Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Halál büntetésről vélemény?

Halál büntetésről vélemény?

Figyelt kérdés
Egyik gondolatom az hogy nem az emberek dolga az ítélkezés és ember élet elvétele, de amikor pl.Szita Bence gyilkosairól van szó az összes létező kínzást megcsináltatnám az ilyeneken és nem hagynám élni őket. Nektek mi a véleményetek?
2020. nov. 9. 00:41
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/85 anonim ***** válasza:
14%
Ha nekem megöltek volna valakit, akkor jogos lenne a haragom és a halálbüntetéssel kapcsolatos szimpátiám. De a vadidegen csőcselék milyen jogon kéri másik ember halálát a tv híradó előtt ülve?
2020. nov. 9. 10:19
 22/85 anonim ***** válasza:
0%
Támogatnám.
2020. nov. 9. 10:21
 23/85 anonim ***** válasza:
38%

21#

Attól, hogy eddig még téged és a rokonaidat nem találta be a gyilkos, hidd el előfordulhat, hogy legközelebb miután kiszabadult te leszel soron, vagy valamelyik hozzátartozód. Sose tudni az ilyen őrülteknél, néha csak elég rosszkor lenni rossz helyen.

Szóval gondolom emiatt van jogunk követelni a halálbüntetést még egy idegen ember esetén is. Mert bármikor megeshet, hogy többé nem vadidegen lesz neked az áldozat, utána meg majd megy a sírás rívás, hogy miért nem ölték meg a börtönben addig amég lehetett.

2020. nov. 9. 10:37
 24/85 anonim ***** válasza:
16%

Akkor nem kell kiengedni. De akkor sem ölünk embert.

Pszichiáterek képesek felmérni hogy kit lehet kiengedni és kit nem.

2020. nov. 9. 11:13
 25/85 anonim ***** válasza:
30%

21! Akkor csak a te haragod jogos, mindenki másé nem. :D értem.

Az a baj, hogy a tévében látott akasztanivaló aberrált állat ma egy ismeretlent ölt meg (legalábbis számodra ismeretlent), 3 év múlva meg az anyádat öli meg 2.000 forintért. Nem lett volna egyszerűbb már az első ilyennél kinyírni?

2020. nov. 9. 13:53
 26/85 anonim ***** válasza:
37%

Hát neharagudj, de én úgy érzem hogy nincs jogom egy számomra idegen embert halálra ítélni.

De nem is a gyilkost sajnálom, hanem magunkat, mint társadalmat aki képes lenne ilyen bűnt elkövetni.

Akkor jogos a haragom ha az én hozzátartozómat ölik meg, de akkor sem lenne igazam ha megölném a gyilkost.

Attól hogy téged b*szogatnak a munkahelyeden vagy a feleséged éppen nem akar... És ez miatt ingerült vagy, még nincs jogod halálra ítélni valakit. Neharagudj de én az emberi élet mellett voksolok minden körülmények között.

2020. nov. 9. 14:57
 27/85 anonim ***** válasza:
67%

"Szerencsés helyzetben vagy, hogy nem ölték meg egyik szerettedet sem, te vonyítanál a legjobban halálbüntetésért, ha a gyerekednek vagy a hozzátartozódnak baja lenne."

A Bándy Kata-gyilkosságról hallottál? Idéznék Wikipédiáról:

"A bűneset kapcsán többen felvetették a halálbüntetés visszaállításának szükségességét. Az áldozat családja ezzel szemben azt kérte, a gyilkosságot „ne használják fel uszítás, gyűlölködés vagy a halálbüntetés visszaállításának ürügyéül”."

Ennyit a retardált érvelésedről. Nem, nem szükségszerű, hogy egy embernek az elveit az ő személyes traumái határozzák meg.

Imádom amúgy, hogy amikor terítékre kerül ez a téma, emberek ezreiről derül ki, hogy semmivel sem kevésbé vérszomjasak, mint azok, akik törvényen kívül gyilkolásznak, egyszerűen csak másmilyen ürügy kell nekik ahhoz, hogy feljogosítva érezzék magukat egy élet kioltására, vagy éppen valakinek a lehető legbestiálisabb megkínzására. Én őszintén nem értem, hogy képesek nem k**vára megijedni saját maguktól.

2020. nov. 9. 17:02
 28/85 anonim ***** válasza:
80%
Ha nem látok esélyt a megbánásra, javulásra, nem lennék ellene a halálbüntetésnek. Annyi kikötésem lenne, hogy előtte rázzák gatyába az igazságszolgáltatás intézményét, mert nagyon sok a téves ítélet, amikor ártatlan emberre húzzák rá a vizes lepedőt, aztán évekkel később az adóforintjaimból fizetik nekik a kártérítést.
2020. nov. 9. 17:25
 29/85 anonim ***** válasza:
39%

Az ember az csak ember. Mindig benne van a pakliban hogy téved valaki, nem lehet egy intézményrendszert tökéletesíteni.

Az ember hatalma megvan a gyilkoláshoz, az isteni bölcsessége nincs.

Az emberi élet a civilizációnk alapja, akármilyen is az elkövető. Ettől vagyunk európai emberek. Krisztusiak.

2020. nov. 9. 17:54
 30/85 anonim ***** válasza:
30%
Halállal büntetném: családon belüli erőszak, nemi erőszak, emberölés, pedofília, állatkínzás(pl az a lotyó, aki a kutyát a kocsi után kötötte), bármiféle gyerek ellen elkövetett bántalmazás(verésre gondolok és testi fenyítésre). Ahh.
2020. nov. 9. 21:22
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!