Mit csináljanak a melegek a négy fal között?
Mindig hallom az "én nem ítélem el a b*zikat, de csinálják a négy fal között" mondatokat. És mindig elgondolkodom, hogy mégis mit kéne a négy fal között csinálni. Például ott a Pride, arra is elhangzik ez a mondat. Pedig az emberek nagy része nem hiányos öltözetben megy ki, csak nyilván ha valaki megbotránkoztató,akkor azt fogják lenyomni a médiában. És ilyenkor megy a négy fal közötti mondat. De mit csináljanak a négy fal között? Ha úgy nézzük a Pride egy békésebb tüntetés, de oda nem szexelni mennek az emberek, és nem azért "tüntetnek", hogy szexelhessenek az utcán. Nyilvánosan közösülni szerintem heteroként sem oké, normális embernek szexuális beállítottságtól független meg sem fordul a fejébe. Azzal meg szerintem semmi baj nincs, ha valaki kézen fogva megy a párjával, vagy megcsókolja úgy, hogy az még nem előjáték kategória. Viszont a melegeken emiatt ki szoktak akadni egyesek.
És akkor ebből jön a kérdés, hogy mit is kéne a melegeknek csinálni a négy fal között?
"És szerinted mit fogtok elérni vele?"
Sokat. Például a gondolkodásra képes embereket meg lehet győzni. Saját példámból tudom, hogy gyerekkoromban én is a tipikus társadalmi berögződéseket követtem, a logikátlan kultúrát, és emlékszem, hogy a középsuli elején 14-15 évesen arról beszéltünk az osztályban, hogy ha két lány csinálja, az nem gáz, de ha két férfi, az milyen rossz dolog. Fiatal felnőttként egy barátom a párjával (hetero párkapcsolat) részt vett a Pride-on. Nem volt túl sok információm erről a témáról, ezért megkérdeztem, hogy mit keresett ő ott egyáltalán, meg hogy hetero párkapcsolatban miért megy el az ember a Pride-ra. Ő informált arról, hogy ezen a rendezvényen egyébként nem csak melegek vannak, hanem olyan emberek is (akár heteroszexuálisak), akiknek fontosak a melegek jogai. Egyik felvonulásra én is elmentem, az pedig azonnal eloszlatta az ilyen tévhiteket, mint pl. "gusztustalankodnak egy rohadt felvonuláson".
"Ha nem lenne pride, kevesebb lenne a homofób is... Csak mondom"
Ez szimpla tévhit, a nyugati országokban már évtizedes hagyománya van, a Pride elérte, hogy az emberek egyre toleránsabbak legyenek. Németországban pl. a társadalom 82%-a (!!!) támogatta annak bevezetését, hogy azonos nemű emberek is összeházasodhassanak.
A homoszexuálisok -és más, magukat másnak, mint heteroszexuálisnak tartók- a 4 fal között gondolkodva tudnák kitalálni, végiggondolni, hogy hol, mikor, és milyen körülmények között siklott félre a szexuális érdeklődésük.
Eltén -amerikaiból fordított lmbt lobbi könyvből- tanult pszichológustól úgysem várhat segítséget.
A 4 fal között megbeszélheti a családjával azt is, hogy mikor kikkel hagyták esetleg kiskorában felügyelet nélkül. Hasznos, ha pontos jegyzeteket vezet.
23
Pont hogy a tudományban hiszek, de NEM ERRŐL SZÓL a kérdés.
Eleg regota nevelek baromfit, de olyat nem lattam, hogy a kakas a masik kakasra maszott ra.
Tehat ha az allatvilagban van ilyen, lenyegesen ritkabb, mint a "zembervilagba'".
De az biztos, hogy a melegseg az emberi civilizacioval egyidos, nem modern hobort....
25
Bár nem erről szól a kérdés, de javaslom az ELTE amerikai -fizetett lmbt lobbis- könyvei HELYETT az utánanézést az állatokra hivatkozások előtt.
Mezőgazdasági -TUDOMÁNYOS- szakkönyveket, neadjisten gyakorló gazdálkodók megkérdezését, hogy pontosan milyen adott körülmények között alakulnak ki a zavaros viselkedések.
Kakasoknál is elő lehet idézni állítólag.
National Geographic által publikált 2010-es kutatásairól beszélek. Azt hiszem, azt azért kijelenthetjük, hogy tudományosabb megközelítést és nagyobb rálátást sejttet, mint abból bármilyen szexualitásra irányuló következtetést levonni, hogy az általad tenyésztett kakasok egymásra másznak-e :)
Ezen kívül a geo.de, Jasper Buikx (biológus), illetve Julia B. Monk (szintén biológus) forrásait tudom felmutatni.
Szóval ismét felteszem a kérdést, ilyen esetben nem hisztek a tudósoknak?
No, micsoda szerencse, magyar forrást is találtam erről, ha már utánanézést javasoltál nekem az állatvilággal kapcsolatban ;)
28-29
A NG írt már más fizetett/hiteltelen cikket is.
A két nevezett biológus gondolom érintett, vagy így, vagy úgy. A tudósok (is) megvehetők.
Az évezredek óta gazdálkodók kevésbé.
Szóval olvassanak NG-ot a 4 fal között?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!