Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mostani fiatal férfiakból...

Mostani fiatal férfiakból jobb katona lenne? Részleteztem

Figyelt kérdés

A fiatalabb korosztály régebb óta játszik katonás, lövöldözős játékokkal.

Ezek a játékok sok mindent fejlesztenek, például: helyezkedés, türelem, figyelem, fegyver típusok ismerete, reflex, álcázás stb..

Na ha egy olyan fiatal aki ilyen játékokon nőt fel és elég bátor is ahhoz, hogy háborúba menjen az erősebb, jobb katona lenne mint egy átlagos katona? Tehát azokkal szemben akik felnőttek, és már vitték is besorozni őket a katonaságba.

Persze egy idősebb hozzászóló nem tudom mennyire tudja átlátni a mai generációt.

És nem az a lényeg, hogy a mai férfiak nem mernének háborúba menni.

Ezt nem tudhatjuk, de a kérdés arra van HA háborúba menne az illető.

2020. okt. 2. 08:01
1 2 3 4 5
 11/41 A kérdező kommentje:
˘#4-es igazad van de mint írtam bátor emberekről lenne szó akik szívesen harcolnának a hazáért így az, hogy ők össze fosnák magukat míg a többi nem az nem jön szóba most.
2020. okt. 2. 08:17
 12/41 anonim ***** válasza:
20%
Én se vagyok öreg, de maradjunk abban, hogy egy sok 10en éves kis tapló, azt sem tudja eldönteni, hogy fiú-e vagy lány. Kérem ezen megfontolásra építsük a további szálak kibontását. Ebből fakadóan azt mondom, hogy erre a feladatra a 95%-uk alkalmatlan. Ezekből, ha katona féle is lesz, lásd mai kadét program, csak a jelenlegi politikai hatalmat fogják védeni, háborúra érdemtelenek lesznek, ahogy a magyar nép az esetek túlnyomó többségében. Ezt igazolja a történelem. A honfoglalásig még úgy, ahogy mentek a dolgok. Aztán Mátyás királynál és a 48-as szabadságharcnál volt némi fellángolás. A többi csata, ütközet, háború lássuk be a magyar népnek nem tett jót, és be is bizonyította nyámnyilaságát. Az, hogy a nép meg töketlen köszönjük meg hazafias vezetőinek, akiket ma ünneplünk meg nagynak tartunk. Mindig úgy tartja a mondás, hogy fejétől bűzlik a hal. Na ez szerény hazánkra a legjobb mondás. Menjünk vissza a történelembe egészen államalapító királyunkig, Istvánig. Ugye milyen nagy ember, sosem felejtitek el augusztus 20-át ugye? De aki kiírt egy pogány vallást, rokonát feldarabolja és diadal kitűzi egy vár falára, az minden csak nem normális! Aztán emlékezzetek csak Nagy Lajosra, ugye három tenger mosta Magyarország partját igaz? Hát Magyarországnak sosem volt 3 tengere! Csak egy militáns pszichopata volt Nagy Lajos is, aki behurcolta a pestist. De persze ő is nagy ember volt. Aztán lássuk a hazabölcsét, Deák Ferencet ugye ugye a bűvös 1867. Bizony a kiegyezésnek hála kerültünk bele a világháborúkba. És tudjátok az a vicces, hogy mind az 1. mind a 2. világháborúban voltak olyan hülyék a magyar vezetők, hogy képesek voltak rossz oldalra állni. És lássuk a közel múltat jelent. Kádár János, akinél az elv az volt, hogy, aki nincs velünk az ellenünk van, ami később enyhülyt, hogy, aki velünk van, az nincs ellenünk. Jöttek enyhítések a nép passziválása a pénzzel, az akkori kommunista rendszerben, és lássuk be ma demokrácia néven fut, ami Kádárnál volt. Ma is ugyanez megy a nép passziválva van, ott a langyos pocsolya, a csok, babaváróhitel. Persze sokaknak habzani fog a szája, de ezek az ostoba emberek, akik felveszik ezeket a dolgokat, nyomják el leginkább a népet, mert akik ez ellen a rendszer ellen lennének akárcsak én, nem tudnak érvényesülni. És ezért van az, hogy minden ember Orbán bábja. De közben meglopja az ostobáját is, szolga sorba rakja. Csak a hülyéje ezt nem látja be, mert ingyé 15 millió. Csak az az ostoba, aki felveszi nem látja be, hogy a 3 gyereket fel is kell nevelni. Aztán még térjünk vissza a hadviseléshez, ugye a mi kis Németh Szilárdunkra a beszélő disznósajtra. Hát egy bohóc az az ember, az még a golyókat is felzabálná a hadszíntéren. Ilyen limitált agyú barmok döntenek a hazánkról, és a vicc az, hogy ezt emberek hagyják! Bezzeg Gyurcsány ellen habzott a szájuk!
2020. okt. 2. 08:33
 13/41 anonim ***** válasza:
58%

GYURCSÁNY!!4!!44!!négy

Te habzó szájú degenerált.

2020. okt. 2. 08:36
 14/41 A kérdező kommentje:

A kérdés nem feltétlen 10 en évekere értettem hanem inkább 18-30 ig.

