A mai fiatal generáció, 2000 után születettek, szerintetek is mások?
Nem vagyok sokkal idősebb, 27, de valahogy elképedek a mai generáción.
Tudom, hogy minden generáció más, de ez valahogy brutálisan elfajzott.
Amikor én gyerek voltam, 10 körüli, minket is szidtak, de ezekhez képest piskóták voltunk :D
Ha egy idősebb ránk szólt, azért leálltunk. Mai gyerekek semmi tiszteletet nem mutatnak az idősek felé sem. Tisztelet a kivételnek
"A fiatalság ma szereti a luxust. Rossz a modora, megveti a tekintélyt, nem tiszteli az időseket s cseveg, ahol dolgozni kellene. A fiatalok már nem állnak fel, ha egy idősebb lép be a szobába. Visszabeszélnek szüleiknek, fecsegnek a társaságban, nyelik az asztalnál az ételt, lábukat keresztbe teszik és zsarnokoskodnak szüleik felett."
Tudod, mikor és ki írta ezeket a sorokat? Szókratész 2400 éve. A probléma, úgy látszik, azóta sem oldódott meg. :)
Emlékszem gyerekként milyen idegesítő volt hallgatni ahogy a felnőttek folyton "bezzeg a mai fiatalok"oznak. Jó tudni hogy a mi generációnk sem lett más felnőttként.
Személyiségben nem mások a mai gyerekek,csak felnőttél, és a nosztalgia megszépiti az emlékezetedben a gyerekkorodat, míg a mostani fiatalokra már felnőtt (kritikus) szemmel nézel.
Ha lett volna gyakori, akkor ezt a kérdést minden évtizedben feltették volna.
-ugye milyen furák a ‘90esek?
-ugye milyen bunkóak a ‘80asok?
-ugye milyen tiszteletlenek a ‘70esek?
Ésatöbbi, ésatöbbi. Mindig a legújabb generáció a legfurább, legtiszteletlenebb, legneveletlenebb, a korábbiak pedig mindig tökéletesek voltak. :) Ez a világ rendje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!