Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Akik azért költöztek külföldre...

Akik azért költöztek külföldre, mert "nem bírták" az országot vagy a magyarokat, miért töltik az idejüket ilyen oldalakon?

Figyelt kérdés
Azt vettem észre, hogy itt a gyakorin is, de más közösségi fórumokon is rengeteg olyan felhasználó van, aki külföldre költözött, de az életét ezeken a magyar nyelvű dumáló felületeken tölti, azokkal a magyar emberekkel csevegve, akiktől elmenekült. Nincs ebben ellentmondás?

2020. szept. 25. 09:49
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
84%

Én külföldön élek, de nem azért mert nem bírtam az országot. Alig várom már, hogy mehessek haza. És azért vagyok itt az oldalon, mert jó, hogy legalább itt magyarok "között lehetek, amíg haza nem jutok.

Bocsi, tudom, hogy nem ez volt a kérdés, de attól még elmondom.

Amúgy én is sokszor látok olyan hozzászólásokat, hogy "jól van, akkor rohadjatok meg a csóró Magyarországon, ti "nagy" magyarok"

Az ilyen nem is értem miért van az oldalon. Menjen inkább az új országa fórumjaira, ha annyira lenézi a magyarokat.

2020. szept. 25. 10:00
 2/27 anonim ***** válasza:
86%
Rosszabb esetben osztani az észt, jobb esetben mert jó az anyanyelvükön kommunikálni.
2020. szept. 25. 10:01
 3/27 anonim ***** válasza:
94%
Én azért költöztem el, mert nem éreztem magam jól otthon, de ettől még nem utálom az országot vagy a magyar embereket, egyszerűen külföldön sokkal jobb életem van és nem is tervezek visszaköltözni. Jólesik a munkahelyi üresjárataimban magyarul olvasni, magyarul írni, már azelőtt ismertem az oldalt, hogy kiköltöztem volna, az otthoni barátaim meg nyilván nem érnek rá egyész nap pötyörészni, nem is várnám tőlük. Az estéket vagy a hétvégéket sosem töltöm itt, csak munkaidőben vagyok fenn és akkor sem mindig.
2020. szept. 25. 10:09
 4/27 anonim ***** válasza:
93%

Igen, sokat számít az hogy ez az anyanyelvük. Hogyha hozzá jön egy kis rosszinulatúság akkor jönnek az ország szidalmazásával, van ilyen. Szerintem nem veszik észre az országban lévő negatív dolgokat ahova kimentek. Mert mindenhol van ám.

De nem mindenki ilyen. Nem tudhatod higy ők miért mentek ki. Sokan csak a pénz miatt mentek ki. Mert a pénz nagy úr. Egy átlag külföldön élő magyar miért ne nézhetne magyar oldalakat, fórumokat? Én unalmamban kezdtem ide írogatni, ez az anya nyelvem ezért sokkal könnyebb mint más nyelven. Sok gyakorin levő kérdésnél teljesen mindegy hogy hol lakok. Válaszolok ha tudok érdemben segíteni. De ha pl az kérdezi valaki hogy milyen üzletben lehet kapni ezt meg azt, nyilván nem válaszolok mert nem tudom, politizálni se szeretek.

2020. szept. 25. 12:09
 5/27 anonim ***** válasza:
85%
*anyanyelvem
2020. szept. 25. 12:11
 6/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, ment a zöld ujj. Szívesen ismerem meg mindenki álláspontját, de a kérdést elsősorban azokról szól, akik negatívan vélekednek az országról vagy a magyar emberekről és ennek ellenére itt töltik az idejüket. Látni szoktam olyanokat, hogy indulatos, megvető hozzászólásokat írnak, szidják az országot vagy az embereket és dicsőítik azt, ahova mentek. De ezeket csak magyarul írják ki olyan fórumokon, csoportokban, ahol folyamatosan kommentelgetnek mindenféle témában, beszélgetnek más magyar emberekkel. Az is ellentmondásosnak tűnik nekem, hogy sokszor az indulatos megnyilatkozásaikból pont egy olyan emberi mentalitás rajzolódik ki róluk, mint ami "miatt" elhagyták az országot. Szerintem ha valaki akkora békét lelt külföldön, akkor az is ellentmondásos, hogy így kijön a sodrából bizonyos témákra.
2020. szept. 25. 12:24
 7/27 anonim ***** válasza:
96%
Nem tudom, én hiába hagytam el az országot már 10 éve, hamar ki tud hozni a sodromból, amikor szóba jön a magyar politikai helyzet vagy az a mentalitás, ami elől anno menekültem.. Valahol mindig is érdekelni fog.
2020. szept. 25. 12:40
 8/27 anonim ***** válasza:
21%
Hogy a parasztja mások orra alá dörgölhesse, hogy ő kijutott és azóta tejben-vajban fürdik az euróban és úgy él, mint Marci Hevesen. Ami persze sokszor nem igaz, de azt már nem vallja be, hogy valójában egyik napról a másikra él valami alja munkában, mert ő neki elég, ha kint van és ott hagyhatta a hazát.
2020. szept. 25. 13:23
 9/27 anonim ***** válasza:
91%
Indoneziaban nincsenek incel forumok, sajnos.
2020. szept. 25. 14:00
 10/27 anonim ***** válasza:
96%
Én már 12 éve Hollandiában élek. De amikor netezek, 90%-ban magyar nyelvű oldalakat nézegetek. Egyrészt vannak országtól teljesen független dolgok, amikről hasznos infót lehet itt szerezni. Másrészt pedig, ha mondjuk egy munkahelyről szóló kérdésnél meglátom, hogy a kérdezőnek valami olyan gondja van, ami nekem is volt valamelyik otthoni munkahelyemen, miért ne írhatnám le a saját tapasztalataimat, és amennyiben az adott dolog szerintem kifejezetten magyarokra jellemző mentalitás, amit a hollandoknál nem tapasztalok, miért ne jegyezhetném meg? Pláne ha a kérdező még konkrétan meg is jegyzi, hogy gondolkodik a külföldre menésben.
2020. szept. 25. 15:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!