Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Halál büntetésről vélemény?

Halál büntetésről vélemény?

Figyelt kérdés
Egyik gondolatom az hogy nem az emberek dolga az ítélkezés és ember élet elvétele, de amikor pl.Szita Bence gyilkosairól van szó az összes létező kínzást megcsináltatnám az ilyeneken és nem hagynám élni őket. Nektek mi a véleményetek?
2020. nov. 9. 00:41
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/85 anonim ***** válasza:
25%

Krisztus előtt nem volt az embernek lelkiismerete. A barbárok úgy csapták falhoz a csecsemőket hogy szétszakadtak mint a vizes zsebkendő.

Ha ennyire nem vagytok keresztények, akkor a migráns áradatkor sem hivatkozzatok a keresztény létünkre.

Én nem tudnék embert, mármint halálra ítélni valakit. Csak ilyen pszichopata állatok mint ti.

Ha annyira óhajtod a halálbüntetést akkor menj Fehéroroszországba vagy Szaúd-Arábiába, utóbbiban halálra köveznek gyerekes törvények alapján. Na én nem ilyen korcs vagyok.

A demokrácia két tartó pillérből áll. Egyik az hogy a többség akarata érvényesül. De van egy másik pillér is, ami sokkal magasabb normarendszer mint az első. Ez pedig az emberi jogok. Az élethez való jog amit az istentől vagy a természettől kapok. Ezt a jogot senkinek nincs joga elvenni a másiktól, főleg nem egy mocskos indulatoktól hömpölygő csőcselék tömegnek.

Attól hogy te valakit felkötsz, az az áldozatot nem hozza vissza. Nem szeretnék olyan országban élni ahol halálra ítélnek valakit. Olyan kockázattal, hogy ártatlanul. Na azt az embert kihozza vissza? Föld alá teszel egy ártatlan embert, olyan dolgot törölsz el a létezésben, ami visszafordíthatatlan.

Mégha sokszor is említem a kereszténységet, ez nem vallási kérdés, hanem civilizációs.

2020. nov. 11. 12:26
 62/85 anonim ***** válasza:
49%
Azért azt tisztáznám, hogy én (a 27., 53., 58-60. válaszok megírója) és az utolsó hozzászóló két külön személy vagyunk. Valamiben hasonló véleményt vallunk, ennyi. Csak azért írom, mert látom, ez nem volt egyértelmű korábban.
2020. nov. 11. 12:37
 63/85 anonim ***** válasza:
49%
Mindegy kinek írom, a téma a fontos, nem a hozzá szólók.
2020. nov. 11. 12:39
 64/85 anonim ***** válasza:
49%
Gondoltam, jobb, ha nem rajtad kérik számon azt, amit valójában én írtam. :D (Ld. 57. válasz)
2020. nov. 11. 12:43
 65/85 A kérdező kommentje:
Köszönöm hogy leírtatok a véleményeteket! :)
2020. nov. 11. 19:14
 66/85 anonim ***** válasza:
74%
Ezek csak a szilánkjai annak amit ebből a témából ki lehet hozni. De szívesen. 🙂
2020. nov. 11. 21:06
 67/85 anonim ***** válasza:
25%

Egyrészt nem pontozok. Mert semmi értelme, ha ennyire nem érti valaki a lényeget.

Hogyan fogalmazzam meg érthetőbben?

Olyan emberek életéért kardoskodsz akik alkalmatlanok a társadalmi együttélésre. Emberi mivoltukban nem értelmezhető gyakorlatilag a viselkedésük. És semmi esély rá, hogy ez változni fog idővel. Ezeket védjük, mert ha határozottabban lépünk fel ellenük, akkor még rosszabb lesz. Ez így nonszensz.

Félünk attól, hogy majd az első gyilkosság után, csak azért fog ölni, mert halálra ítélnék ha elkapják? Szerinted aki menekül, mert tisztában van a tette súlyosságával és ellenállást tanúsít mondjuk a rendőrökkel szemben, az nem csinálja ezt, ha nem kell tartania a halálbüntetéstől... Szerinted tényleg az a gyakoribb, hogy valaki tettenérés közben megöli az őt üldöző rendőrt, mint hogy később, újra, megfontolt szándékkal öl? Akinél tényleg így működik, az a börtönben nem fog megölni jó pár másik fogvatartottat (akik ezek szerint értékes emberek szintén), csak mert valami nevetséges ok miatt összetűznek? Mert neki már úgyis mindegy?

