Van köztetek, aki irigyli a külföldön dolgozó magyarokat? Miért jött be sokaknak ennyire az élet?
A sikertelenséged oka nem az, hogy itt élsz. Aki lúzer, az külföldön is lúzer lenne. Én 22 vagyok, két év múlva diplomázok, egyetlen hetet töltöttem külföldön egész életemben, mégis van felsőfokú angol nyelvvizsgám, gond nélkül beszélgetek angolul külföldiekkel, 99%-osan megértem az angol nyelvű filmeket, videókat, szövegeket.
Egyébként gyűlölöm azt a sz*rrágó, cgány mentalitást, amikor a külföldön élő rokonok hazalátogatva játsszák az eszüket, hogy kint mennyivel jobb minden, lesajnálnak, amiért nem megyek ki, dicsekednek, hogy mennyire jól keresnek, de azért ahányszor hazajönnek, mindig egy kisteherautónyi ruhát és kaját visznek vissza, mert "ott olyan drága".
"Ha így látod miért nem mész ki külföldre dolgozni?"
Mert borzasztó rossz a nyelvérzékem és amúgy sincs ismerősöm, aki segítene a kezdeti lépésekben külföldön (szállás, papírok, munkahely, jótanácsok stb.). Mindenki a haverjával/párjával/jóismerősével megy ki és még a középiskolában leghülyébb angolosok is perfekt nyelvtudással térnek vissza, de nekem senkim sincs. :(
Es azt is irigyled, hogy a kulfoldi magyarok tobbsege takaritokent, mosogatokent vagy pincerkent kezdte?
Azt is irigyled, hogy itt Angliaban pl a kelet-europaiak le vannak nezve, meg akkor is ha a szemedbe udvariasak, a hatad mogott te csak egy nyomorult bevandorlo vagy.
A Temze partja? Latszik, hogy tenyleg nem voltal meg Londonban.
Sok munkaba kerul feljebb verekedni magad egy olyan orszagban, ahol mindig is masodrendu leszel.
Amugy meg, ne higyj nekik. A legtobb magyar szeret vetiteni, valoszinuleg a legtobbje csak egy szobat berel, sporol, aztan amikor hazamegy, akkor szorja a penzt, hogy nagymenonek lassak ot az otthoniak.
Tisztelet a kivetelnek!
Egyebkent is ezen mar felesleges agyalnod, legalabbis Angliaval kapcsolatban. Ha sikerulne is kijonnod, nem igazan vagyok benne biztos, hogy kapnal pre-settled statust, ami most mar alapfeltetele az itt maradasnak.
Ugy nez, ki, hogy Jan 31 a vegleges datum, hogy a UK kilepjen az Eu-bol, ugyhogy ez a hajo mar elment.
Mindenki előtt nyitva áll a külföldre költözés lehetősége.
22 éves vagyok, 2 éve élek Skóciában. Egyetemista vagyok, mellette egy utazási irodában szoktam segédkezni. Utóbbi azért nem hoz annyi pénzt, hogy milliomosnak érezzem magam, de nyilván jól jön és szeretem is csinálni.
Az emberek 99%-ának elsőre nehezek a nyelvek. Nemrég lett meg az olasz C1-es nyelvvizsgám, de ha hallottad volna, hogy beszélek öt évvel korábban olaszul, sírva tépted volna le a füled.
Amúgy Magyarországon miért ne mehetnél el a Duna parthoz a barátaiddal? A kiköltözésem által bár rengeteg új barátot szereztem, gyakran hiányoznak a magyar barátaim, a családról pedig szó se essék.
Szerintem ostobaság 30 évesen temetned a jövődet. A leírtak alapján nem vagy a legjobb helyzetben, de nem is olyan rossz, hogy temess mindent. Nem fogok okoskodni, hogy mit hogy csinálj, de az irigykedés helyett vedd számba a saját lehetőségeidet. Mi hátráltat most? Hogyan tudod eltüntetni az akadályokat?
Egyébként boldog karácsonyt mindenkinek!
"még a középiskolában leghülyébb angolosok is perfekt nyelvtudással térnek vissza, de nekem senkim sincs. :("
Lóphaszt, egy csomó ismerősöm külföldön él évek óta és így is csak mekegnek-makognak az országuk nyelvén. Pont ezért, mert mindenki a párjával, családjával megy ki, velük beszélgetnek, kizárólag a kinti magyarokkal haverkodnak és a raktárban vagy más hasonló alja helyeken, ahol dolgoznak nem a németek meg az angolok a munkatársaik, hanem a többi kivándorolt magyar, lengyel, török, bolgár meg román. Persze itthon nagy pofával előadják, hogy anyanyelvi szinten beszélik xy nyelvet, de közben egy erősebb nyelvi tagozatos iskolában egy másodikos gyerek is magasabb szinten van. Persze előfordulhat, hogy valaki kint élve eljut komolyabb szintre az ottani nyelvből, de azért az én környezetemben messze nem ez a jellemző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!