Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Van köztetek, aki irigyli a...

Van köztetek, aki irigyli a külföldön dolgozó magyarokat? Miért jött be sokaknak ennyire az élet?

Figyelt kérdés
Annyira jó nekik, hogy most az ünnepekre hazajönnek a családtagjaikhoz, elkölthetik a baromi sok fizetésüket a karácsonyi vásárban bármire és eközben úgy hallgathatják a Last Christmas dalt mintha saját anyanyelvük lenne, miközben én 26 éves koromra - a középfokú papírom ellenére - max annyit hallok mindig belőle, hogy "Lászt Kriszmes á gedö má hárt" és baromi fájdalmas érzés, hogy az egyetlen világnyelvet se tudom beszélni, sose jártam nyugaton, be vagyok zárva ebbe a rabszolga monoton szegény helyre és a külföldi magyarok a karácsony után visszautaznak Angliába, Németországba és a mindenféle külföldi haverjaikkal együtt fogják piálva ünnepelni a Temze partján meg az Alexanderplatz-on és az új év ismét rengeteg lehetőséget, fejlődést rejt számukra miközben én azért imádkozom, hogy 30-hoz közel legyen végre egy diplomám és legyen valamilyen munkahelyem, amiből a mamahotelben élve félre tudok tenni a nyugdíjas éveimre/visszafizetendő milliós tandíjamra. Olyan, hogy barátnő meg saját ház/kocsi/gyerek már totális álom marad.

2019. dec. 24. 12:10
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
49%

Menj ki te is. Foglalt ház, vagy albérlet, valami meló. Nehéz olyan országot mondani, ami ennél rosszabb, pl bulgária( most az észak koreához hasonló fidesz a köbön szintet ne említsük).

A nyelvet megtanulod ahogy kint élsz.

2019. dec. 24. 14:38
 12/22 anonim ***** válasza:
61%
Ui: Tervezünk kiköltözni külföldre pár év múlva.
2019. dec. 24. 14:42
 13/22 anonim ***** válasza:
37%

Nem irigylem, de kérdések merülnek fel bennem:

Ha nem azon a területen dógozik, amit tanult, akkor megérte tanulni?

Ha kint tud dógozni takarítóként, pulyaőrként, mosogatóként, ácsként, stb.-ként, itthon miért nem?

Itt mán nem élnek emberek? Nem lenne a kint lévők szaktudásra igény?

A választás megy?

Adózás?

2019. dec. 24. 14:52
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Irigylem azokat, akiknek volt annyi vér a pucájukba, hogy belevágjanak egy külföldi munkába! Igen. De örülök is nekik és példaként is tekintek rájuk.

Érdekes módon itthon 10 év munkaviszony után sem tudom azt megteremteni, amit azonos munkakörben a kiutazott kollégám 3 év alatt németeknél. Ideje kevésbé keményen dolgoznom és inkább több idegen nyelvet tanulnom!

2019. dec. 24. 15:15
 15/22 anonim ***** válasza:
75%

"Ha nem azon a területen dógozik, amit tanult, akkor megérte tanulni?"

- Az itthon dolgozók 2/3-a pályát váltott.

- Az, hogy mit tanultam, és miből lehet megélni nem ugyan az.

- A gondolkodásmód, amit egyik szakmában elsajátítottam, előny lehet egy másikban.

"Ha kint tud dógozni takarítóként, pulyaőrként, mosogatóként, ácsként, stb.-ként, itthon miért nem?"

- Dolgozni itthon is tud ilyen szakmában. Ha kint is ment itthon is menne neki.

- Csak tudod drágább munkába járni és lakhatást fizetni, meg olyan kaján élni, amit más kidob, mint amennyit ezekből a melókból itthon meg lehet keresni. Kint meg olyan pénzt kap ezért, amiből nem csak vegetál, hanem félre is tud tenni.

"Itt mán nem élnek emberek? Nem lenne a kint lévők szaktudásra igény?"

- Élnek itt emberek.

- Második kérdést magyarul írd le légyszíves, nem értek a tájszólásodon!

"A választás megy?"

- Milyen választás?

- Aki el tudta dönteni, hogy külföldön fog dolgozni és el tudta dönteni, hogy ott miként éljen, az felelős döntéseket tud hozni. Ez számomra egyértelmű.

"Adózás?"

- Aki nem cigó, az külföldön is adózik.

- Tudom, számodra ez új dolog.

2019. dec. 24. 15:20
 16/22 anonim ***** válasza:
93%
Nem mindenki takarít, aki külföldön van...
2019. dec. 24. 15:32
 17/22 anonim ***** válasza:
88%
Nem irigykedni kell, hanem tenni magadért.
2019. dec. 24. 18:14
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Azért nem kell minket annyira irigyelni. Lehet van egy jobb megélhetési biztonságunk, de sok más nincs. Én ugyanúgy spórolok ott is, aki nem így teszi, az ugyanúgy "feleszi" amit megkeres. A honvágy egy marhára nehéz dolog, különösen ha egyedül mész ki, de még úgy is, hogy vannak körülötted ismerősök. Persze egy idő után lesznek úgymond barátaid,de az sem lesz olyan mint a régiekkel. Aki kint van csak azt várja,mikor mehet haza.
2019. dec. 25. 08:42
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Azert ez nem igaz. En 6 eve nem voltam Magyarorszagon es nem is hianyzik.

Attol fugg, hogy mit hagysz otthon.

2019. dec. 25. 09:56
 20/22 anonim ***** válasza:
Sok hasonló helyzetű embert ismerek, de azok nem nyavalyogtak hanem léptek. Ha nem is egyből külföldre, de a nyugati osztrák határ mellé (pl:Sopron, móvár) való költözést ne mond, hogy nem lehet bevállalni. Napi 100 ezer ember ingázik Ausztriába itthonról melózni. Hazai árak, de osztrák fizetés. Ha ott nem jössz helyre anyagilag akkor külföldön se fogsz. További előnye, hogy a barátok és család bármikor könnyen meg látogatható. Rengeteg keletről jött ismerősöm van aki eddig ilyen 120 ezret keresett most meg ezerpárszáu eurót évi 14x. Elején elvállaltak bármit aztán ha lettek kapcsolatok meg fejlődött a német már lett jobb melójuk is. A havi 120-at lecserélték így kb 400 pluszra és pár év alatt rendbe is jöttek. De nem a csodára vártak otthon.
2019. dec. 27. 22:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!