Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért lusták, kedvtelenek,...

Miért lusták, kedvtelenek, negatívak a mai kamaszok?

Figyelt kérdés
Sziasztok, 17 éves lány vagyok. Nem értem a kortársaim negatív hozzá állását mindenhez. Diákmunkán vagyok, és egyebet sem hallgatok, csak annyit hogy : "haza megyek és döglöm", "alig bírtam felkelni, majdnem elaludtam, egész éjszaka gépeztem", "nincs kedvem semmihez", "nem érdekel ez az egész sz@r, menjünk haza" , "lógjunk már haza egy órával hamarébb " , "meleg van" (ha meleg van az a baj, ha hűvös az a baj), és még sorolhatnám. Hozzá teszem nagyon könnyű munka, papírokat kell rendezgetni. De suliba detto ugyanez a helyzet, az osztály nagy része csak nyíg meg nyíg mindenért, nincs kedvük semmihez, legyen meg a kettes, és ennyi. De ne értem, hogy lehet így élni? Csak én vagyok ezzel így? Nem azzal van a bajom, hogy valaki nem szeret tanulni. Pl. vannak haverjaim akik 2-es 3-as tanulók de nem hallgatom tőlük ezt a kedvtelenséget, nem akarnak haza lógni, elcsatangolunk suli után, meg stb. Hanem azzal van bajom, hogy felnőttek és korombeliek közt is olyan sok a negatív ember, akinek semmihez nincs kedve, csak a piáláshoz meg az alváshoz. Sőt, még ezzel sem lenne nagy bajom (mert nincs hozzá közöm ki mit csinál) ha nem hangoztatnák folyamatosan az életuntságukat, és nem vennék el az én jó kedvemet is. És megsértődnek, ha azt mondom, "bocsi de nem érdekel, miért nem aludtál ha dolgozni jöttél" és tényleg nem akarok bunkó lenni de lefárasztanak. Semmi kötelesség tudat, semmi ösztönzés, smmi, csak a "döglődjünk meg igyunk " mottó. És már nem bírom, hogy mindig mindenki csak panaszkodik akárhol vagyok. Pedig ismerem ezeket a fiatalokat és tudom azt is, hogy szinte minden a seggük alá van téve, ezért nem is értem miben fáradnak ki. Egésznap az fb-t nyomják, meg aludnak. Hogy lehet így meglenni? És miért ilyen negatív a magyar ember?
2014. júl. 6. 11:42
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
39%

Nem tudom neked miért fáj, én szeretem,hogy a seggem alá van téve minden és nyugodtan megtehetem,hogy lusta vagyok. Én nem szoktam panaszkodni, de nem is szoktam semmit csinálni. 500 ft-s órabérért az ágyból nem kelnék fel már bocsánat :D

Hogy hogy lehet így meglenni? Könnyen. Plusz csomó embert ismerek aki nem ilyen mint én. Nekem meg az idegen. Nem értem,hogy miért kell állandóan általánosítani,hogy a magyar ember kedvetlen...

2014. júl. 6. 15:00
 12/25 anonim ***** válasza:
11%
Ja és ezt nem bunkóságból írtam és nem vagyok sem nagyképű sem beképzelt. Csak az általánosításokkal fel lehet húzni :)
2014. júl. 6. 15:02
 13/25 A kérdező kommentje:

szövegértés 1-es, kedves utolsó :)

Világosan leírtam, hogy mivel van bajom. Köszi, mindenkinek ment a zöld kéz.

2014. júl. 6. 15:33
 14/25 anonim ***** válasza:
87%

Én csak azt nem értem mért kéne hatalmas életkedvnek lenni.

Felkelek reggel 6-kor, elkészülök, lemegyek a vonathoz, dolgozok, onnan hazaérek negyed 6-ra. Eszek, lemegyek kondiba, hazaérek, fekszek aludni. Másnap minden kezdődik előröl.

