Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek jobb vagy bal...

Szerintetek jobb vagy bal kezesnek a jobb lenni? Ha választhatnátok, ti milyen kezesek lennétek? És miért?

Figyelt kérdés

Jobb kezesnek nyílván könnyebb, mivel a többség az, viszont bal kezesnek lenni pedig különleges...(és a tudomány szerint a nagy átlagban a balkezeseknek magasabb az intelligenciájuk is...😉)

Ráadásul az is igaz, hogy egy bal kezes jobban tud bánni a jobb kezével, mint egy jobbkezes a balkezével...

2020. dec. 11. 21:45
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
10: Statisztikai adatod van erről ?
2020. dec. 12. 00:13
 12/14 anonim ***** válasza:

#11 Nem igaz, annyi összefüggés van, hogy relatíve gyakrabban szenvednek balesetet, illetve gyakrabban éri őket idegrendszeri/autoimmun megbetegedés.

A kutatás retrospektív volt, amivel az a probléma, hogy rengeteg balkezest jobbkezessé neveltek át a huszadik század elején, vagyis torz volt a minta.

2020. dec. 12. 10:14
 13/14 anonim ***** válasza:
Egyaltalan nem tragedia balkezesnek lenni, de inkabb nem lennek az. Tenyleg minden a jobbkezesekre van tervezve. Plusz szoktam figyelni ahogy irnak es nekem az is fura. Vhogy olyan gorcsosen, erolkodve vagy nem is tudom.. Egy jobbkezesnek sokkal lazabban all a kezeben a toll. Es persze nem is maszatolja el az addig leirt iromanyat.
2020. dec. 12. 10:44
 14/14 anonim ***** válasza:

Bal kezes vagyok, igazából már nem változtatnék rajta, de kicsi koromban (ált. suli alsó osztály) idegesített.

Családomban én vagyok az egyetlen, tehát én "kivétel"-ként, másként tekintettem magamra. Suliban nem ülhettem oda ahova akarok, mert ha jobb kezes ült mellém, akkor tuti nem fogunk tudni egymás mellett enni/írni, nekem külön balkezes cuccok, nekem külön mindent megmutatni, mert technikán a jobbkezeseknek máshogy állt kézre a dolog, stb...

Illetve tesin nekem külön állni, mert a balkezeseknek máshogy kell csinálni. Kosárlabdánál néha bekamuztam, hogy jobb kezes vagyok, mert amúgy poén, balkezes létemre kosárlabdát vezetni és kosárra dobni jobb kézzel jobban tudok.

Most már csak abban zavar, hogy írás közben könnyen elmaszatolom a dolgokat, meg nehezebb spirálfüzetbe írni, mert a spirál útban van.

2020. dec. 12. 10:59
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!