Elviselhetetlen hőségben alvás vagy szúnyogoktól szenvedés?
Figyelt kérdés
Fura kérdésnek tűnik, de ti melyiket preferálnátok? Szúnyogháló nem opció. Szúnyogriasztó nem opció.2020. aug. 6. 23:44
31/47 A kérdező kommentje:
Hát de a 35 fokos szobában hiába húztam magamra a takarót, majdnem megfulladtam.
2020. aug. 7. 01:33
32/47 anonim válasza:
Lehet vicces lesz, esetleg szánalmas, de én tavaly szívtam a hőség miatt. Az ablakot nyivahagytam és egy függönyt két részre hajtottam, azzal védtem magam ellenük. Hallottam a zümögésüket, de enni nem tudtak belölem. A kintröl beáramló friss, hideg levegő nagyon jó volt, de még így is meleg volt a "takaróm", ezért még ventilátort használtam, így már elviselhető volt. Ez egy rögtönzött megoldás volt éjnek évadján, késöbb megoldottam a szúnyoghálót.
33/47 anonim válasza:
#31 De te két opciót adtál meg.
Egyik a hőség, másik a szúnyog
A szúnyogok esetén nem tűzted ki, hogy ugyanúgy 35 fok és a szúnyog az valójában csak grátisz.
34/47 anonim válasza:
És azt engedné anyukád, hogy felkapcsolj valahol egy másik szobában egy zseblámpát? Hátha a fényre jobban mennek, mint a vérszagra. És ha meg lemerül, akkor kicserélitek az elemet. Sőt!! Van már, lehet kapni, ilyen napkollektoros világítótorony; ilyen kis 20-25 centi magas; még áramszünetkor is praktikus tud lenni. És az úgy egész nap gyűjti a napfényt, és ha be van kapcsolva, akkor világít. Amúgy azt mondtad, hogy a fénytől riadnak el, az se rossz. Hogy tehát ha ne vonzza őket, hanem elüldözi. Egyébként nem kell folyamatosan kapcsolgatni a mini világítótornyot, mert ahogy sötétedik, ő automatikusan kezd el egyre erősebben világítani, de kikapcsolva is tarthatod, ha akarod. Nem tudom, mennyire jó megoldás. Vagy nemtom, nekem egyszer volt olyan, osztálytáborba mentünk, 3 szoba volt; egyik széle fiúk, középen tanárok, másik széle lányok. Na, ott , mondjuk az legyekre jó; lógott le a plafonról egy ilyen hosszú szalag, amibe beleragadtak a legyek. Mondjuk az talán pont legyekre volt specializálva. Valaki azt leszedte egyébként, mert túl undinak találta; de amúgy szóval nem volt szúnyog a szobánkban, és hálónk pedig ilyen nagyon jóminőségű régi háló volt, az az erős, sötétzöld. Na, szóval, ja meg, máshol meg láttam egy olyat, de mondjuk az is legyekre van specializálva, hogy egy ilyen 15 centi hosszú, 8 centi széles neonzöld kartonlapszerűség;és van még rajta minta, ami úgy néz ki, mintha több légy lenne rajta; az is egy ilyen légycsali; mondjuk szóval szerintem szúnyogok ellen az se jó. Viszont, ez, nem tudom, mennyire működik, még visszatérve a táboros szobánkba, egyik osztálytársamnál volt egy olyan, hogy be kell dugni a konnektorba, és akkor elvileg ez is valami rovarriasztó, vagy gőzömsincs , mi. Tehát csak az a kis villás kis félgömb, amit bedugsz a konnektorba, kb annyiból áll, és akkor ez nem tudom , mit csinál, de valaki egyébként asszem, korábbi kommentben írt valami ilyet is. Egyébként szóval próbáld meg esetleg ezt a napkollektoros dolgot, nem tudom, mennyibe kerül egy ilyen, de talán esetleg kipróbálhatnád. Ja és egyébként van , ami ebből kékes fényű, meg van olyan napkollektoros cucc is, mint egy gombának a kalapja, az asszem sárga fényt bocsát ki; és akkor azt meg fel tudod ragasztani a falra (mondjuk azt alvásidőkor nem tanácsos, tehát inkább ne ragaszd fel sehova; csak rakd oda az ablakpárkányra nappal, hogy töltődjön. De egyébként szerintem még egy anyaháló is praktikus lenne a szobádban. :) (Ez csak vicc volt. :)) Ja amúgy valami redőnyös dolog nekem is eszembe jutott, hátha még az is lehetne jó megoldás. Vagy ablak nyitva, teljesen bebújsz a takaró alá, vagy egy másik lepedő alá; de úgy, hogy pont legyen egy megfelelő lélegzőlyukad is a takarón; tehát úgy terítsd magadra, hogy azért az orrodnál ne takarjon el teljesen.
35/47 anonim válasza:
*meg amúgy lehúzott redönnyel, a töksötét szobába, lehet,hogy a szúnyogoknak nem lesz kedvük bejönni, és napkollektoros lámpát meg ne a te saját szobádba rakd, hanem valahova egyéb helyre; akár több helyre is lehet rakni ilyent a lakásban.
36/47 anonim válasza:
*most nézem, hogy ez a konnektoros vegyszeres, olyat pedig nem szeretnél.
De akkor próbálj meg szóval esetleg a fényekkel játszani, vagy bebújni teljesen még takaró alá is lehet jó, lábfejed kidughatod, de akkor legyen rajtad zokni. Meg amúgy nemtom, nekem rémlik valami ilyen, hogy valaki ott heverészett a fűben, és egy szalmakalappal takarta el az arcát. Nem akart leégni, vagy félt a szeplőktől, vagy anélkül túl forró volt, vagy csak aludni , szunyókálni akart, és zavarta őt a fény.
37/47 anonim válasza:
Ha az ablakokra szunyoghalo nem opcio, attol meg az agy fole szerelt nagyon egyszeru, drotkarikarol baldachinkent logo tull, szerintem nem is draga, az opcio. Nekem nyaralasnal totalisan mukodott, es alvas kozben semmi zavaro nem volt benne.
38/47 anonim válasza:
Vagy veszel miniventillátort 3000 ft. És akkor az ablak csukva este
39/47 bárándi válasza:
Lehet kapni elektromos szúnyogriasztót ami olyan frekvenciájú hangot ad ki amit a szúnyogok nem szeretnek (teljesen hangtalan), UV lámpást ami ropogósra süti őket, vagy szereltess fel split klímát.
40/47 bárándi válasza:
A Hasznos Holmik-on lehet kapni ultrahangos riasztót 1790 Ft.-ért.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!