Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért lusták, kedvtelenek,...

Miért lusták, kedvtelenek, negatívak a mai kamaszok?

Figyelt kérdés
Sziasztok, 17 éves lány vagyok. Nem értem a kortársaim negatív hozzá állását mindenhez. Diákmunkán vagyok, és egyebet sem hallgatok, csak annyit hogy : "haza megyek és döglöm", "alig bírtam felkelni, majdnem elaludtam, egész éjszaka gépeztem", "nincs kedvem semmihez", "nem érdekel ez az egész sz@r, menjünk haza" , "lógjunk már haza egy órával hamarébb " , "meleg van" (ha meleg van az a baj, ha hűvös az a baj), és még sorolhatnám. Hozzá teszem nagyon könnyű munka, papírokat kell rendezgetni. De suliba detto ugyanez a helyzet, az osztály nagy része csak nyíg meg nyíg mindenért, nincs kedvük semmihez, legyen meg a kettes, és ennyi. De ne értem, hogy lehet így élni? Csak én vagyok ezzel így? Nem azzal van a bajom, hogy valaki nem szeret tanulni. Pl. vannak haverjaim akik 2-es 3-as tanulók de nem hallgatom tőlük ezt a kedvtelenséget, nem akarnak haza lógni, elcsatangolunk suli után, meg stb. Hanem azzal van bajom, hogy felnőttek és korombeliek közt is olyan sok a negatív ember, akinek semmihez nincs kedve, csak a piáláshoz meg az alváshoz. Sőt, még ezzel sem lenne nagy bajom (mert nincs hozzá közöm ki mit csinál) ha nem hangoztatnák folyamatosan az életuntságukat, és nem vennék el az én jó kedvemet is. És megsértődnek, ha azt mondom, "bocsi de nem érdekel, miért nem aludtál ha dolgozni jöttél" és tényleg nem akarok bunkó lenni de lefárasztanak. Semmi kötelesség tudat, semmi ösztönzés, smmi, csak a "döglődjünk meg igyunk " mottó. És már nem bírom, hogy mindig mindenki csak panaszkodik akárhol vagyok. Pedig ismerem ezeket a fiatalokat és tudom azt is, hogy szinte minden a seggük alá van téve, ezért nem is értem miben fáradnak ki. Egésznap az fb-t nyomják, meg aludnak. Hogy lehet így meglenni? És miért ilyen negatív a magyar ember?
2014. júl. 6. 11:42
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Akkor használj fülhallgatót. Hidd el az ő szemükben TE pont ugyanolyan idegesítő vagy :D
2014. júl. 6. 20:44
 22/25 A kérdező kommentje:
Én nem hangoztatom előttük hogy 'hali egy pozitív lány vagyok aki nem szereti a napot átaludni, hanem sportol és tanul helyette és rohadtul unja a folyamatos nyígást a semmiért' :D na mind1 hadjuk.
2014. júl. 6. 21:37
 23/25 anonim ***** válasza:
Nem értem miért zavar ez téged, mindenki úgy él ahogy akar...
2014. júl. 6. 21:46
 24/25 anonim ***** válasza:

Amikor az ember fiatal, akkor általában szereti "kiélvezni" ezt. Ezt most úgy értem, hogy szeret megtenni olyan dolgokat, amiket később megtehet. Dolgozni úgyis kell, de délutánig aludni például nem valószínű, hogy lesz lehetőséged (de lehet, hogy kedved se) később.

Mindenki annyit tesz magáért amennyit akar. Te nem érted meg őket, de ők se téged. Azt meg nem hiszem el, hogy abban az 5-6 órában, amikor dolgoztok egyfolytában, megállás nélkül ezeket hangoztatják, amiket írtál, te meg folyamatosan ott vagy tőlük egy méterre.

Nekik így jó az élet, nem mindenki szeret dolgozni, és ez érthető is. Neked abból nem lesz károd, ha te jól végzed a dolgod, hogy a Jóska nem dolgozik.

Tizenéves vagy, élvezd! Nem azt mondtam, hogy bulizz, igyál meg ilyesmi. Hanem, hogy legyél a barátaiddal, érezzétek jól magatokat, nevessetek, élvezzétek, hogy nincs felelősség, hogy nem kell korán kelni. Ilyesmi.

Hamar vége szakad ám ennek, és amikor a családot kell eltartani, akkor már hiába sírsz majd, nem jön vissza ez.

De ez csak egy tanács volt, éld az életet, ahogy szeretnéd. Én is úgy teszek, ahogy én szeretném.

2014. júl. 6. 22:17
 25/25 A kérdező kommentje:

Szoktam bulizni, és a barátaimat imádom.

És igen, rossz egész nap ezt hallgatni. Hát elég gyakran ismételgetik, valamiért mindig el kezdenek sírni. Na de mind1, nem fogom ezt firtatni de tényleg nem az életvitelükkel van bajom, hanem ... Na mindegy, már leírtam. Őket nevezném energia vámpírnak vagy hogy mondják :D

2014. júl. 6. 22:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!