Szerintetek mi a jobb megoldás? Kerülni a vitát amíg lehet vagy azonnal beleállni és lerendezni?
Sziasztok!
Alapvetően baromi nyugis ember vagyok, nehéz kihozni a sodromból. Kerülöm a vitát amíg lehet mind a magánéletemben, mind a munkahelyemen.
Viszont azt vettem észre, hogy emiatt sokan sokszor teljesen hülyének néznek, azt hiszik nem merem kinyitni a számat és félős vagyok. Ha valaki beszól, akkor lerendezem annyival magamban, hogy biztos szar napja volt, majd elmúlik.
Legutóbb a sógornőm volt kedves valami piti ügy miatt nekemesni olyan kioktató cigány stíusban, hogy azonnal kinyílt a bicska a zsebemben és kiosztottam. Meg is lepődött, mert a 6 év alatt nem volt erre példa, a húgomként tekintettem rá. De átlépett egy határt. A férjem szerint ha már az elején kiosztanám az embereket, akkor nem nőnének a fejemre és nem néznének teljesen hülyének. Eddig a családi béke érdekében nem szóltam semmit, de már rájöttem, hogy nem kell mindenàron fenntartani a látszatot.
Csak zavar, mert nem tartom magam egy alpári, ostoba embernek aki nem tudja megbeszélni a problémákat, nem szeretem se a vitát se a feszültséget. De már másoktól is megkaptam, hogy baromi türelmes vagyok.
Ti hogy kezelitek ezeket a helyzeteket? Mi a jó megoldás akár a munkahelyen, akár családi/baráti körön belül?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!