Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Halál büntetésről vélemény?

Halál büntetésről vélemény?

Figyelt kérdés
Egyik gondolatom az hogy nem az emberek dolga az ítélkezés és ember élet elvétele, de amikor pl.Szita Bence gyilkosairól van szó az összes létező kínzást megcsináltatnám az ilyeneken és nem hagynám élni őket. Nektek mi a véleményetek?
2020. nov. 9. 00:41
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/85 anonim ***** válasza:
34%
Szerintem az ember nem isten, ne akarjon istent játszani mert nem az. Mindig ott a tévedés lehetősége, amire számtalan példa volt. Szerintem nem véletlen hogy ártatlan embereket ítéltek halálra. Ezek az esetek annak a jelei hogy nem szabad embert ölni, mert a Krisztusi keresztény erkölcsiség ezt nem engedi. Ettől vagyunk európai kultúremberek, nem pedig valami agyhalott barbár. Az állam dolga annyi hogy a veszélyes embert elzárja a többitől. De nem az hogy kivégezze.
2020. nov. 9. 06:28
 12/85 anonim ***** válasza:
95%
A 120. ilyen kérdés ez...
2020. nov. 9. 06:33
 13/85 anonim ***** válasza:
83%
Egyértelműen támogatom, az okokat leírták előttem, csak egy gondolat mellé. Mennyi pénzt fordítson a társadalom az társadalomban létezni képtelen emberek életben tartására évtizedekig csak mert nem ítélkezhet?
2020. nov. 9. 08:56
 14/85 anonim ***** válasza:
17%

Mélyen ellenzem a halálbüntetést. Kifejtettek több okot is előtten, de leírom én is összefoglalva.

Egyrészt, a halálbüntetés valójában nem rendelkezik elrettentő hatással. A középkorban sem volt kevesebb a lopás/rablás/gyilkosság/egyéb bűncselekmény, pedig ott nagyon sok, kreatív, kegyetlen, látványos módja volt a kivégzésnek. Sőt, a nyilvános kivégzéseken loptak a legtöbbet.

Másrészt, komoly probléma az ártatlanok kivégzésének kérdése is. Lehet mondani, hogy manapság már nincs tévedés az ítéletet illetően, de ez hazugság. Tévedés mindig előfordulhat, korrupció meg pláne. Azért haljon meg egy ártatlan (vagy akár sok száz) a jövőben, mert a bírót lefizették? És ha kivégeztek valakit, aki semmit sem tett, utólag mit mondanak? Elintézik egy bénán eldörrentett "bocsival"?

Harmadrészt az életfogytiglani börtön igenis egy civilizált, nyugati társadalomhoz illő eljárás. Meg lehet szökni? Igen, meglehet. De legyen jó a felszereltség, az őrség és akkor ez a veszély minimalizálódik. Az adófizetők pénzén élnek vígan a rabok? Nem kell nekik X-box a cellába és svédasztal. Személy szerint azt vallom, én szívesen fizetem, hogy el legyenek szeparálva tőlem a veszélyes bűnözők, így nyugiban tudjam élni az életem.

A vallásgyalázó kommentre fölösleges bármit is mondani, önmagát minősíti. Nem csak hitéleti alap, hogy nem henteljük embertársainkat, hanem alapvető erkölcsi érték Európában, ahol élünk. És nem, nem jogosít fel minket az sem, hogy egy vadmarha gyilkolt. Nem mególjük, hanen elzárjuk egész életére.

Személy szerint súlyos bűnök esetén a ténylegesen letöltendő életfogytiglant tartom okésnak. Biztonságban elzárni, szigorú szabályokkal, NEM luxus körülmények között, egész életére. Így nem jelenthet veszélyt másokra. A szökés elkerülése pedig jó anyagi finanszírozás mellett a rendvédelmi erők feladata.

2020. nov. 9. 08:57
 15/85 anonim ***** válasza:
26%

Szerintem azoknak az embereknek, akik fejszével agyonvernek egy idős embert, megölnek egy gyereket vagy megkéselnek valakit az utcán, semmi keresnivalójuk nincs a társadalomban.

A börtönben sem egy 2x2-es sötét cellában élnek kenyéren és vizen, hanem az adófizetők pénzén pihennek és egy gyilkosság után is 5 évet kapnak, aztán szabadulnak és újrakezdik. Simán lehet, hogy a következő áldozata az egyik közeli hozzátartozód lesz. Szóval igen, én támogatom a halálbüntetést.

