X0 kérdése:
"Olyanok mint a tűzoltók": milyenek? Miben másak mint egy átlagember?
Figyelt kérdés
Általános iskola 1-6. osztályban mondta a tanárnő, valószínűleg 4. körül, hogy "olyanok mint a tűzoltók": nem tudom kikre mondta, gondolom fura emberekre. Nem kérdeztem meg tőle, milyenek a tűzoltók. Nyilván erősek, hiszen mondjuk fel kell tudniuk emelni egy eszméletlen embert. Természetesen valami belső tulajdonságra gondolt: személyiség, jellemvonás, modor, mentalitás, stb. Biztos hogy nem arról volt szó, hogy mondjuk macsóként viselkednek és rámenősek. Nyilván vállalják a veszélyt, hiszen mondjuk egy égő faház bármikor rájuk omolhat. Nem szabad elájulniuk a látványtól, nyilván a mentősöknek se, stb. Miben másak mint egy átlagember? Köszi.febr. 6. 19:07
1/5 anonim 

válasza:

Semmiben alapvetően, aki ilyet mond az sztereotípiákra gondol. Jóképűek, kigyúrtak, bátrak, stb. Persze ha emberenként nézed egyik sem igaz mindegyikre.
2/5 Senior Séf 

válasza:

"Miben másak mint egy átlagember?"
Pl a barátságukban. Erős egymásra utaltságban a barát VALÓBAN barát. Tűzbemenős...
3/5 anonim 

válasza:

Életemben nem hallottam ezt a kifejezést. :D
5/5 anonim 

válasza:

Én sem hallottam még ezt a hasonlatot, viszont, jobb ötlet híján, bátorságot, bajtársiasságot gondolnám, hogy dicsérik általa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!