Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Rossz ember vagyok, ha húst...

Rossz ember vagyok, ha húst és egyéb állati eredetű ételeket fogyasztok?

Figyelt kérdés
Bevallom, sokszor már annak érzem magam, viszont nincs mit tenni, nagyon szeretem a sajtot, a halat, a süteményeket (amikben általában tojás van) stb. Talán a saját önzőségemből adódóan nem tudok lemondani róluk. Aztán lehet csak én mozgok olyan körökben, ahol az ilyet általában megvetik. (a barátaim 90%-a vega/vegán) Mit tudok tenni? Hogyan mondjak le ezekről az élelmiszerekről? Vagy hogyan fogadjam el, hogy én nem vagyok vega/vegán, és nem tudok az lenni?

2020. szept. 22. 17:57
1 2
 11/12 anonim válasza:
22%
a vegánság nem nehéz dolog. ugyanúgy ehetsz sajtot stb dolgot, csupán növényi változatban, amiért nem szenvedett vagy halt meg senki. az íz nem kifogás az állatholokauszt támogatására. prove.hu oldalon van egy 30 napos vegán kihivás (de angolul is találsz) vagy írhatsz nekem is, szivesen segítek vagy ilyesmi :)
2020. szept. 27. 00:03
 12/12 anonim ***** válasza:
64%

17 éve ovo-lakto vegetáriánusként mondom: NEM vagy rossz ember!

A felszínes, kockafejű “instavegánokról” pedig alapvetően van egy elég negatív véleményem.

Ugyanis az egyik legkedvesebb, régi barátomat, nem túlzok: MAJDNEM MEGÖLTÉK!

Egy ilyen társaság tagja lett. Egyik napról a másikra vegán lett, rá félévre már nyersvegán, utána pedig fruitáriánus (!!!!! 🤯), ami azt jelenti, hogy csak cukros gyümölcsöket evett egész nap.

Közel 2 évig abban a hitben volt, hogy minden rendben van vele, mert “ez lenne a normális étkezési forma minden ember számára, mindenkinek így kéne táplálkoznia), - utána pedig összeroppant az egészsége, nem menstruált, szó szerint a halál szélére került. Ma már egészséges életet él, eszik húst is, sokkal jobban van, de a mai napig nyögi ezen időszakának maradványait, hiszen olyan maradandó károsodások maradtak a szervezetében, hogy egész életében gyógyszert kell szednie.

Ami pedig a “barátait” illeti: amint megtudták, hogy már nem vegán, szemrehányást tettek neki, undorítóan viselkedtek vele, őt hibáztatták, fenyegették - tisztára, mint valami szektában.

Agresszív, szánalmas, képmutató banda, ami főleg olyan emberekből verbuválódik, aki előtte pár hónappal még McDonaldsos zacskóval és eldobható, műanyag Starbucks pohárral a kezében csücsörítenek.

Szóval, most felteszem a kérdést: ki a rossz ember? És ki a gyilkos?

2020. szept. 27. 16:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!