Mit csinálnál másképp mostantól ha nyernél 25-50-100-200 millió forintot? A külön az érdekel az hogy mi az amit ugyanúgy másképp tennél mi az amit pedig az összegtől függően változóan másképp tennél és mi az amit nem tennél másképp?

25 - Hitel, felújítás, segítségek.
50 - Előzők, + kis lakás vétel.
100 - Előzők +1 lakással.
200 - Nem tudom. Gondolkodnék.
Munkahelyet nem váltanék. 200-nál lehet.

A mai világban 100 millió van amire sok van amire nem.
Egy szép nagy lakás Pesten 150 millió is lehet.
De Pesttől 15-20 km-el távolabb 100 millióért vehetsz egy szép házat is.
Ha 100 körül kapnék biztos, hogy ingatlanba fektetném.

Ugyanúgy járnék dolgozni, mivel szeretem a munkám.
A pénz egy részét félretenném, nagyobb részét külföldi utazásra költeném.

Házat vennék.
Ha maradna még az összegből, azt valamibe befektetném.

Megpalyaznam a MM2H vizumot, vennek Mwgyarorszagon par ingatlant, amit kiadnek, eldobnam a hatipermetezot, es helyette szurcsolnem a sirap pandan-t a malajziai tengerparton eletem vegeig :)
40F truecel

100 milliót ha berakom állampapírba, kockázatmentesen havi 400 ezer lenne a kamat (5%-kal számolva)
Mivel nekünk már van lakás, kocsi, meg gyerekek, lehet hogy nem dolgoznék többet, vagy nem úgy, ahogy most. Persze ennek még utána kell számolni, ennyire nem egyszerű.

25 - mivel ez nem elég egy lakásra, ezért befektetném a 90%-át ETF-be, jó esetben 5-10 év múlva lehet belőle egy lakás (tételezzük fel az ingatlanok ára nem nő :) )
50 - lakás + befektetés, akár kockázatosabb is
100 - 2-3 lakás, 1-ben lakni, másika/többit kiadni + még több befektetés. Lakáskiadás bevételeivel havi szinten növelni a portfóliót.
200 - Itt már az előzőekből nyilván többet, illetve lakás helyett házat magamnak + autó. Fele minimum mehet befektetésbe. Ha az egészet berakod ETF-be, egy pesszimista számítással is beszélhetünk 800.000-1.000.000ft-os hónapokra lebontott hozamról.(másba is lehet fektetni, tekintsünk el attól, hogy az amerikai gazdaság recesszióban van)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!