Ha végignézem az eddigi életemet, gyakorlatilag hibák és kudarcok sorozatát látom. Hibát hibára halmoztam. Illetve amit még kiemelnék, az a nagyon GYENGE akaraterő. Azaz hagyom magam befolyásolni, könnyen megingatható vagyok. Miért vagyok ilyen ?
Például szerintem az akaraterő, vagy hogy mennyire erős jellem valaki, az tipikusan nem igazán tanulható, sajátítható, inkább determinálva van génjeinkben.
Ezzel megmagyarázható lenne, miért hoztam/hozok éles helyzetekben szinte kizárólag ROSSZ döntéseket és miért nem tudok egy nálam erősebb egyéniség befolyásának ellenállni.
"Például szerintem az akaraterő, vagy hogy mennyire erős jellem valaki, az tipikusan nem igazán tanulható, sajátítható, inkább determinálva van génjeinkben."
Ekkora hülyeséget még nem hallottam, pedig elég sok anatómiát, neurológiát és élettant tanultam. Keress már kifogást, ha mindenáron hárítani akarod a felelősséget, de ezzel ne gyere, mert semmi alapja nincs.
Én nem hárítok semmit, de igenis a gének sokmindent befolyásolnak, pl betegségek formájában.
És én nem dugom a fejem a homokba.. Tudomásul veszem, hogy rossz génkészletet kaptam és emiatt hibát hibára halmozok.
Jó, tökéletes génekkel nem nehéz mindem helyzetben a legjobb döntést meghozni. És egyben a szilárd jellem megóv a helytelen döntésektől.
De sajnos nem mindenki ilyen szerencsés, mert egy degenerált génhibás x@r vagyok...
Az akaraterő - egészséges testi adottságokkal születő embernél - nem genetika... az pont nem. Azt bizony tanuljuk, hogy milyen erős jellemek leszünk, mit akarunk, hogy visszük végbe terveinket és - ami szükségszerű- hogy viseljük el kudarcainkat, hibáinkat.
Az ember az emberré levést az embertől tanulja.
Hány éves vagy? tudod mi szeretnél lenni? vagy hogy milyen tanulmányok érdekelnek, mivel szeretnél fogalkozni?
De kezdd el az önnevelést. Elsőként azt ajánlanám, éles helyzetekben is állj meg egy pillanatra, hogy a riadtság, félelem lecsituljon és utána dönts. Ha nem éles-sürgős, akkor ez: Rossz tudati állapotban nem szabad döntéseket hozni- ilyenkor kicsit bele kell menni hétköznapi tevékenységekben (mosás, főzés stb) és az "kihoz " a mélypontról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!