Hogy látod, ha a biztonsági őr rászól valakire, akinek lecsúszott az orráról a maszk?
A minap egy üzletben az egyik vevőre - aki ugyan viselt maszkot, de nem volt rajta az orrán is -, rászólt a biztonsági őr, hogy húzza fel az orrára is a maszkot. A vevő erre azt válaszolta a biztonsági őrnek, hogy akkor maga meg vegyen fel pelenkát, nehogy beszarjon félelmében, majd felhúzta az orrára, de látszott, hogy másodpercek múlva bepárásodott a szemüvege és alig látott valamit. Az őr mondta, hogy akkor rendőrt hív, erre vevő is, hogy rendben, hívjon. Persze nem hívott.
Én azt éreztem, hogy a biztonsági őr (egy kb. 25 éves iskolázatlan senki) élvezte, hogy most hatalma van és kiélheti, hogy parancsolgathat másoknak, és mivel én is szemüveges vagyok, megértem a vevőt, de biztos vannak, akik meg félnek és azt szeretnék, ha mindenki állandóan viselné az orrán is a maszkot. (Bár a másfél métert senki sem tartotta be és az nem volt problémája senkinek.)
Ti hogy látjátok, mit gondoltok ilyenkor?
Szerintem a biztisnek van igaza, a vevö pedíg uralkodjon magán.
Fontos kérdés viszont, hogy az ör milyen hangnemben szól !!!
Elméletileg udvariasan is lehet figyelmeztetni, és udvariatlanul is utasítani... és fordítva is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!