Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Emberek, akik negativak...

Emberek, akik negativak voltatok és optimistává váltatok, hogy sikerült? (már ha van ilyen)

Figyelt kérdés
Tudom magamról, hogy negativ és pesszimista vagyok és sokszor emiatt elűzöm magam mellől az embereket, de egyszerűen nem tudom hogy tudnék megváltozni. (Olyan is van sajnos, észrevettem, hogy a negativ dolgokon kivűl más témákat nem tudok felhozni...)

2016. dec. 13. 19:47
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Ja, és életkedvem sincs nagyon, az idő 99 százalékában.
2016. dec. 13. 19:48
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem sikerült, megcsalt a párom, minuszba mentem anyagilag, mert nem tudtam fedezni diákmunkából az albérletet, de úgy voltam vele, hogy nem adom fel, érdemes élni, megmutatom a világnak.Ha valaki panaszkodik eszembe jut, hogy volt olyan időszak, hogy nem volt mit enni és máris szebb megvilágításba kerül minden. Megpróbáltam mindenben a jót meglátni, lekötni a szabadidőm és most egész boldog vagyok, 1 hónap múlva befejezem az egyetemet és lett pár új barát is, anyagilag is talpra álltam. 24F
2016. dec. 13. 19:52
 3/13 anonim ***** válasza:
97%
Valami célt kell találni, amit meg is tudsz valósítani, meg is akarsz valósítani, és nem triviális. A negatív gondolkodás, a depresszió gyakran a céltalanság eredménye.
2016. dec. 13. 19:57
 4/13 anonim ***** válasza:
72%
én pesszimista vagyok, jó is ez így. Legalább egyenletes a hangulatom. Nem tud meglepetés érni, ugyanis mindig a legrosszabbra számítok. Ha netán meg nincs úgy, akkor az csakis pozitív kimenetel lehet és örülhetek.
2016. dec. 13. 19:58
 5/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem úgy sikerült, hogy mindig elmondtam magamban a jó dolgokat amiket elértem (ez az önbizalmat is fejleszti). Folyton ismételgettem ezeket és arra gondoltam hogy sokan szeretnének olyanok lenni mint én, és hogy mindenki sokkal kevesebbet gondol magáról mint ami igazából..

Amennyiben másokban látod mindig a rosszat:

Ez már egy fokkal nehezebb, ugyanis ez kritikus személyiségre utal. Ezzel igazából nincs nagy baj, amíg nem hangoztatod ezt folyton.

Próbáld meg mindenkinek a jó oldalát látni..

Pl. lehet hogy rossz jegyei vannak, de nagyon kedves ember.

Mindenki jó valamiben, mindenki elérhet valamit az életben. (Mondanám azt hogy mindenki elérhet mindent az életben, de ennyire optimista még én sem vagyon :D. Inkább azt mondanám sok mindent el lehet érni kitartással és szorgalommal. Hard work always pays off!!!!)

Ha a közelgő események miatt vagy pesszimista:

Gondolj arra hogy te mindent beleadtál és az eredmény is ennek megfelelő lesz! ;)

6/13 A kérdező kommentje:
Igazából célom sincs, nem tudom mit akarok kezdeni magammal. Járok egyetemre, és szeretem, de valamiért élvezni se tudom (mármint annyira, hogy szivből tanuljak meg igazán szeressem amit csinálok). Nehéz velem..
 7/13 A kérdező kommentje:
5-ös, észrevettem, hogy egy pár hónapja nagyon kritikus vagyok az emberekkel szemben is... valamiért sokan irritálnak meg minden, és ha barátaimmal vagyok, hangoztatom is sokszor.
2016. dec. 13. 19:59
 8/13 anonim ***** válasza:

Az a helyzet hogy ezt a kritikusságot nekem se sikerül leküzdenem. De őszintén szólva nem is baj ez.

A lényeg hogy ha kritizálok másokat akkor azt mindig poénosra kell venni - akkor ők is csak nevetnek rajta és mégis elismerik a kritikus személyiségedet.

Nem utolsó sorban ez a típusú őszinteség tapasztalataim szerint elég sok mindenkinek bejön! :)

#5 voltam.

2016. dec. 13. 20:05
 9/13 anonim ***** válasza:
63%
Ne optimista legyél, hanem realista.
2016. dec. 13. 20:11
 10/13 Metionin ***** válasza:
100%
Régen nagyon pesszimista voltam, mert bármit csináltam, otthon azt éreztették velem, hogy sosem leszek elég jó. Aztán bekerültem egy olyan környezetbe, ahol megbecsülnek. Most sem vagyok egy hú de optimista ember, inkább a realitás talaján maradok de a határaimhoz mértek kezdek újra hinni magamban és pozitívan állni a jövőhöz.
2016. dec. 13. 21:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!