Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért lusták, kedvtelenek,...

Miért lusták, kedvtelenek, negatívak a mai kamaszok?

Figyelt kérdés
Sziasztok, 17 éves lány vagyok. Nem értem a kortársaim negatív hozzá állását mindenhez. Diákmunkán vagyok, és egyebet sem hallgatok, csak annyit hogy : "haza megyek és döglöm", "alig bírtam felkelni, majdnem elaludtam, egész éjszaka gépeztem", "nincs kedvem semmihez", "nem érdekel ez az egész sz@r, menjünk haza" , "lógjunk már haza egy órával hamarébb " , "meleg van" (ha meleg van az a baj, ha hűvös az a baj), és még sorolhatnám. Hozzá teszem nagyon könnyű munka, papírokat kell rendezgetni. De suliba detto ugyanez a helyzet, az osztály nagy része csak nyíg meg nyíg mindenért, nincs kedvük semmihez, legyen meg a kettes, és ennyi. De ne értem, hogy lehet így élni? Csak én vagyok ezzel így? Nem azzal van a bajom, hogy valaki nem szeret tanulni. Pl. vannak haverjaim akik 2-es 3-as tanulók de nem hallgatom tőlük ezt a kedvtelenséget, nem akarnak haza lógni, elcsatangolunk suli után, meg stb. Hanem azzal van bajom, hogy felnőttek és korombeliek közt is olyan sok a negatív ember, akinek semmihez nincs kedve, csak a piáláshoz meg az alváshoz. Sőt, még ezzel sem lenne nagy bajom (mert nincs hozzá közöm ki mit csinál) ha nem hangoztatnák folyamatosan az életuntságukat, és nem vennék el az én jó kedvemet is. És megsértődnek, ha azt mondom, "bocsi de nem érdekel, miért nem aludtál ha dolgozni jöttél" és tényleg nem akarok bunkó lenni de lefárasztanak. Semmi kötelesség tudat, semmi ösztönzés, smmi, csak a "döglődjünk meg igyunk " mottó. És már nem bírom, hogy mindig mindenki csak panaszkodik akárhol vagyok. Pedig ismerem ezeket a fiatalokat és tudom azt is, hogy szinte minden a seggük alá van téve, ezért nem is értem miben fáradnak ki. Egésznap az fb-t nyomják, meg aludnak. Hogy lehet így meglenni? És miért ilyen negatív a magyar ember?
2014. júl. 6. 11:42
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%
Egyrészt "divat", másrészt a kulcs mondat: "Egész éjszaka gépeztem"... A szülők is felelősek. Később azért egy részük kinövi ezt a kamaszos flegmaságot, egy részük nem... A te hozzáállásod tiszteletre méltó, értékes, értelmes ember vagy. Próbálj a saját értékrendednek megfelelő társaságot találni egész életedben!
2014. júl. 6. 11:51
 2/25 A kérdező kommentje:
Nem azt mondom, hogy legyen mindenki hiperaktív energia bomba aki pörög ezerrel de ezt sem lehet bírni, hogy ezt hallgatom egész nap , hogy ki mikor döglik le. Elveszik az ember jó kedvét....
2014. júl. 6. 11:53
 3/25 anonim ***** válasza:
100%
a bruttó 670Ft os órabér nem motiválja őket.
2014. júl. 6. 11:58
 4/25 anonim ***** válasza:

Ez van elterjedve. ;)

Modernizálódott a világ, a barátaidhoz már nem muszáj átmenned, csupán 2 kattintásnyira vannak tőled, sok helyen kevés a lehetőség értelmes dolgot folytatni, a kamaszok meg sokszor egyébként se tudják, hogy mit akarnak.

A kedvtelenség a lehetőségek hiányából ered vagy szimplán olyan emberek vesznek körbe, akik semmire nem hajlanak (pl. kimozdulni a levegőre vagy megnézni, hogy jobb-e a való élet grafikája vagy maradjunk a Ps4-nél)

Menjetek inkább kaszinózni. ;)

2014. júl. 6. 11:59
 5/25 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom, engem az is boldoggá tesz, ha elültethetek egy virágot, ha kiülhetek este a gangra nézni a holdat :)
2014. júl. 6. 12:04
 6/25 anonim ***** válasza:
Ha vállalkozó kedvű vagy és van elszántságod, egy medencét felhúzhatsz az udvarunkban. ;)
2014. júl. 6. 12:10
 7/25 anonim ***** válasza:

3-as. Brutto 450ft-os órabérért simán elmennék dolgozni, de nincs munka. Április óta keresgélek, de nincs meló. Persze van olyan ismerősöm aki a 800-as órabérre azt mondta hogy kevés, ezért nem ment melózni, de ő egy p*öcsfej.

16/F

2014. júl. 6. 12:42
 8/25 anonim ***** válasza:
Pont az a probléma, hogy minden a seggük alá van tolva, kedves kérdező, ezért motiválatlanok mind a tanulásban, mind pedig a munkában, annyi eszük pedig nincs, hogy lássák, apuci-anyuci nem lesz mindig ott, hogy istápolja őket.
2014. júl. 6. 12:52
 9/25 anonim ***** válasza:
51%
Legyél már megértő légyszíves, egész nap nyomni a faszbúúúkot elég kimerítő... Dolgozni senki nem akar, és már nem olyan világot élünk, hogy a tinédzsereknek is melózni kell suli mellett, ma már az ivás meg a buli van. De majd elmúlik ez is, max. akkor ha vége a sulinak és melózni kell.
2014. júl. 6. 13:21
 10/25 anonim ***** válasza:

Az összes társadalom elé helyezett példakép haszontalan semmittevő, akinek nincs valódi élete. Lásd a sok popsztárt, való világ lakost, gengsztert, megélhetési politikust .... stb. Ezek az emberek nem csinálnak hasznos, vagy értelmes dolgokat, nem érdekli őket a világ működése, nem értenek semmihez. Ilyen példaképek mellett az emberek nem is sejtik, hogy a világ sokkal többről szól és így nem is kapnak motivációt a cselekvéshez. A mai ember vágyálma, hogy legyen egy hegynyi pénze és egész nap henyéljen valami drága helyen és mindenki hagyja békén ... vagyis nem csinál semmit. A saját véleményem szerint aki nem csinál semmit, az nem él.

Amúgy tökéletesen megértem a problémádat, sokáig én is így éreztem, de azóta kiszórtam minden ilyen embert az ismerőseim közül. Csak visszahúztak. Azóta sokkal jobban megy minden. Te se hagyd, hogy az ilyen emberek lehúzzanak! Az élet kaland és szórakozás!

27F

2014. júl. 6. 14:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!