Akik válaszolni szeretnének még azok ne reagáljanak a #12-es szövegére csak a kérdésemre köszi. :3

2020. okt. 2. 08:40
 15/41 anonim ***** válasza:
61%
12es vagyok 14es. Ugyanezt tudom mondani a 18-30 éves korosztály legjavára, amit fentebb írtam kommentemben. Sok mentálisan sérült kis 20on eves van, akik életre alkalmatlanok és itt picsognak azon, hogy még egy nőt nem tudtak megb.szni. Arra nem képesek, hogy a fa.zukat kiverjék, nemhogy háborúba menjenek!
2020. okt. 2. 08:45
 16/41 A kérdező kommentje:
Kis vicces
2020. okt. 2. 08:48
 17/41 anonim ***** válasza:
93%

Rendszeresen nézek egy műsort a tv-ben, ahova sok fiatal jelentkezik, és az alkatukon látszik, hogy: elhízott, izomtalan, nagyon gyenge.

Tipikus mai generáció.

Akik nyernek a műsorban azok rendszeres sportolók, volt katonák, stb.

A 80-as években kicsit mással töltötték a fiatalok a szabadidejüket, rendszeresen eljártak szakkörökre, sportolni, versenyekre, stb.

Akkor mindez ingyenes volt, manapság ez már nagyon nem így van.

És a rendszerint csonka családban nevelkedő gyerkőc szülője ezeket képtelen finanszírozni.

Jól el lett bszva minden, sajnos.

46/f

2020. okt. 2. 08:49
 18/41 A kérdező kommentje:
Hát igen a fizikum elég fontos, az tényleg nincs meg úgy az emberekben sajnos.
2020. okt. 2. 08:52
 19/41 anonim ***** válasza:
16%
Ezek a mostani fiúk olyanok mint a lányok, vékonyak, 60kg,szűk nadrágban járnak, nem tudnának semmit.
2020. okt. 2. 10:44
 20/41 anonim ***** válasza:
78%
Kezdjük az alapoknál! A katonásdi alapja a fizikai, mentális, szakmai felkészültség, de ezek együtt mehetnek a levesbe, ha a katona nem tudja a szerepét a hierarchiában, nincs meg benne a szakmai alázat, nem engedelmeskedik az elöljáróinak és képtelen értelmes, végrehajtható feladatokat szabni az alárendeltjeinek, képtelen elfogadni, hogy ő egy személyben - az esetek igen túlnyomó hányadában - csak egy végrehajtó közeg, aki végrehajtja a parancsokat és nem öntevékenyen partizánkodik. Hosszúra sikerült a mondatom, de benne van minden, amelynek tekintetében szkeptikus vagyok, - mert úgy vélem, hogy a fotelből, ahol tét nélkül lehet nyomkodni a gombokat, nem lehet hiteles képet kapni arról, hogy ki alkalmas katonai feladatok végrehajtására, illetve ki nem. Nem akarok pálcát törni azok fölött, akik manapság fiatalok, és főleg azokat nem szeretném megbántani, akik tesznek is valamit azért, hogy férfias férfiként éljék az életüket, ellenben sok az igazság abban, hogy minden férfinak született magyar állampolgárra ráférne 3-4 hónap a haza fegyveres szolgálatában. Én másfél évet húztam le sorkatonaként és nem tetszett, hogy az akkori politika sokkal mélyebben bele nyúlt a katonasorsba, mint amennyire az egészséges lett volna, nem tetszett, hogy alkoholista tisztek után kellett naphosszat takarítani, nem tetszett, hogy viharos őszi szélben kiküldtek minket falevelet söpörni, de mindezek mellett azért számos olyan dolgot megtanultunk tudat alatt is, amit máshol nem tanulhat meg egy férfi. Megértettük az egymásra utaltság fogalmát, egymással együttműködésre képes közösséget kovácsolt belőlünk a katonasors, megtanultunk alapvető és speciális haditechnikákat kezelni, - felelősséget ruháztak ránk, amelyet számon is kértek, - megtanultunk lemondani magasabb rendű célokért olyan dolgokról, amelyeket addig "nélkülözhetetlennek" véltünk a mindennapi életünkben, szereztünk számos ellenséget, de inkább számos, életre szóló barátot, - amiről manapság sok fiatal azt sem tudja, hogy eszik-e vagy isszák. Nem volt rádiótelefon vagy tablet, amiért sok suhanc képes akár elbőgni is magát manapság, - mert fontosabb szexuális partnere, mint egy egy hús-vér nő! Örültünk, amikor kiosztották a leveleinket sorakozókor vagy az írnoki irodába behívtak, hogy az anyukánk van a vonal másik végén! -Nyilvánvaló, hogy itt nem a technikai fejlődés ellen emelek szót, hanem arról, hogy milyen szinten átvette a digitális technika az emberek feletti kontrollt! (Gyakorlatilag eszét veszítette az emberek túlnyomó hányada, olyan szinten rabja a kütyüknek!) -Amikor szembesíted ezzel bármelyik ismerősödet, akkor pedig "kegyvesztetté" válhatsz pillanatok alatt... Szóval nem tenne rosszat a ma fiatal generációk férfi tagjaival sem egy tematikus és kifejezetten katonai orientáltságú pár hónapos képzés. Volt idő, amikor nem is tekintettek férfiként a nők azokra a férfiakra, akik nem voltak katonaviseltek. Fene tudja, de akik leszolgálták a katonaidejüket, azok fizikális és mentális átalakuláson estek át. Célirányosabbá váltak, határozottabbakká váltak, felelősségtudat fejlődött ki, ill. erősödött meg bennük. Mindennek van ára! -Nyilván nem esett jól senkinek, ha egy ilyen szolgálat teljesítése alatt hagyta el a menyasszonya vagy hasonló, - de az a kapcsolat annyit is ért.
2020. okt. 2. 11:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!