Ha végignézem az eddigi életemet, gyakorlatilag hibák és kudarcok sorozatát látom. Hibát hibára halmoztam. Illetve amit még kiemelnék, az a nagyon GYENGE akaraterő. Azaz hagyom magam befolyásolni, könnyen megingatható vagyok. Miért vagyok ilyen ?
Jó, akkor nem úgy mondom, hogy akaraterő, hanem hogy erős jellem.
Egyébként meg volt tanárom mondta, hogy az, hogy valaki mennyire erős jellem, az alapvetően genetika, és ha visszamennék a múltba, vagy újraélhetném a dolgokat, valószínű ugyanazokat a hibákat elkövetném újra.
nem értek egyet a tanerőddel - és mint nevelő káros ilyet mondani, hogy "ugyanazokat követnéd el" Ezek szerint nem lehet tanulni?
"akkor miért pont a belső jellemvonásainkat ne határozná meg ?"
Azért, mert azok nem anyagiak.
Tehát igazából a tanárom mondta ezt nekem.
Most másra képes egy Ferrari , meg egy Trabant. Egy Trabant nem Ferrariként működni.
A Ferrari nagyobb teljesítményre képes minden téren, mert jobb alkatrészekből, alapanyagokból lett összeszerelve. Ugyanez van az embernél.
Mind biorobotok vagyunk végső soron, tetszik, vagy sem.
13: " Azért, mert azok nem anyagiak."
Minden anyagból áll, minden anyag körülöttünk és mindent az anyag határoz meg.
nem tetszik... az ember nem gép, nem robot, nem állat.
Az ember ember.
Próbálj meg ebből az alapállásból kiindulni és felelni a 7-ben feltett kérdésekre, ha akarsz változtatni ezen a szerencsétlen helyzeten amiben vagy. De ha nem akarsz, akkor búcsúzom, szia.
16: " az ember nem gép, nem robot, nem állat."
Nos, ehhez képest mégis sokszor robotként gürizik a munkájában és sokszor állat módjára viselkedik.
Értsétek meg, egy zebra nem tud oroszlánként viselkedni, a Trabant nem tudja elérni a Ferrari teljesítményét, ha megszakad akkor sem ! Mert nem úgy lett összeszerelve !!
Simán ki lehet számítani, hogy X ember egy adott helyzetben 5/4-szer ugyanazt a hibát fogja elkövetni, illetve Y ember 5/4-szer mindig "a" választ fogja megadni a, b és c lehetőségek közül.
Ez főleg a nehéz döntési helyzetekben figyelhető meg, itt látszódik meg igazán. Igen, van olyan ember, akinek az élete másról sem szól, hogy hibát hibára halmoz.
Ennél az embernél borítékolható, hogy 5 szituációban legalább 4-szer a helytelen döntést fogja meghozni.
Mert ilyen, mert így lett összeszerelve.
Mennyire fair egy Trabantot egy Ferrarival versenyeztetni, hogy ki a gyorsabb ? Semennyire...
Vagy futóbajnokságon indítani egy csigát a gazellával ? Nem fair...
A természet egyenlőtlen adottságokat adott embernek és állatnak, ezt ki kell mondani.
Aki ezt tagadja, az szemellenzőt visel és áltatja magát.
És sajnos én minden szempontból a rossz tulajdonságokat kaptam meg.
Fejlődésre pedig semmi esélyem, max elhanyagolható szinten, de senki nem tudja alapvetően legyőzni magát, kibújni a bőréből.
Egy szó, mint száz, fejlődésre totálisan alkalmatlan vagyok.
"Tudomásul veszem, hogy rossz génkészletet kaptam"
Inkább azt célszerű tudomásul venned, hogy ez egy benganagy KIFOGÁS, ami miatt nem vagy hajlandó változtatni.
Illetve nem ez a fő oka, ezt csak mondogatod magadnak (meg most nekünk), hogy mi miatt olyan az életed, amilyen.
Pedig a kudarcokból tanulni lehet, és biztos vagyok benne, hogy tanultál is.
A szem és hajszín nem változtatható tapasztalatokkal és elhatározással, a belső tulajdonságaink túlnyomó része viszont igen.
A személyiség nem statikus dolog: folyton-folyvást változunk, mikroszinten gyakorlatilag percről percre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!