Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha végignézem az eddigi...

Ha végignézem az eddigi életemet, gyakorlatilag hibák és kudarcok sorozatát látom. Hibát hibára halmoztam. Illetve amit még kiemelnék, az a nagyon GYENGE akaraterő. Azaz hagyom magam befolyásolni, könnyen megingatható vagyok. Miért vagyok ilyen ?

Figyelt kérdés
Miért vagyok ilyen ? Szerintem ez alapvetően genetika, pl a gyenge akaraterő. Rossz géneket örököltem, mert jó génekkel tuti nem lenne ilyen elfuserált életem, tele rossz döntésekkel.

2021. jan. 8. 16:23
1 2 3 4 5
 11/48 A kérdező kommentje:

Jó, akkor nem úgy mondom, hogy akaraterő, hanem hogy erős jellem.

Egyébként meg volt tanárom mondta, hogy az, hogy valaki mennyire erős jellem, az alapvetően genetika, és ha visszamennék a múltba, vagy újraélhetném a dolgokat, valószínű ugyanazokat a hibákat elkövetném újra.

2021. jan. 8. 16:53
 12/48 A kérdező kommentje:
És egytértek vele.
2021. jan. 8. 16:54
 13/48 anonim ***** válasza:
70%

nem értek egyet a tanerőddel - és mint nevelő káros ilyet mondani, hogy "ugyanazokat követnéd el" Ezek szerint nem lehet tanulni?

"akkor miért pont a belső jellemvonásainkat ne határozná meg ?"

Azért, mert azok nem anyagiak.

2021. jan. 8. 17:03
 14/48 A kérdező kommentje:

Tehát igazából a tanárom mondta ezt nekem.

Most másra képes egy Ferrari , meg egy Trabant. Egy Trabant nem Ferrariként működni.

A Ferrari nagyobb teljesítményre képes minden téren, mert jobb alkatrészekből, alapanyagokból lett összeszerelve. Ugyanez van az embernél.

Mind biorobotok vagyunk végső soron, tetszik, vagy sem.

2021. jan. 8. 17:10
 15/48 A kérdező kommentje:

13: " Azért, mert azok nem anyagiak."

Minden anyagból áll, minden anyag körülöttünk és mindent az anyag határoz meg.

2021. jan. 8. 17:13
 16/48 anonim ***** válasza:
82%

nem tetszik... az ember nem gép, nem robot, nem állat.

Az ember ember.

Próbálj meg ebből az alapállásból kiindulni és felelni a 7-ben feltett kérdésekre, ha akarsz változtatni ezen a szerencsétlen helyzeten amiben vagy. De ha nem akarsz, akkor búcsúzom, szia.

2021. jan. 8. 17:14
 17/48 A kérdező kommentje:

16: " az ember nem gép, nem robot, nem állat."

Nos, ehhez képest mégis sokszor robotként gürizik a munkájában és sokszor állat módjára viselkedik.

Értsétek meg, egy zebra nem tud oroszlánként viselkedni, a Trabant nem tudja elérni a Ferrari teljesítményét, ha megszakad akkor sem ! Mert nem úgy lett összeszerelve !!

Simán ki lehet számítani, hogy X ember egy adott helyzetben 5/4-szer ugyanazt a hibát fogja elkövetni, illetve Y ember 5/4-szer mindig "a" választ fogja megadni a, b és c lehetőségek közül.

Ez főleg a nehéz döntési helyzetekben figyelhető meg, itt látszódik meg igazán. Igen, van olyan ember, akinek az élete másról sem szól, hogy hibát hibára halmoz.

Ennél az embernél borítékolható, hogy 5 szituációban legalább 4-szer a helytelen döntést fogja meghozni.

Mert ilyen, mert így lett összeszerelve.

2021. jan. 8. 17:23
 18/48 A kérdező kommentje:

Mennyire fair egy Trabantot egy Ferrarival versenyeztetni, hogy ki a gyorsabb ? Semennyire...

Vagy futóbajnokságon indítani egy csigát a gazellával ? Nem fair...

A természet egyenlőtlen adottságokat adott embernek és állatnak, ezt ki kell mondani.

Aki ezt tagadja, az szemellenzőt visel és áltatja magát.

2021. jan. 8. 17:34
 19/48 A kérdező kommentje:

És sajnos én minden szempontból a rossz tulajdonságokat kaptam meg.

Fejlődésre pedig semmi esélyem, max elhanyagolható szinten, de senki nem tudja alapvetően legyőzni magát, kibújni a bőréből.

Egy szó, mint száz, fejlődésre totálisan alkalmatlan vagyok.

2021. jan. 8. 17:36
 20/48 anonim ***** válasza:

"Tudomásul veszem, hogy rossz génkészletet kaptam"

Inkább azt célszerű tudomásul venned, hogy ez egy benganagy KIFOGÁS, ami miatt nem vagy hajlandó változtatni.

Illetve nem ez a fő oka, ezt csak mondogatod magadnak (meg most nekünk), hogy mi miatt olyan az életed, amilyen.

Pedig a kudarcokból tanulni lehet, és biztos vagyok benne, hogy tanultál is.

A szem és hajszín nem változtatható tapasztalatokkal és elhatározással, a belső tulajdonságaink túlnyomó része viszont igen.

A személyiség nem statikus dolog: folyton-folyvást változunk, mikroszinten gyakorlatilag percről percre.

2021. jan. 8. 18:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!