Mennyire tapasztaltátok, középiskolában és egyetemen mennyire jellemző a másik szekálása, csúfolása, lejáratása ? Volt részed bullyingban ? Internetes zaklatások mennyire jellemzőek ?
Ööö.... Heló, akkor íme pár szó a pszichopátiáról:
A pszichopatáknak nem okoz se örömöt, se semmi egyebet kb semmi, tekintve hogy nincsenek érzéseik. Sőt, a legtöbb pszichopatából nem lesz se bűnöző, se bántalmazó, ellenben pl a cégvezetők között az átlag kétszerese a pszichopaták aránya, mivel ők érzelmi befolyásoltság híján logikus döntéseket hoznak.
Ellenben a bullyk az áldozatokon a saját frusztrációjukat vezetik le, amit gyakran a saját felszínes vagy alig létező, esetleg bántalmazó vagy kihasználó emberi kapcsolataik miatt éreznek.
Sok bully más élethelyzetben vagy közösségben éppenhogy áldozat, sőt, nagy többségében belőlük teljesen normális emberek lesznek, mivel egymás piszkálása a kamaszok életkori sajátossága.
Ahogy olvasom a kommentjeidet, kedves Kérdező, nekem úgy tűnik, te is a saját (egykori) bántalmazásod okozta feszültséget adod ki magadból, bár nem egy konkrét emberen vezeted le, és ez egy jó dolog. Ennek ellenére azt tanácsolom, keress egy pszichológust, aki segít helyretenni a dolgokat a lelkedben/fejedben.
Kérdező: szerintem a zaklató/csúfoló nem ugyanaz, mint a bántalmazó.
Nem tudom, téged is érte-e ilyesmi, de az fontosabb lenne, mint hogy kommentelőknek beszólsz és fenyegetőzöl. Egyébként erről az oldalról te is eléggé bullynak tűnsz csak szóban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!