Rossz ember vagyok, ha húst és egyéb állati eredetű ételeket fogyasztok?
Én vegetáriánus vagyok, nagyon régóta. A párom viszont nem az, és mégis nagyon szívesen megcsinálom neki a husis kaját 😀
Egyáltalán nem ez határozza meg az embert, szóval nyugi, nem vagy rossz ember attól, mert eszel állati eredetű ételeket.
Az ember mindenevő, nem lesz valaki rossz attól, hogy állatokból készült ételeket eszik. Más fajok egyedek is megesznek más állatokat. Ez a természet rendje, hogy közhelyes legyek.
Viszont az is tény, hogy komoly etikai kérdések merülhetnek fel azzal kapcsolatban, hogy a mai világban hogyan is működik a feldolgozóipar, mekkora terhet ró a környezetre és egyáltalán hogy vannak az állatok tartva. Nem csodálom, hogy valaki aki beleássa magát ebbe a témába, úgy dönt végül, hogy nem akar ebben részt venni, és inkább vega lesz. De egyébként ezt úgy is meg lehet oldani, hogy a szupermarketes csomagolt húsok meg műanyagdobozos szeletelt sajtok helyett közvetlenül a termelőktől szerzi be az ember az ételt. Drágább, körülményesebb, de tisztább maradhat a lelkiismeret. És az is sokat javíthatnak a dolgokon, ha végre a fejlett világ emberei rájönnének, hogy az egy téveszme, hogy mindennap húst kell enni, mert az az étel, a többi csak köret. Ez annyira nem igaz, hogy egészségtelen is a túlzott húsfogyasztás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!