Akik azért költöztek külföldre, mert "nem bírták" az
országot vagy a magyarokat, miért töltik az idejüket
ilyen oldalakon?
Figyelt kérdés
Azt vettem észre, hogy itt a gyakorin is, de más közösségi fórumokon is rengeteg olyan felhasználó van, aki külföldre költözött, de az életét ezeken a magyar nyelvű dumáló felületeken tölti, azokkal a magyar emberekkel csevegve, akiktől elmenekült. Nincs ebben ellentmondás?
És én amúgy rendszerint csak akkor említem meg, hogy külföldön élek, Hollandiát dícsérve, ha kihozzák belőlem, nem csak úgy magamtól. Például felteszek egy teljesen normális kérdést, és valaki belémáll, beleköt valamibe, ekézni kezd, persze, hogy megjegyzem, hogy részben az ilyenek miatt húztam el külföldre, és hozzáteszem, hogy a Gyakori kérdések itteni megfelelőjén érdekesmódon nem jellemző a trollkodás, meg a provokáció, az oldal a rendeltetésének megfelelően működik.
2020. okt. 9. 07:47
22/27 anonim válasza:
Pedig már leírtuk. Aki nem a pénz miatt megy ki vagy család miatt azoknak csak az országgal van bajuk, és nem minden emberrel hanem csak az átlag mentalitással. Attól viszont még írhatnak az anya nyelvükön amin sokkal könnyebb kommunikálni mint más nyelveken.
Hogy miért szapulják egyesek az országot miközben már itt sem élnek? Ez egy külön réteg. Ugyanazért amiért azok is meg teszik akik Magyarországon élnek. Mert ilyen is van. Az ok panaszkodás, rosszindulat. Ugyanaz a mentalitás ami az egyik oka volt a költözésnek, csak ezt már nem veszik észre.
Engem nem érdekel ki mit gondol mit hova ír, csak azt utálom amikor szidják az országot. Ha jót nem tudnak inkább ne mondjanak semmit. De van ennél rosszabb is. Van aki kijön, és nem áll szóba a magyarokkal, ha a szükség ráviszi akkor még angolul hogy nehogy kiderül jön hogy magyar. Évek óta külföldön élőként ezt tartom a legundorítóbbnak. De nem megyek bele jobban, ez megér egy külön kérdést.
2020. okt. 9. 09:09
23/27 anonim válasza:
22: Figyu, ha egy holland vagy más külföldi azt kérdi tőlem, hogy Magyarország milyen hely nyaralásra meg turistáskodásra, az egekig dícsérem az országot, ajánlgatom, hogy nyugodtan menjen, a tárcája se mfogja nagyon bánni.
De ha azt kérdik, hogy mi okból jöttem el, vagy hogy milyen a politika, pardon, de nem fogok hazudni.
Másfelül pedig még mindig vannak otthon rokonok, barátok, akiket érintenek a szívató törvények és intézkedések.
2020. okt. 9. 10:04
24/27 anonim válasza:
23. Persze, nem kell hazudni. De ha elmomdod a tényeket az más mint a "rohadt mo.",vagy a magyar embereket szapuló stílus.
2020. okt. 9. 10:51
25/27 anonim válasza:
Jól teszik hogy visszajárnak. Nem kell szídni senkit és semmit, bőven elég ha a kinti, normális, sőt jó életük példáját hozzák időről időre. Olyan égbekiáltó a kontraszt, ég és föld a különbség. És a legtöbb országban ez alapvető ahogyan az innen elmentek élnek, szóval méginkább egyértelművé válik az itthonragadtaknak hogy mennyire nem normális amiben élnek. Ébreszteni a tényekkel másokat jó dolog, aztán aki meg bedurcázik rajta az egy külön kategória. Ott a kognitív disszonancia dolgozhat erősen, meg a sima szemellenző.
2023. szept. 21. 15:05
26/27 anonim válasza:
Pl szeretne az anyanyelvet gyakorolni, es tiszta lappal nyugodtan akar valaszolni, kerdezni, de az ismeros szarvihar jon szembe ujra.
Most a Redditen latom, nem kamukerdes a tipikus, normalis valaszolok vannak. Lehet, hogy amugy sem egy magyar irodalmi elmeny itt lenni, szemely szerint en itt vegeztem.
2023. szept. 21. 20:44
27/27 anonim válasza:
Az, hogy a jelenlegi formájában nem bírom az országot, az nem azt jelenti, hogy semmilyen formában nem bírnám, vagy ne bírnám a magyar nyelvet. A béka segge alatt levö gazdaság, oktatás, egészségügy, a mutyizgatások, az irígy, proli kisemberek, mindent az államtól váró élhetetlen mentalitás, a fidesz rákosi-korszakra hajazó kommunizmusa, személyi kultusza számomra élhetetlen. Ellenben érdekel a magyar kultúra, szívesen írok magyarul, érdekelnek az ott zajló események, és a realitás jobban átjön egy anonim fórumon, mint a médiából vagy a közösségi portálokról.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!