Ha végignézem az eddigi életemet, gyakorlatilag hibák és kudarcok sorozatát látom. Hibát hibára halmoztam. Illetve amit még kiemelnék, az a nagyon GYENGE akaraterő. Azaz hagyom magam befolyásolni, könnyen megingatható vagyok. Miért vagyok ilyen ?
20: " Pedig a kudarcokból tanulni lehet, és biztos vagyok benne, hogy tanultál is."
Megfelelő génekkel nem követtem volna el hibákat.
Nincsenek olyan gének, amikkel nem követnek el hibákat.
Azok a "tökéletes emberek", akiket Te látni vélsz, egyszerűen nincsenek. Nem léteznek.
Szerintem is génhiba
Én is ilyen vagyok mint te. Ez van! Próbálom elfogadni magamat
23 vagyok
Az emberi szervezetben kémiai folyamatok zajlanak. Kapsz egy ingert a külvilágból és az agyad nem megfelelő erősségű vegyületeket “kavar” össze. Így a reagálásod sem lesz az ami úgymond erős jellem.
Kicsit hülyén fogalmaztam de a lényege, hogy van a genetika ami irányítja az agyat, ami irányítja a biokémiai folyamataidat. Minden érzés minden a testedben kémiai folyamat. Ha ingerült vagy más kémia ha rossz érzésed van az is kémia a pánik is kémia. Minden kémia
23-24: Tökéletesen egyetértek veled. Nem születik mindenki egyenlőnek ! Vannak erősebb és gyengébb emberek.
Pl kutyából is több fajta van, egy pitbull másodpercek alatt széttépne mondjuk egy tacskót.
Ha külsőkben is másak vagyunk, pl szőke-barna haj, akkor jellemben is.
Az, hogy mennyire erős jellem valaki, nyilván akkor bukik ki, amikor valami válsághelyzetbe/nehéz szituációba/konfliktusba kerül az illető.
Lehet csűrni-csavarni, ez így van. A nagy humanisták most biztos letámadnak. De egy erős jellem kevésbé befolyásolható, kevesebb hibát követ el, vagy egyáltalán nem követ el hibát.
Nem, vagy alig érez félelmet, haragot.
Hibát hibára halmoztam az életemben, mert így vagyok bekódolva, bekötve, ilyen a DNS-em, egy genetikai torzó vagyok. A hiba belém van kódolva, nem jó géneket kaptam.
Hiába korrigálnék, a hibákat amit elkövettem akkor se tudom semmissé tenni....
Hovatovább, egy erős, szilárd jellemnél FEL SEM MERÜL!! a hibázás, mint opció lehetősége.
Szerencsések, akik jó géneket kaptak.
Ahogy az előttem válaszoló is mondta, mindent a gének, és kémiai-biológiai folyamatok határoznak meg.
Minden ebből ered, az érzések, érzelmek is.
" A gén, a kutya esetében más, mivel nem létezik az agyának az a része, mint ami nekünk van"
És akkor mivel magyarázod, hogy kutyáknál is vannak vadabb fajták pl bulldog, pitbull és szelídebbek ?
De macskáknál is van vadon élő macska, meg házimacska.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!