Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi jut eszedbe neked arról a...

Mi jut eszedbe neked arról a szóról, hogy kiszolgáltatottság?

Figyelt kérdés
Személyes példákat is írhatsz.

ma 09:45
 1/10 A kérdező kommentje:
Fordult már elő veled, hogy ilyen helyzetben voltál, és senki sem segített neked?
ma 09:51
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerencsére a hétköznapi életben még nem voltam kiszolgáltatott helyzetben é törekszem arra, hogy sose legyek.

Amikor a műtétem volt akkor egyértelműen kiszolgáltatott helyzetben voltam.

Sok beleszólásom nem volt, hogy mi fog történni.

De igaz ez bármikor amikor repülőre ülök.

Mondjuk most, hogy belegondolok akkor is kiszolgáltatott helyzetben érzem magam amikor nem én vezetek. De ez ritkán van :)

De tipikusan kiszolgáltatott helyzet amikor a párodtól függsz anyagilag és nem teheted azt amit szeretnél.

ma 10:16
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Gyerekkor. Nem akarok róla beszélni.
ma 10:47
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Gyerekkorban mindenki kiszolgáltatott egzisztenciálisan. Később, felnőttként főleg az anyagi kényszer idézhet elő ilyet. Pl. valaki nem tud felmondani egy rossz munkahelyen, mert különben nem tud kenyeret venni.

A pénz, a vagyon az, ami szabaddá tesz a kapitalizmusban. Ennek ellenére nem a pénz az élet értelme, de a hiánya szörnyű helyzeteket eredményezhet.

ma 11:21
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Műtét utáni állapot.
ma 12:28
 6/10 anonim ***** válasza:
76%
A házasság.
ma 12:31
 7/10 anonim ***** válasza:
0%
6.: Ha nincs benne anyagi függetlenség, akkor valóban kiszolgáltatottá tehet egy házasság, de normális esetben inkább védő hatása van, anyagi és lelki értelemben véve is.
ma 12:39
 8/10 anonim ***** válasza:
85%

Normális esetben.De ebből csak nagyon kevés van.

ma 12:43
 9/10 Metionin ***** válasza:
100%
A gyerekkorom. Biztosan ez az oka annak, hogy felnőttként ahogy csak lehet, kerülöm hogy kiszolgáltatott helyzetbe kerüljek.
ma 13:04
 10/10 anonim ***** válasza:
9.: Én is így vagyok vele.
ma 13:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!