Nevelni pedig maximum a tolvajokat, adócsalókat lehet x év börtönnel, nem a gyilkosokat.

És itt nem arról van szó kedves 11-es, hogy az ember istent játszik-e vagy sem, hanem arról, hogy veszélyes egyedeknek semmi keresnivalójuk nincs az utcán vagy emberek között.

2020. nov. 9. 08:58
 16/85 anonim ***** válasza:
19%
14! Ne már! Amennyi embert életfogytiglanra kellene ítélni az országban, annyi férőhely nincs is a börtönökben! És ki tartja el ezeket az embereket? Te, meg én, meg azok is, akiknek az anyját/apját/gyerekét ezek megölték.
2020. nov. 9. 09:00
 17/85 anonim ***** válasza:
65%

"A mi pénzünkön élnek a börtönben"

Nehogy már a pénz legyen az ami miatt embert kell ölni, te atya ég.

Amúgy meg nekem k*rva ijesztő kommentek ezreit olvasni a neten, amikben emberek nyíltan felvállalják hogy képesek lennének egy másik ember életét elvenni. Ez azt jelenti hogy ezekben az emberekben megvan a potencialitás a gyilkolásra.

Bizony ám, a halálbüntetés is gyilkosság. Kollektíven elkövetett gyilkosság.

2020. nov. 9. 09:40
 18/85 anonim ***** válasza:
80%

Lehet nem szenvedne sokat, ha kivégeznék az ilyet, de az biztos hogy garantáltan nem jönne vissza soha, nem engednék ki jó magaviseletért stb és nem csinálná meg újra, amit tett. Ez a nagyfokú biztonságérzet felbecsülhetetlen.

Van egy nő, anno nagyon fiatal korában csukták le őt meg az őrült pasiját, akik rengeteg embert megöltek Amerikában, pl. a nő húgát. Képes volt a nő belemenni abba, hogy megerőszakolják, megkínozzák majd megöljék a saját húgát. És igen a nő is határozottan benne volt, nem csak kényszerítette a pasija. Sok cikkben írják, hogy kényszerítette, de miután utána olvastam jobban, kiderült hogy ez nem igaz. Megöltek vagy 30 embert ketten, elég erős dolog azt mondani, hogy 30 gyilkosság alatt a nő egyszer se tudott volna elszökni és jelenteni a pasit. Szóval tuti benne volt. A pasija életfogytiglanit kapott amúgy, a nő meg 12 év múlva már szabadult. Most álnéven Kanadában él, a börtönben még iskolába is járhatott, megtanult franciául aztán most éli világát valahol Kanadában. Na most ez nem mocskos dolog?! A testvérét képes volt megölni, ő meg most szabad ember, és mivel fiatal volt, még így van hátra egy csomó az életéből, amit eltölthet szabadon, mintha jó ember lenne.

Az összes ilyet megkéne ölni, lehet nem szenvedne sokat, de legalább nem kapna olyan lehetőségeket, mint az említett nő. Karla Homolka és Paul Bernardo, érdemes elolvasni miket tettek.

2020. nov. 9. 09:57
 19/85 anonim ***** válasza:
17%

Hagyjuk már az álszenteskedést! Ha választhatok, hogy az adómból gyilkosoknak segítsek vagy mondjuk beteg embereknek, akkor nyilván senki nem a gyilkosokat választaná.

Szerencsés helyzetben vagy, hogy nem ölték meg egyik szerettedet sem, te vonyítanál a legjobban halálbüntetésért, ha a gyerekednek vagy a hozzátartozódnak baja lenne.

2020. nov. 9. 10:05
 20/85 anonim ***** válasza:
30%

#17: Amíg nincsenek normális iskolák, kórházak, utak, és úgy általánosan szociális háló, addig igenis probléma a pénz. Pláne a tavalyi (talán) amikor a rézbőrűek még pereskedni is elkezdtek, hogy nekik plazmatv kell a sittre és milyen bánásmód már, hogy nem kapnak...

De ennyi erővel, gondolom nem okozna neked gondot, hogy egy sorozatgyilkost elszállásolj a vendégszobádban, etetsd, főz, moss rá és tartsd el. Sem anyagilag anyagilag és a biztonságérzeted nézve is rendben lenne gondolom így.

2020. nov. 9. 10:16
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!