Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Kezdek szorongani a koronavíru...

Kezdek szorongani a koronavírustól?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Szerintetek kezdek kicsit szorongani a koronavírustól,ha ezek jutnak eszembe?

Naponta kb 2x 3x rànézek a hírekre,làtom,hogy a környező orszàgokban nő a fertőzöttek szàma ès hogy az embereket egyre kisebb és kisebb helyekre kényszerítik. Először csak hatàrzàr,nem mehetsz ki az orszàgodból. Aztàn nem léphetsz ki a vàrosodból(pl. Madridban volt ez). Aztàn most megint sok helyen van kijàràsi korlàtozàs vagy tilalom. Van ahol papírral kell menned ès ha elkap a rendőr,akkor bizonyítanod kell,hogy nem egy sàrgarépàért mész ki a lakóhelyedtől 500méterre tàvolabb.

Szàmomra ez ijesztő.

Nem a vírustól félek.

Persze egyetértek azzal,hogy vigyàzni kell,sok emberre nagyon veszélyes.

Hordom is a maszkot a kötelező helyeken.

DE!

Ha arra gondolok,hogy lehet jövőhéten màr nem mehetek kiràndulni sem a kutyàimmal.

Nem jàrok bulizni,ahogy eddig sem.

Nem akarok CSAK dolgozni jàrni ès így élni le éveket vagy ki tudja mennyi időt.

Gyomoridegem van.

27/N

2020. okt. 27. 19:49
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
84%

igen, jól mondják, hogy a média. egyik ismerősöm már betegesen szorong, de ő már időtlen idők óta a médiát bújja meg az összeesküvés elméleteket olvassa.

tönkremegy idegileg, miközben sem ő sem a családja nem betegedtek meg egyáltalán.

2020. okt. 27. 20:37
 12/21 anonim ***** válasza:
8%
De ez azért hülyeség. Én hipochonder vagyok, és orvosos sorozatokat nézek, utána beképzelek minden ott látott betegséget. Akkor tiltsuk be a Vészhelyzetet, vagy járjak pszichológushoz?
2020. okt. 27. 20:53
 13/21 anonim ***** válasza:
40%
12 es. Csak az egyéni te esetedbe :D Ha nem segitesz akkor meg se szólalj most sztem.
2020. okt. 27. 20:56
 14/21 anonim ***** válasza:
75%

eltorzítja a valóságot ha valaki mindig csak egyoldalú infókat kap. ez bizonyított tény.

nem egészséges ez a szorongás. kell egy egészséges mértékű óvatosság, de ez a mértéktelen rettegés, amit bizonyos embereknél látok, ez szerintem rosszabb mint a vírus.

2020. okt. 27. 20:56
 15/21 anonim ***** válasza:
41%

Egyedül lennék hipochonder, wow.

"eltorzítja a valóságot ha valaki mindig csak egyoldalú infókat kap. ez bizonyított tény"

Az is tény, hogy nem Észak-Koreában élünk, nem KELL a híradót nézni, nem KELL a híreket olvasni, nem KELL mindig ugyanazt nézni. Ez az egyén felelőssége.

2020. okt. 27. 20:59
 16/21 anonim ***** válasza:
7%
15ös érezd a szarkazmust. Válts topicot most semmi szükség rád.
2020. okt. 27. 21:21
 17/21 anonim ***** válasza:
42%
Bizony, aki felelősségvállalást ajánl, arra semmi szükség.
2020. okt. 27. 21:29
 18/21 anonim ***** válasza:
37%

Na látom, hogy itt mindenki hülye.

Lépek is tovább, hogy nehogy elkapjam tőletek a hülyeséget...

További jó vírustagadás, amíg el nem kapjátok majd ti is!

Fuldoklás közben majd nehéz lesz tagadni a vírust!

2020. okt. 27. 21:39
 19/21 anonim ***** válasza:
51%

#18:

Te kis Husi. 😊

2020. okt. 27. 22:02
 20/21 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem a szorongás pont elősegíti a betegség kialakulását. Bármilyen betegségét. Az ember éljen egészségesen, erősítse az immunrendszerét és igenis nagyon tudatosan higgye el, hogy róla minden lepereg. Legyen a neve influenza, nátha, korona, bárányhimlő, vagy akármi.

5 éve nem szóltak a hírek világméretű járványról, mégis benyaltam valamit, ami miatt 2 hónapig otthon feküdtem tüdőgyulladással, két naponta orvosi kontrollal, temérdek gyógyszerrel, infúzióval. Nem hiszek abban, hogy máskor az embernek erre ne lenne akár azonos mértékű esélye, mint most. Teljesen elszigetelik egymástól az embereket, sokan tavasz óta otthonról dolgoznak, mindenkin maszk van olyan helyen, ahol többen is megfordulnak és abszolút bízom az immunrendszeremben. Mitől kellene szorongani most jobban, mint bármikor máskor?

A legutóbbi céges vírusteszten a 230 munkavállalóból 6 pozitívat szűrtek ki Pest megyében. Ebből 1 influenza szerű tünetekkel, 5 abszolút tünetmentesen vészelte át. Ettől kellene rettegnünk mindennap? Két, nem a tünetei miatt tesztelt barátom szintén náthás jellegű tünetekkel vészelte át az egészet.

A statisztikát úgy alakítják, ahogy akarják (mintaszám/pozitív tesztek aránya/halálozási arány).

A problémádra a gyógyír a megfelelő mértékű odafigyelés, kevesebb média, több hit önmagadban és immunrendszer erősítés. Kapcsold ki a hülye gondolatokat.

2020. okt. 28. 11:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!