Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha végignézem az eddigi...

Ha végignézem az eddigi életemet, gyakorlatilag hibák és kudarcok sorozatát látom. Hibát hibára halmoztam. Illetve amit még kiemelnék, az a nagyon GYENGE akaraterő. Azaz hagyom magam befolyásolni, könnyen megingatható vagyok. Miért vagyok ilyen ?

Figyelt kérdés
Miért vagyok ilyen ? Szerintem ez alapvetően genetika, pl a gyenge akaraterő. Rossz géneket örököltem, mert jó génekkel tuti nem lenne ilyen elfuserált életem, tele rossz döntésekkel.

2021. jan. 8. 16:23
1 2 3 4 5
 31/48 A kérdező kommentje:

Ez pedig sima orvostudomány.. És hagyjuk most a vallást, meg a hangzatos egyenlőségdumákat, hogy mindenki egyenlő.. Rohadtul nem...

Sajnos nem... Különben nem lennének ekkora szakadékok ember és ember között.

Igen, sok hibát követtem el... Arra jutottam, hogy ez valószínű nem szimpla rossz döntések voltak részemről.

Ha normális lennék, nem követtem volna el hibákat, jobban felmértem volna a helyzeteket. Agyilag fogyatékos vagyok, ezért van az egész, nade nem mindenki kaphat tökéletes géneket.

2021. jan. 13. 19:26
 32/48 A kérdező kommentje:
És ezzel magyarázhatóak a különböző életutak, hogy miért van olyan, aki sorozatosan hibákat követ el, mint én, más pedig nem követ el hibákat, ergo tökéletes.
2021. jan. 13. 19:30
 33/48 A kérdező kommentje:

Ezt nem kell megideologizálni, minden biológia, kémia, fizika és végső soron minden anyag, anyagi.

Lélek, szellem ? Hagyjuk már. Agyi funkciók határozzák meg azt is, ergo az is biológia.

2021. jan. 13. 19:33
 34/48 A kérdező kommentje:

Aztán vannak a bűnöző típusú emberek is.

Érdekes, nem minden ember tör-zúz, rabol stb...

Vagy van az az ember, akire ránézel és olyan gonosz feje van, látszik rajta.

2021. jan. 13. 19:41
 35/48 anonim ***** válasza:
Nem a lélek. Te... Hanem az agyad felépítése más, mint a kutya agya. A kutya nem képes olyan gondolkodásra, mint az ember. Brutál, hogy halnak kepzeled magad, macskának. Ezért vagy hülye:-) nem azé, mert hibazol. Jelentős eltérés van. Nem lelki:-) a másik, hogy olvasgatni sem akarsz. Ez is hiba. Szóval sztem egyszerű butaság.
2021. jan. 13. 19:48
 36/48 A kérdező kommentje:
35: Egy kutyát sokkal többre tartok, mint saját magamat...
2021. jan. 13. 19:52
 37/48 anonim ***** válasza:
Olyan nincs, hogy gonosz feje van. Ez jungi dolog. Vagy Freud szimbólum szerű. Általánosítani szoktunk, asszociációk. Semmi több. A legtöbb pszichopata Rendes kinézetű:-) amúgy!! Gonosz feje:-) pont ez a baj! Az emberek nagy többsége alacsony IQ. És a bűnöző fejű embereket várja, hogy bűnözzon. Az igazit el sem kapják, mert jó arca van. :-) nincs rossz, jó arc. Nem született. Van befolyása a genetikának, de nem úgy, ahogy gondolod. És nem olyan jelentős. !!!
2021. jan. 13. 19:54
 38/48 A kérdező kommentje:
37: Azért a jellem egy idő után kiül az ember arcára és meghatározza az arcvonásokat.
2021. jan. 13. 19:59
 39/48 anonim ***** válasza:
Valóban létezik, hogy valaki esetleg több energiával bír, mint más. Genetikai alapon, bár ez is inkább életvitel, de mondjuk hiperaktív. Nem kell, hogy rossz ember legyen. Nem sors szerű. Ha megtanulja kezelni, irányítani, akkor máris nem bűnöző. Az emberek nagy lehetőséget kapnak azzal (szabad akarat) hogy a kutyával szemben, felül tudjuk bírálni a legmagasabb parancsot is. Persze ehhez intelligencia kell. Minél alacsonyabb, annál vékonyabb az a rész, ami elválaszt az állat világtól. Ez a genetika. De lehet tanulni, fejlődni.
2021. jan. 13. 20:02
 40/48 A kérdező kommentje:
Egy oroszlán nem tud antilopként viselkedni, és egy antilop se tud oroszlánként. Ez is beléjük van kódolva.
2021. jan. 13. 20:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!