Ha lenne lehetőségetek visszamennétek a 90-es évek, vagy a 2000-es évek elejére, közepére?
Jobb volt nektek az az időszak?
Ha igen, miben volt másabb?
Vagy inkább a pokolba kívántátok azokat az időket.
Semmi baj.
Én minden válasznak örülök.
Hát igen. Biztos másabb volt akkoriban.
De kíváncsi vagyok arra, hogy mások hogyan vélekednek erről.
A '90-es évek csak a Nyugaton volt jó évtized, a világ többi részén háborúk, válságok dúltak.
Pl.:
Magyarország: tömeges elbocsátások, hazai ipar lerohasztása
Jugoszlávia: háború
Szovjetunió: felbomlott
Stb...
A '90-es években itthon szegénység, munkanélküliség, pokoli infláció volt. A 2009-es válság semmiség volt ahhoz képest.
Szomszédunkban (Jugoszlávia) egy véres és kegyetlen polgárháború dúlt. Kevesen tudják, de nem voltunk messze attól, hogy belekeveredjünk: a szerbek egyszer Barcsot is bombázták! És persze vajdasági magyarokat is gyilkolásztak rendesen.
Én akkor voltam fiatal, de most sokkal jobb, higgyétek el.
80-as évek elejére vissza ugranék 12-éves voltam,19,30-kor volt híradó,hétfőn nem volt adás,22-óráig volt tv-műsor,
De volt rádió kabaré jó humorral.
Gyereknek szabadabb élet.
1,50-fillér volt egy gombóc fagyi.
Volt szódavíz fillérekér.
Nem volt ennyi autó.
Nem voltak ekkora igények,még is meg volt mindenünk .
Ha gazda elkapott hogy (loptuk) a cseresznyéjét,vagy szólt apámnak,vagy adott egy kapát és le kellet kapálni a megevett cseresznye árát .
Off téma, de a szerbek nyugodtan elmehetnek a búsba.
Csak tudod az a szomorú, hogy a szerbek simán elnyomultak volna Pécsig is, mert szörnyű állapotban volt a Magyar Honvédség...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!