Szerintetek ha gyerekeitek lesznek, ők is sodródni fognak az árral és hagyni fogják hogy azt csináljanak velük amit akarnak, Vagy ők erősebbek lesznek nálunk?
Szerintem lelépnek.
Legalábbis a nyári diáktüntik alapján. Beszéltem jópárral és azt mondták hogy nem mennek tüntetni meg ilyenek,hanem végigszopják diplomáig aztán ha megvan már veszik is a repjegyet.
Nem maradnak itt fa szt szopni.
Én azt látom, ez a generáció, tehát a mostani tizenévesek vagy huszasok, már belefáradtak az idősebb generáció kudarcaiba és nem akarnak birkaként élni.
A változás lassan bontakozik ki, de megfigyelhető. Nincs bennük annyi türelem, nem tesznek meg bármit fillérekért, vannak elvárásaik, ha valami nem jó, azt egyszerűen otthagyják. Vannak elvárásaik, igényeik és hangot is adnak neki, valamint kiállnak magukért. Illetve bátrabbak, rugalmasabbak, kevésbé félnek az újtol, változástól.
30 évvel ezelőtt valóban így volt, mert az ország gazdasága romokban hevert a szocalizmus miatt, a munkahelyek egyötöde pedig csak papíron létezett. Csakhogy azóta volt egy rendszerváltás, kinyílt a világ, bejöttek a nyugati meg a kínai multik, az emberek megtanultak angolul stb stb.... aranyos, hogy sztrájkolnak a Tesco dolgozói, de az ő alacsony fizetésük nem a probléma kategóriába tartozik, egyszerűen ennyi a piaci értékük és pillanatok alatt lehet helyettest találni. Aki nem akar éhbérért robotolni az elvégez egy 2 éves szakmunkásképzést a középsuli után, vagy elmegy valami értelmes egyetemi szakra 4 évre.
Szép ez a dolog, hogy kimegyünk külföldre a suli után, csak egyben szánalmas is. Ha ennyire rossz a magyar helyzet, akkor épp hogy itt kellene maradni és tenni valamit az országért, ipart építeni, kutatni stb. Persze könnyebb kimenni nyugatra és beleülni a tutiba. Sajnos a mai fiatalokba annyi nemzeti öntudat szorult, mint egy zsák dölgött molylepkébe.
Mindenesetre kizsákmányolásról egyáltalán nincsen szó, tehát abszolút nem állja meg a helyét, amit írtál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!