Hogy látod, ha a biztonsági őr rászól valakire, akinek lecsúszott az orráról a maszk?
A minap egy üzletben az egyik vevőre - aki ugyan viselt maszkot, de nem volt rajta az orrán is -, rászólt a biztonsági őr, hogy húzza fel az orrára is a maszkot. A vevő erre azt válaszolta a biztonsági őrnek, hogy akkor maga meg vegyen fel pelenkát, nehogy beszarjon félelmében, majd felhúzta az orrára, de látszott, hogy másodpercek múlva bepárásodott a szemüvege és alig látott valamit. Az őr mondta, hogy akkor rendőrt hív, erre vevő is, hogy rendben, hívjon. Persze nem hívott.
Én azt éreztem, hogy a biztonsági őr (egy kb. 25 éves iskolázatlan senki) élvezte, hogy most hatalma van és kiélheti, hogy parancsolgathat másoknak, és mivel én is szemüveges vagyok, megértem a vevőt, de biztos vannak, akik meg félnek és azt szeretnék, ha mindenki állandóan viselné az orrán is a maszkot. (Bár a másfél métert senki sem tartotta be és az nem volt problémája senkinek.)
Ti hogy látjátok, mit gondoltok ilyenkor?
Régebben volt egy kérdés, hogy miképp lehet megakadályozni a szemüveg bepárásodását maszkviselés közben.
Lepontoztak, amikor azt írtam, hogy katonaságnál a gázálarcot (ott ám roppant nagy a jelentősége, hogy ne párásodjon be az üvege) ún. glicerinszappannal párátlanítottuk, mégpedig sikeresen!
Civil életben nem találkoztam még glicerinszappannal (szilárd glicerinnel), da kapható folyékony formában. Ezzel kell VÉKONYAN bekenni a szemüveget, sőt puha ronggyal letörölni, hogy csak vékony film legyen az üvegen.
Aki ebben sem bízik, akkor mi, sofőrök, jól tudjuk, hogy az autó belső szélvédőjét mivel kell párásítalanítani. Na, ezzel a textildarabkával kell bekenni a szemüveget!!!
A munkáját végezte b+, én már csak azért se lázadozok emiatt mert nem akarok más munkáját nehezíteni.
Ez olyan mint amikor szerencsétlen eladónak kiadják hogy tukmálja a betérő vevőkre a törzsvásárlói kártyát és az eladót küldik el a picsába, holott neki ezt adták fentről, kirúgják ha nem végzi el, de lefogadom ugyanolyan kellemetlenül érzi magát mint akire tukmál..
Én is szemüveges vagyok, egyből párásodik a szemüvegem ami elég nehéz. De feltudom rendesen venni a maszkot és megoldom a dolgot. Nem kell parasztnak lenni azért mert valaki a munkáját végzi. Ha azért szól rád, mert a zsebedbe pakolsz dolgokat akkor is a biztonsági őr a szemét?? Ez van neki most kiadva, ő se szereti, de ha nem szól akkor meg őt csesztetik miatta. Annyi emberség van bennem hogy a másik munkáját könnyitem, nem azért szól rám mert ő erre veri, hanem mert ezt kell tenni. A helyében én mondjuk ki is vágtam volna a boltból a kis szarost, mert nincs olyan hideg vérmérsékletem mint ennek az úrnak és jogomban is állna, mint ahogy a jegyvizsgáló is leszállíthat ha nem hordom rendesen a maszkot. A betegségek sem kifogások már, nemhogy a párás szemüveg.
(Azt aláírom, hogy nagyon rossz vaklálva keresgetni valamit szemüveg nélkül, vagy párásodó szemüvegben. De attól mert valaki a munkáját végzi amit pluszba rá raktak csak tehernek, nem kellene vele ilyen alpári stílusban beszélni)
Véleményem szerint is a biztonságiőrnek van igaza, hiszen tényleg csak a munkáját végezte. Van ismerősöm aki egy plázában biztiőr, és ki van neki adva hogy ha valaki nem veszi fel szólításra sem a maszkot, akkor rendőrt kell hívnia. Most én nem akarok arról vitatkozni hogy kell e a maszk vagy sem, mert mindenki mást gondol, és nekem is megvan a saját véleményem, de nem akarok ezzel is vitát generálni. Ha én biztonsági lennék, biztos hogy én is mondanám hogy húzza fel, hiszen ez a munkám, illetve ráhívnám a rendőrt is ha úgy van, mivel nem szívesen veszíteném el a munkámat egy ilyen dolog miatt.
Arra pedig hogy a srác valami putris hozzászólást hozzávágott a biztonságihoz arra nem tudok mit mondani..
Persze, csakis egy tanulatlan hatalommániás senkiházi lehet.
Véletlenül se kapja fentről az utasitast hogy szóljon rád. Ahogy az ő felettese is még fennebbről kapja az utasitast.
Es ha valami gebasz van, kinn szokott csattanni az ostor? Na tippelj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!