Önállónak tekinthetők azok az emberek, akik nem képesek az anyagi függetlenség elérésére?
Gondolok itt azokra, akik felnőtt emberként ugyanúgy mástól függnek anyagilag, mint gyerekként (csak gyerekkorban ugye a szülőktől, felnőttként meg mondjuk a párjuktól).
Akik pl. képtelenek lennének egy saját háztartás fenntartására támogatás nélkül.
Bele tartozik ez az önállóság fogalmába?
Én úgy veszem észre, hogy egyre inkább kezd elfogadottá válni, hogy egyes emberek nem képesek eltartani saját magukat.
Általánosságban nem lehet szerintem nem önállónak nevezni őket, inkább a körülményektől függ a dolog.
5-ös, szerintem azért mert egy felnőtt embernek alapvetően meg kell tudni állnia a saját lábán, azért felnőtt.
Az egy dolog, hogy te házasságban vagy, de nem mindenki van abban.
Illetve aki házasságban van, azok is elválhatnak, történhetnek sajnos tragédiák és hirtelen egyedül lehet az ember. Olyankor mi van, gyorsan keressen egy másikat?
#6: egy jó biztosítás sokat tud segíteni a váratlan esetekre.
Közösen képzeljük el az életünk, közösen vállaltunk gyerekeket. Így nem téma mi lenne külön.
Azt hittem egyszerű a kérdés, de úgy tűnik többeknek nehézséget okoz az értelmezése.
Nem az a kérdés, hogy vannak-e ilyen emberek, hányan vannak, mivel magyarázzák, hogy felnőtt ember létükre nem tudják eltartani magukat, milyen módon oldják meg stb.
Annyi a kérdés, hogy önállónak mondhatóak-e ezek az emberek.
Nem tudnám őszintén önállónak nevezni őket.
Saját ismerettségi körömben egyébként két ilyen csoportot figyeltem meg:
- olyan pár, ahol az egyik fél sokkal többet keres a másiknál és a másik nem tudna boldogulni nélküle
- olyan pár, ahol mindketten keveset keresnek és egyedül egyikőjük sem tudna boldogulni
Engem felnőtt nőként marhára zavarna egyébként mindkét helyzet, de nyilván van, aki belekényszerül ilyenbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!