadom, hogy olyan is előfordult már, hogy egy napot kihagytam), de pl. hajat mosni már egyre ritkábban állok neki, szőrteleníteni nem tudom mikor szőrtelenítettem utoljára, a bőrápolást szintén hanyagolom, nem nagyon szoktam felöltözni és valamikor ugyanazt a ruhát húzom fel újra. Szóval nagyon sok mindennel nem foglalkozom, mert igazából nyűgnek érzem, nem érdekel és nem nagyon látom értelmét. Közben viszont zavar, mert korábban nem voltam ilyen és tudom, hogy ez messze nem ideális, nincs is jó hatása és ezen változtatni kellene.
2021. febr. 18. 11:46
 1/7 Dr.med.habil. Genya ***** válasza:
71%

A tisztaság nálam mindig alap. Viszont míg be voltam bacva karanténba, elég hosszú időre voltam, a hajmosást toltam kifelé, mert az az egészséges, és örültem hogy adódott ez az esély.

A szőrtelenítés a magam jóérzete miatt rendben ment. Bőrápolás nálam igazából heti 1x-i éjjeli arckrémen kívül semmi. Szép a bőröm, sima szappannal mosok arcot és ennyi. Amikor nagyon átdörzsölöm fürdés közben fürdőrózsával, azután kenem be éjjeli hidratálóval.

Nem motiváltam magam, az alap dolgok alapok, amúgy meg ha téged kell, az motiváljon, hogy a bőröd ha igényli a törődés, az majd 20 év múlva megköszöni, hogy ápoltad. :)

2021. febr. 18. 11:50
 2/7 anonim ***** válasza:
81%
Mert nem motiváció kell, hanem akaraterő. Megcsinálni motiváció nélkül is. Azért a bőrápolás nem hegymászás, hogy kedvednek kell lennie hozzá.
2021. febr. 18. 12:24
 3/7 anonim ***** válasza:
76%
Én mindig igyekszem ezeket az alap dolgokat betartani, de megértelek, mivel én is mindig otthon vagyok és igen voltak dolgok amiket elhagytam, de ez az időszak csak 1 hónapig tartott. Nem éreztem jól magamat a bőrömben, szóval már azóta újra festem a hajamat, sőt most szeretnék kipróbálni új hajszínt. Próbálok picit tornázni, leadtam 4 kilót diétával, jó lenne további 4-et tornával. A szemöldökömet is mindig kiszedem még ha felesleges is. Az a lényeg, hogy te jól érezd magad. Motiváljon az, hogy előbb utóbb a covidnak vége lesz és ha nem is azonnal de a dolgok vissza térnek a régi kerékvágásba és akkor majd jól fog jönni ha fitt leszel. Talán soha nem lesz ennyi időd saját magadra mint most.
2021. febr. 18. 12:48
 4/7 anonim ***** válasza:
Tisztálkodás mindig kel, ezzel nincs gond a napi fürdéssel, a többszöri kézmosással.
2021. febr. 18. 22:39
 5/7 anonim ***** válasza:
Amúgy szerintem ez egy jó teszt, hogy ki erőlködik azért, hogy mások azt mondják, csinike, és ki az, aki valóban igényes.
2021. febr. 18. 23:22
 6/7 anonim ***** válasza:
Depressziosan nem birtam magam ravenni. Eloszor zenet vittem a furdoszobaba, persze nem vezetekeset, az eletveszely kategoria. Egy ritust alakitottam ki, hogy kisurolom a kadat. Csak egy kis vizet engedek, abba kedvenc illoolajat, kedvenc zene megy, es elkepzelem, hogy a gyurott trampibol egy urinot varazsolok.
2021. febr. 19. 00:57
 7/7 anonim ***** válasza:
1: Ilyen primitív nyelvezettel ne használj olyan címet, amely nem illet meg.
2021. márc. 3. 08:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!