És továbbra is elmegyünk a mellett, amit sokszor leírtam. Nem csak gyilkosságért és nem minden gyilkosságért kellene visszaállítani a büntetést. Pl. a gyerekmolesztálók, szatírok gyenge, félénk, félős, tesze-tosza emberek, akik más felnőttekkel szemben nem is mernek erőszakosan fellépni. Tehát még jó eséllyel nem is lennének képesek fizikailag csak úgy öldökölni, ha szembe kerülnek valakivel. Ellenben előre eltervezetten, sorozatosan végrehajthatják ezeket a cselekményeket gyengébbekkel szemben.

A gyerekes sértegetésekre és a neveltetésemre irányuló célozgatásokra inkább érdemben nem reagálnék. Szánalmas személyeskedésbe megy át.

2020. nov. 12. 08:40
 68/85 anonim ***** válasza:
20%

Az állam kompetenciája ott kezdődik ahol minket megvéd, és ott végződik ahol mi biztonságban vagyunk.

Nem azért tartjuk fent a demokratikus állami szférát hogy embereket öljön. Egy ember megölése nagyon súlyos erkölcs elleni tevékenység, akár egy magánszemély, akár az állam kollktíven teszi.

Az állam biztosítsa az én védelmemet azzal hogy az ilyen elkövetőket elzárja a társadalomtól. De ne gyilkolásszon le senkit ha kérhetem mert Európában élünk, a világ legfejlettebb civilizációjában. Ne már hogy az ószövetségi barbár embert kelljen játszani a 21. században, akinek még egy csepp lelkiismerete sincs.

Én úgy gondolom hogy súlyos hiba lenne egy olyan eszközt adni az állam kezébe, mint a halálbüntetés. Szerinted ez rohadt politikai elit ami most van, nem lenne képes úgy használni, ahogy kedve szerint tartja? Ne legyünk már ennyire naivak. A történelem nem azt igazolja hogy a politikai garnitúra annyira erkölcsösen jár el a törvényeket illetően.

Ne adj isten ha kormányra kerülne egy szélsőjobboldali párt, azok aztán tényleg vissza élnének ezzel a módszerrel. Életről és halálról szóló törvényt nem szabad adni mindenféle korrupt gazember kezébe mert előbb utóbb vissza él vele.

A veszélyes bűnözőket meg szépen tartsuk bezárva.

Azt meg el ne hidd hogy azok a te pénzeden élnek, ugyanis a börtönben munkát végeznek amiért egész hónapban kapnak kb. egy doboz cigire való pénzt. Szóval nagyon el van tévedve az aki azt hiszi hogy ingyen élnek ott.

2020. nov. 12. 09:34
 69/85 anonim ***** válasza:
29%

Utolsó! Alapvetően ott tévedsz, hogy a gyilkosok nem kapnak életfogytigot egy fegyházban, hanem x idő után rászabadítják őket a világra. Tehát simán lehet, hogy aki melletted áll a villamoson, az 5 éve nyakon szúrta a szomszédját 5000 forintért és te leszel a következő.

Nagyon ritka, amikor tényleges életfogytigot kapnak a gyilkosok.

2020. nov. 12. 09:46
 70/85 anonim ***** válasza:
75%

#68: Hagyjuk már, az USA-ban hány politikai indíttatásból halálra ítéltet végeztek ki az elmúlt évtizedekben? Ha mi vagyunk a civilizáció csúcsa itt a hanyatló Európa közepén, akkor miért gondoljuk, hogy még az USA-nál is rosszabbak lennénk?

Nem az én pénzemen? Ne röhögtess már. Azt az egész infrastruktúrát fenn lehet tartani szerinted abból amit ezek megtermelnek? Dehogy lehet. Arról nem is beszélve, hogy megérdemli-e ilyen tettek után azt az életkörülményt amiben tartják, mikor emberek tízezrei sokkal rosszabb körülmények között tengődnek...

És ahogy írták, rohadtul nem kapnak életfogytiglant többnyire. (sajnos)

Megöl valaki 5 gyereket, majd a halott testükkel közösül. Akkor ez kisebb súlyú erkölcs elleni tevékenység, mint ezt az állatot kivégezni, mert megtette?

2020. nov. 12. 10:10
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!