Akik azért költöztek külföldre, mert "nem bírták" az országot vagy a magyarokat, miért töltik az idejüket ilyen oldalakon?
11: Szóval: Sajnos vannak emberek, akik szemében már az hazaárulás, hogy külföldre jöttünk. Észrevettem az utóbbi években, hogy egyre inkább jellemző, hogy ha valahol valaki leírja, hogy külföldön él, akkor nekiesnek, mint legyek az ürüléknek, és ekézni kezdik. A legutóbbi "kedvencem": Egyik kedvenc magyar zenekarom postolta, hogy amíg tart az 500 fős korlátozás a rendezvényeket illetően, addig ők nem fognak koncertezni. Egy kommentben kifejeztem az egyet nem értésemet, mivelhogy más zenekarok koncerteznek. Erre egy adatlaplesegető beszól nekem, hogy külföldön élőként ne szóljak bele abba, hogy Magyarországon milyen koncertek vannak. Nagy az Isten állatkertje! gondolom, nem meglepő, azóta a személyes adataimat ismeretlenek számára láthatatlanná tettem.
Mindezt azért tartom röhejesnek, mert általában az ember minden országra vonatkozó hírre reagálni szokott. Mert most akkor evvel az erővel mondhatnánk, hogy ne kritizáljuk az USA-t meg Észak-Koreát, mert nem ott élünk. Sőt, a náci Németországot se, mert nem éltünk ott. Nem értem, honnan ez a beszűkült, egysíkú nézőpont.
Attól hogy el hagytam, hagytuk az Országot, meg tarthatom a kapcsolatott bármelyik fórumon...ennyi.
Talán ha lenne 1 lehetőséged hogy egy jó munkát ..x...€ , te ki hagynad??
Ugye hogy nem :)
Magamra gondoltam és a családomra.
Ez az egesz az Ország szégyene.
Féltékeny vagy?
17: Egyszer valahol olvastam olyat valakitől, hogy miután valaki kijárja az iskoláit, utána pár évet még illene Magyarországon dolgoznia, hogy törleszthesse a pénzt, amit az ország az adófizetők pénzéből ráköltött. Megkérdeztem, ha mondjuk neki 20-22 éves korában felajánlanak egy külföldi munkát, zsír fizetéssel, akkor talán visszautasította volna, hogy nem, neki még pár évet otthon kell dolgoznia, mert törlesztenie kell az államnak? Erre persze már semmit nem felelt.
A másik, amitől herótom van, ez a "Külföldön élőként ne szóljál bele a magyar dolgokba!"-mentalitás. Mi a beleszólás abban, hogy egy magyar vonatkozású cikknél (legyen az akár politikai, akár kultúrális vonatkozású) kifejtem a véleményemet? Ez csak egy vélemény, ami olyan, mint a s**glyuk, mindenkinek van. (Szavazni nem megyek el, az tiszta sor, az szerintem is az otthon élők reszortja.) És feltételezem, hogy akik ezt a maszlagot nyomatják, ugyanúgy kommentelnek külföldi vonatkozású cikkekhez. Most akkor például mondhatnánk, hogy ne kritizáljuk Trumpot, mert nem az USA-ban élünk, Kim Jong Un-t se, mert nem Észak-Koreában élünk, sőt, Hitlert se, mert nem éltünk a náci Németországban. Borzasztó ez az egysíkú gondolkodás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!