Nem tudom megbocsátani a világnak, hogy magyarnak születtem. Mit tegyek a frusztrációm ellen?
Vannak ennél kilátástalanabb helyzetek, amibe beleszületnek....Neked teljesen más problémád lehet, nem ez a kis ócska ország. De nagyon remélem, hogy ez csak egy nagyon alja troll kérdés volt.
Ha nagyon frusztrál, akkor vagy elfogadod ezt a helyzetet, ha az nem megy, akkor marad a kilépés...aztán döntsd el, hogy értelmezed ezt.
Az 25-ös kommentemhez:
"Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a Földön: emberek és magyarok. (Isaac Asimov)"
Szerintem itt a nyelvünkre is utalhatott. Ennyire komplex vagy ennél is összetettebb nyelvtana maximum néhány kelet-ázsiai nyelvnek van.
Ilyen gondolatokkal semmire sem viszed sajnos.
A környezeted hibáztatod, miközben egy olyan országba születtél, amelyben rengeteg a lehetőség, ellentétben mondjuk egy vallási diktatúrával valahol a világ végén.
(Persze, hogy troll, de játszani szeretne, hát játsszunk.)
26. Kelet Ázsiában a Kínai van egyedül és a(zok)nnak a rokon, testvérnyelvei, amik olyan hűde nehezek. De azok sem a nyelvtan miatt nehezek, hanem a kiejtés (tonális nyelvek), az írás és a rengeteg nyelvjárás miatt. A kínai nyelvtana állítólag egyszerű, mint a faék.
A magyar toldalékoló nyelv, de ebben viszont nem egyedi. Toldalékoló nyelvek még például: baszk, finn, török, észt, mongol, kóreai, japán, zulu, lapp, szuahéli, stb... Annak amúgy nem sok értelme van, hogy ez a nyelv nehéz, az meg nem. Az a legkönnyebb nyelv, ami a legjobban hasonlít az anyanyelvedre, az pedig a legnehezebb, ami legjobban külömbözik tőle. Az angoloknak ezért nyilván nehéz a magyar. De sok mindenben a magyar például egyszerűbb, mint más nyelvek: nincs sok igeidő, csak kettő, meg + 1, ami kimerül a lesz - ben. Nincsenek nyelvtani nemek. Fonatikusan konzisztens nyelv, könnyű olvasni. A tónusok nem bírnak jelentőséggel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!