Van köztetek, aki irigyli a külföldön dolgozó magyarokat? Miért jött be sokaknak ennyire az élet?
Menj ki te is. Foglalt ház, vagy albérlet, valami meló. Nehéz olyan országot mondani, ami ennél rosszabb, pl bulgária( most az észak koreához hasonló fidesz a köbön szintet ne említsük).
A nyelvet megtanulod ahogy kint élsz.
Nem irigylem, de kérdések merülnek fel bennem:
Ha nem azon a területen dógozik, amit tanult, akkor megérte tanulni?
Ha kint tud dógozni takarítóként, pulyaőrként, mosogatóként, ácsként, stb.-ként, itthon miért nem?
Itt mán nem élnek emberek? Nem lenne a kint lévők szaktudásra igény?
A választás megy?
Adózás?
Irigylem azokat, akiknek volt annyi vér a pucájukba, hogy belevágjanak egy külföldi munkába! Igen. De örülök is nekik és példaként is tekintek rájuk.
Érdekes módon itthon 10 év munkaviszony után sem tudom azt megteremteni, amit azonos munkakörben a kiutazott kollégám 3 év alatt németeknél. Ideje kevésbé keményen dolgoznom és inkább több idegen nyelvet tanulnom!
"Ha nem azon a területen dógozik, amit tanult, akkor megérte tanulni?"
- Az itthon dolgozók 2/3-a pályát váltott.
- Az, hogy mit tanultam, és miből lehet megélni nem ugyan az.
- A gondolkodásmód, amit egyik szakmában elsajátítottam, előny lehet egy másikban.
"Ha kint tud dógozni takarítóként, pulyaőrként, mosogatóként, ácsként, stb.-ként, itthon miért nem?"
- Dolgozni itthon is tud ilyen szakmában. Ha kint is ment itthon is menne neki.
- Csak tudod drágább munkába járni és lakhatást fizetni, meg olyan kaján élni, amit más kidob, mint amennyit ezekből a melókból itthon meg lehet keresni. Kint meg olyan pénzt kap ezért, amiből nem csak vegetál, hanem félre is tud tenni.
"Itt mán nem élnek emberek? Nem lenne a kint lévők szaktudásra igény?"
- Élnek itt emberek.
- Második kérdést magyarul írd le légyszíves, nem értek a tájszólásodon!
"A választás megy?"
- Milyen választás?
- Aki el tudta dönteni, hogy külföldön fog dolgozni és el tudta dönteni, hogy ott miként éljen, az felelős döntéseket tud hozni. Ez számomra egyértelmű.
"Adózás?"
- Aki nem cigó, az külföldön is adózik.
- Tudom, számodra ez új dolog.
Azert ez nem igaz. En 6 eve nem voltam Magyarorszagon es nem is hianyzik.
Attol fugg, hogy mit hagysz otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!