Tehát hogy lefordítsam neked: A hét 5 napján nem csináltam semmi olyat, ami kikapcsolódásnak mondható. Max. napi 1 óra gépezést. A hétvégém azzal megy el, hogy alszok, mert nekem még a reggel 6-kor való kelés is korán van. El sem tudom képzelni azokat, akik 4-kor kelnek. Mindezt a kis 79 e forintocskámért.

Arra esélyem nincs, hogy önálló életet kezdjek, arra talán van pénzem hogy 1 hónapban egyszer elmenjek bulizni, de erőm már nem sok van.

Szóval még egyszer kérdezem. Mitől ne legyek olyan mint egy zombi, és mitől legyek tele életkedvvel?

2014. júl. 6. 15:35
 15/25 anonim ***** válasza:
Fiatal vagy még és naiv. Majd mikor 30 évesen még mindig robotolni fogsz és nem haladsz előre akkor majd rájössz,hogy az élet nem móka és kacagás meg szivárvány. Mikor rájössz,hogy hiába teljesítesz az iskolában jól, a való életben semmire sem mész vele, és a munka iránti szereteted is igen hamar el fog múlni, mikor nem azért fogsz diákmunkázni,hogy legyen zsebpénzed, hanem azért fogsz dolgozni, hogy legyen villany a lakásban.
2014. júl. 6. 15:47
 16/25 anonim ***** válasza:
48%
Sok szar tanár/iskola (igen mert léteznek szar tanárok nem mindig a diákok a hibásak, főleg ha a tanár nem bír rendet tartani az órán), szar és kevés meló még kevesebb pénzért, korán kelések és akkor még ezek után az ember csináljon valamit pl. foci, kondi stb. tehát az ember hazaér a suliból mondjuk átlag 6-7 óra után ahol tegyük fel szarok a tanárok meg mondjuk az osztály és akkor legyen happy, a dolgozókat meg sem említem ha a suli ennyire szar... Sajnos nem minden Florida ahol az emberek bemennek suliba csajoznak lazulnak majd haza mennek a medencébe, buliznak meg stb...
2014. júl. 6. 16:13
 17/25 A kérdező kommentje:
Úgy látszik, hogy senki nem érti azt meg, hogy miről beszélek. Jól tudom, hogy az élet nem móka és kacagás. Az anyukám több műszakban dolgozik, hogy meglegyen a pénz mindenre. Nehéz fizikai munkát is végez. A nagyanyám gyerek kora óta dolgozik . Mégis tudnak jó kedvűek lenni, attól függetlenül, hogy nagyanyámnak már a válla szét ment a hosszú évek munkája miatt. Utolsó előtti Te miről beszélsz? Én főként azokról a fiatalokról beszélek, akiknek mindenük megvan, nem csinálnak semmit, mégis azzal fárasztanak engem, hogy hogyan kéne haza lógni abból a munkából ahol tulajdonképpen semmit sem kell csinálni. Velük mi lesz majd később? Miért nem értitek meg mit akarok mondani? Ha már ezt ennyire nem bírják, akkor mi lesz a "napi robotolással" ?
2014. júl. 6. 16:40
 18/25 anonim ***** válasza:
A maximalizmus nem jó, elhiheted.
2014. júl. 6. 18:30
 19/25 anonim ***** válasza:

" Én főként azokról a fiatalokról beszélek, akiknek mindenük megvan"

Azok nem diákmunkáznak ;)

" Velük mi lesz majd később? Miért nem értitek meg mit akarok mondani? Ha már ezt ennyire nem bírják, akkor mi lesz a "napi robotolással" ?"

Már ne haragudj de téged ez miért érdekel és mi közöd van hozzá? Örülj neki,hogy neked mint maximalista méhecskének lesz munkád, ők meg majd kibuknak mellőled. Vagy esetleg találnak egy olyan munkát ami nekik is jó.

2014. júl. 6. 18:44
 20/25 A kérdező kommentje:

Épp ez a bajom, hogy SEMMI KÖZÖM HOZZÁ, mégis hallgathatom.

És azért diákmunkáznak, mert a szüleik 'kényszerítették' őket.

2014. júl. 6. 19:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!