23 évesen mennyire kellene már önállónak lennie az embernek?
Egyáltalán nem vagyok talpraesett, még nem volt munkahelyem se keresetem.
Estis okj-re járok, 5 évet elvesztegettem egy olyan szakmai irányra amit nagyon megutáltam időközben, most egy olyan szakmát tanulok amit szeretek csinálni.
Hiába keresnék munkalehetőséget, semmi értelmeset, ami a jelenleg tanulthoz építőjellegű lenne nem találok.
A nagyszüleim fizetik a TB-m, idönként hallgatom tőlük, hogy kereshetnék munkahelyet, de egyszerűen nincs semmi lehetőségem, meg vagyok lőve.
Itthon ülök a négy fal között, nem járok sehova.
Néha depresszióhoz közeli állapotban vagyok, néha csak meg szeretnék halni...egy darab sz@rnak érzem magam.
Más korombelinek is volt vagy van ilyen időszaka?
Mi a véleményetek?
Szinten 23 éves vagyok, egy mérnöki szakra járok mégis tudok mellette dolgozni.
Egy OKJs képzés jóval kevesebb elvárásokat rak rád, mint egy igazán nehéz egyetemi szak.
Gondolom nálad nem volt olyan, hogy 12 órán át tanulsz mindennap és néha az sem elég a jó átlaghoz vagy még így is eltudsz bukni tantárgyakat.
Emelett is lehet dolgozni, nem sokat de heti 10-15 órát igen.
Most is heti 10 órában dolgozom.
(Most kezdem a 4. félévem, azaz én is elvesztegettem jó pár évet egy mások szakma miatt)
23
(14-es válaszoló vagyok)
Nem a témához tartozik, de mindenki képessége más, nekem a matek kettes érettségi megszerzéséhez magán tanárhoz kellett járni.
Azt nem fejtette ki a kérdező, hogy milyen OKJ képzésre jár és hogy mennyit tanul, milyen nehéz neki stb stb.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ne törjünk borsot egy láthatóan mentális sérült ember orra alá.
Az utolsó mondat nem kifejezetten neked szól!
Egyébként le a kalappal előtted, sok sikert!
Te nem "depresszióhoz közeli állapotban" vagy, hanem az öngyilkos gondolatok miatt szerintem nevezhetjük depressziónak nyugodtan.
A mostani bezártság miatt valóban nehezebb munkát találni, pláne vidéki kisvárosokban. A többi válaszolónak igazat adok annyiban, hogy ilyen helyzetben kereshetsz olyan munkát is, ami nem kötődik a mostani szakmádhoz. Pénzt keresni, a lakásból kimozdulni, emberekkel találkozni azzal is lehet, valószínűleg jót tenne már ennyi is.
A nagyszüleid szerintem nem rossz szándékból mondják, hogy dolgozz (hiszen továbbra is támogatnak), hanem neked szeretnének jót, hogy előbbre juss.
Egy pszichológus felkeresése lenne tényleg a legjobb lépés. Utána talán a munkakeresés és minden más is könnyebben menne. Sok sikert, kitartást kívánok!
Érettségi mellett voltam nyelvtanfolyamon, azért járt egy kevés összeg.
Jelenleg Kiadványszerkesztőnek tanulok.
Az első szakmám az gépiforgácsoló, viszont gyűlölöm az egészet és egyébként sem végeznék fizikai munkát, mert nem rég lettem lágyéksérvel megműtve.
Nem azért nem dolgozom mert nem akarok, hanem egyszerűen nem találok semmi normális munkát.
Anyámnak a nagyon gyerekcipőben járó vállalkozásában segítgetek amit csak tudok, pl.egy youtube csatornát csinálunk.
Próbálom hasznossá tenni magam ahogy csak tudom, de mivel keresetem nincs ezért nagyon szégyellem magam és azt érzem, hogy lassan belebetegedek ebbe az egészbe.
Egyaltalan nem KELL.
A briteknel mas. Ott szinte minden fiatal vagy 16 evesen fejezi be az iskolat es dolgozni kezd, de megsem az a kategoria, mint otthon az iskolazatlan. Vagy ha tovabbtanul is, vagy erettsegi utan dolgozik, akkor is kirepul otthonrol. Es plane ha Londonrol van szo, csak egy szal agyat berel. De a gyerekszobajaba nem ter vissza tobbe.
Olaszok nem ilyenek.
De ettol fuggetlenul, nem egyforman alakul, raadasul van, aki harminc folott ugy behozza, hogy pl a szuleinek is vissza tudja adni a gondoskodast.
En meg ilyen frusztralo idoket nem eltem meg, hogy mindenben versenyzes megy. Siker, eredmenyek, legjobbnak lenni valamiben. Gyerekek, ez a biztos recept arra, hogy folyton szarul erezd magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!