"De kicombosodtál" - ezt vajon sértésnek szánta vagy kedvességből mondta?
Minap összetalálkoztam egy volt kollégámmal, akivel szóba elegyedtünk. Hamarosan meg is jegyezte, hogy de kicombosodtam. Tudni kell, edzem, tehát nem zsírt szedtem magamra, hanem izmot.
Vajon sértésnek szánta? Vagy ilyet mond az ember dicséretből is? Ti mire gondolnátok, ha ilyet mondanának nektek?
Szerintem nem éppen így dicsérik egymást az emberek, hacsak nem köztudottan nagy gyúrásban és tömegelésben vannak. Ha nők vagytok, el tudom képzelni, hogy ez bizony egy gúnyos beszólás volt.
Ő jól néz ki egyébként? Akárhogy is, én sosem mondanék ilyet senkinek, mert még ha ártatlan is a szándék, furán hangzik.
Igen, nők vagyunk. Ő világ életében nagyon sovány volt, én csak szimplán vékony, most már elég sok izmot magamra sikerült szednem.
Amúgy nem tulajdonítok neki nagy jelentőséget, csak megütötte a fülemet és kíváncsi vagyok, vajon pozitív értelemben mondta-e.
Kérdező, jó sok szabadidőd van, ha van időd a semmin agyalni.
Ez egy teljesen közömbös kijelentés. Egy sima hétköznapi megjegyzés. Nem dicséret és nem sértés.
Ha jóbarátok vagytok (voltatok), akkor eltűrhető. Nem gondolom, hogy sértésnek szánta, de mielőtt kimondta, meggondolhatta volna, hogyan érint ez Téged.
Tapintatlanságból, akarata ellenére, megsérthetett. Ne lovagolj a kijelentésén, hiszen igazat mondott, Te is belátod.
én tuti sértésnek venném. de ez én vagyok.
apám mindig mondta, hogy "majd megcombosodsz legalább". de akkor sincs joga semmilyen jelzővel illetni a testemet senkinek. mondd meg neki, ha zavar, hogy legközelebb csak a fejében mondja ki és ne hangosan.
"jó sok szabadidőd van, ha van időd a semmin agyalni" - tudod, valakinek ez nem semmi. Mert van, aki érzékenyebb az ilyenre, mert mondjuk problémája van az önelfogadással, mert mondjuk korábban csúfolták, vagy pont az olyan gyökerek miatt, mint a kérdésben szereplő volt kolléga, aki a semmiből megjegyzést tesz a másik testére.
Egyáltálán miért kell bármilyen jelzővel illetni a másik testét? Neki nem teljesen mindegy, hogy néz ki a másik?
4-es, "Ne lovagolj a kijelentésén, hiszen igazat mondott, Te is belátod." - jó, ennyi erővel én meg válaszolhattam volna, hogy "te meg ugyanolyan girhes vagy, mint voltál". Ez is igaz, ő is beláthatja. De nem érzem, hogy bármi megjegyzést kéne tennem más testére.
Mellesleg tekintve, hogy sokszor kibeszélt kollégáknak, szerintem még örült is, hogy beszólhatott egy burkoltat, hiszen itt is sokak szerint ártatlan dolog ilyet mondani a másiknak. Nekem rosszul esett kicsit, de nyilván nem a világ vége.
Kedves Kérdező, tévedsz a #7 kommentedben. Amikor én azt írtam, hogy Te is belátod, akkor arra céloztam, amit már a kérdésedben is írtál, azaz sportoltál, ebből kifolyólag lettél izmosabb. A barátnőd nem tudhatta a kicombosodásod okát, így kimondta, amit felelőtlenül kimondott.
Te is visszavághattál volna, de nem tetted, mert magad sem voltál biztos abban, hogy dicsérni akart-e vagy megsérteni. A #7 kommentedben pedig így írsz, hogy girhesnek látod őt és (idézlek), "Ez igaz és ő is belátHATJA." Tehát: Te belátod, hogy felszedtél kilókat (mert izmaidat fejlesztetted), róla pedig állítod, hogy beláthatja, hogy girhes. Ez nem stimmel.
Kíváncsi voltál a véleményünkre. A többség azt válaszolta, hogy különösebben ne foglalkozz vele. Én is ezt írtam és megismétlem ezzel a mondatommal.
Sok sikert a testedzéshez!
"róla pedig állítod, hogy beláthatja, hogy girhes. Ez nem stimmel." - de stimmel, mert az. Csak nekem eszembe nem jutna megjegyzést tenni a testére, mint írtam.
Nem a barátnőm egyébként, hanem egy régi kollégám. Barátok esetében más volna a helyzet, ott nyilván vagyunk olyan kapcsolatban.
Kérdező, pszichés eset vagy, sürgősen keress fel egy pszichológust!
Ha egy semleges kijelentésre ekkora hisztivel reagálász, az nem normális.
Bolhából csinálsz elefántot.
Vastagabb lett a combod? Igen, mert edzettél rá. Akkor nem tudom, hogy mi a problémád.
Jaj, csak nem a szóhasználat sérti a füledet egy olyan személytől, akit talán nem is annyira kedvelsz ("girhes" jelző). Talán azt kellett volna mondania, ami nem vágja ki nálad a biztosítékot, de ugyanazt jelenti, hogy pl. de izmos lettél..stb.
Ő csak az igazat mondta. De ha ennyire zavar, akkor minek edzel? Csak te fújod fel a dolgokat.
Rég nem látott ismerősök szoktak megjegyzést tenni egymás külsejére, ha nagy változás történt az utolsó találkozásuk óta. Ami szerintem a világ legtermészetesebb dolga. Pl. de meg változtál/csinosabb lettél/meghíztál/hosszabb lett a hajad..stb.
Nehogy azt mond már, hogy ilyen csak most történt először a világtörténelemben, és a kérdező az első, aki ilyet átélt?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!