Honnan/miből lehet azt tudni biztosan,hogy valaki cigány?
A fehér cigányoknak is vannak olyan vonásai amiből felismerhetőek.
Viszont ismerek olyanokat is,akik igaz barnák,de teljesen magyar környezetben, magyar kúltúrális háttérben nevelkedtek. Nekik a beszédükben sem ismerhető fel.
Ha nem látnád az illetőt, beszéd alapján nem neveznéd cigánynak. Több ilyen is van.
Inteligens rendes emberek.
Ebből gondolom, hogy inkább számít a környezet amiben valaki nevelkedik, mint az, hogy milyen színű.
Aki feléjük húz, őket védi, olyan helyen lakik az többnyire elcigányosodott magyar, akinek a családjában már megtalálható az etnikum.
Ez a téma már lerágott csontnak számít, ezzel tisztában voltam 12-14 évesen, hisz Miskolciként az Avason nőttem fel, így tudtam ki kicsoda.
Leginkább a csóróbb parasztok húznak vidéken cigányok felé, mert más választás nincs, ezt kár szépíteni.
Mivel itt nőttem föl, látom, hogy ki az. Akkor is, ha csak részben, és akkor is, ha történetesen szőkés hajú, világos szemű.
A bőrszín az csak egy dolog. Lehet más miatt is barnásabb. A vonásokon látszik valahogy, plusz a testtartáson is sokszor, ahogy mozog, jár.
Ha nem tudod eldönteni, akkor valahol mindegy is.
De egyből tudod, ha fontos.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!