Hogyan kezelitek az emberekből kiáramló negativitást és az örökös pesszimizmust?
Én pozitív embernek tartom magam és igyekszem mindig pozitívan állni a világhoz, ha jó és rossz dolgok történnek.
Sajnos több dolog aggaszt, ezek a következők:
- sajnos a velem egyidős emberek ( tisztelet a kivételnek) a Covid-19 hallatán ismét - erőteljesebben mint tavasszal - előre eltemetik magukat és bevizionálnak olyan eseményeket, amik meg sem történtek.
- sajnos előfordult olyan is, hogy a férj eltemeti a feleségét vagy fordítva, esetleg még a kedves család is besegít, hogy Te biztosan meg fogsz hallni a Covid-19-től ( ennek egy kávézóban voltam fültanúja)
- elmúlt hónapokban megtanultam, nem érdeklődni a másik állapota felől. Nem vagyunk egyformák. Én örülök, ha érdeklődnek felőlem, ne feledd, más lehet, hogy nem.
- nógrádi ismerősömnek a rengeteg panaszáradat után megkértem, hogy szíveskedjen inkább elmenni a szentkúti Szűz Anyához vagy a tari Buddhista-Parkban. Pozitív kisugárzása van mindkettő helynek es a sok aggódásra talán orvosságra talál. Közelben van mindkettő hely kb 15 km. Válasz: Te hiszel a hülyeségekben?
Hogy jó dolgokat is írjak:
- egyik kedves barátom elkapta a Covid 19-et. Folyamatosan biztattam, írtam neki és érdeklődtem az állapota felől. Jól esett neki és képzeljétek már jobban van.
- van egy másik barátom. Ő kettő tüdőrákon van túl. Nagyon pozitív egyéniség és le a kalappal előtte, amint átment. Nem adta fel. És ez nagyon fontos, mert meg lett a gyümölcse.
36F
Már bocs, de egy szobor szerintem sem segít.
Az ember tettekkel és egy kis szerencsével tud alakítani az életén, az igaz. Az is igaz, hogy nem kellene ennyire parázni a vírustól, bár az elővigyázatosság nyiván helyénvaló. Azonban vallásos én sem vagyok, és aki nem hisz, arra nem lehet ráerőltetni.
Amúgy minek vártok válaszokat, ha végül mindenkit lepontoztok? :D
Vannak bajok.
"Hogyan kezelitek az emberekből kiáramló negativitást és az örökös pesszimizmust?"
Kedves Kérdező! Szép tőled, hogy támogató a viselkedésed a többiekkel szemben. Maradj is ilyen! A pozitív hozzáállásodat mindaddig minden nap próbára fogja tenni az élet, míg stabil nem leszel -szokj hozzá.
Az egyik legfontosabb szabály az emberi elme működésében az, hogy maga alkotja meg a saját szubjektív valóságát. Torzít, szelektál, elhatárolja magát, hazudik magának stb (ajánlom Tringer és Beck kognitív torzítások listáját a figyelmedbe). Persze ehhez mindenkinek joga van. Aki pesszimista, az a negatív dolgokra helyezi a figyelmét, aki optimista, az meg a pozitív dolgokra. Persze egyikük a "poklot" építi magának, másikuk a "paradicsomot" hogy e két kultúrkeresztény kifejezést használjam. Hogy ha valaki szereti a magánpoklát, ne vedd el a játékát! Ha valaki szeret rettegni/szenvedni, ne akard felvidítani! Számodra az ilyen emberekkel való foglalkozás egy olyan energiavesztegetés, amely energia -sajnos- náluk nem hasznosul. Van, aki nem elég intelligens eléggé a megértéshez, valaki pedig simán szeret sz*rul élni. Ez nem baj. De nem is a te feladatod változtatni rajta.
Amit tehetsz ez ügyben, azt magadért teheted meg. Mosolyogj és próbáld megérteni a negatív gondolatok, cselekedetek, személyek motívációját. Azért értsd meg a háttérüket, hogy te ugyanabba a csapdába bele ne ess, mint ők. Egy példával világítom meg a mondandóm, jó? Átfordítom a kérdésed negatívból: Hogyan vonzzam a pozitív embereket?
Szép napot!
Azzal nyugtatom magam, hogy egyszer valamikor megfizet az emberfajzat a bűneiért...
Beképzelt, gerinctelen, élősködő faj vagyunk nincs ennek jövője...addig meg azt csinál mindenki amit akar... akarom mondani amit a közösségi média és a kormány elvár tőle xdd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!