Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » 114-es IQ mire elég kb? Lehet...

114-es IQ mire elég kb? Lehet valahogy fejleszteni, és mivel?

Figyelt kérdés

A pszichológus aki csinálta, már elmondta, hogy felsőoktatásban ne nagyon gondolkodjak, mert ahhoz ez kevés lesz.

Szakmám nincs, gimnáziumban érettségiztem. Vállalkozás elindítására nincs pénzem.

És gondolom ennyi ésszel olyan fondorlatos marketing-koreográfiákat sem tudnék kitalálni, hogy mondjuk valami motivációs előadóként vagy látnokként keressem hülyére magam. (Nem is szeretnék ilyesmivel foglalkozni).

Szóval fogalmam sincs, mit kezdjek magammal. Most nagyon butának és alkalmatlannak érzem magam.

Lehet az IQ-t valamivel hatékonyan fejleszteni, és ha igen, mivel?

18/F

2020. aug. 6. 01:45
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
64%
#20 Hogy a jó francba ne mondana? :D Nekem is őszintén elmondta, hogy kb mire lenne elég is mire nem, amikor arról beszélgettünk, merre indulhatnék tovább. Az más kérdés, hogy a kérdezőnek baromságot mondott.
2020. aug. 6. 09:48
 22/36 anonim ***** válasza:
60%
Nem minden pályaválasztási tanácsadó pszichológus...
2020. aug. 6. 09:57
 23/36 anonim ***** válasza:
64%

"Nem minden pályaválasztási tanácsadó pszichológus..."

Pályaválasztási tanácsadó nem csinálhat iq tesztet.

2020. aug. 6. 10:01
 24/36 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 98-as iq-val nem mondott ilyet. Sőt utána el is végeztem az egyetemet. A pszihológus pontosan tudja hogy nem iq függvénye ez. Egy komoylabb matek fizika szakon számíthat az iq , de egy átlag szakon nem annyira jelentős.
2020. aug. 6. 10:07
 25/36 anonim ***** válasza:
74%

23: Hajaj, senki le nem szarja, mit csinálhat, sajnos csinál. És bizony a HR-esek is hasonlóan igénytelenül használnak teszteket és ugyanilyen agyatlan tanácsokat adnak, mert még az alapszakjuk sem pszichológia.

Normális pszichológus nem mondhat ilyet, hogy "te nem vagy alkalmas ezalapján". Egyrészt mert ez nem igaz ilyen eredményeknél, másrészt pedig láthatod, hogy egy laikus kliensben milyen reakciókat vált ki megoldások javaslása helyett ilyen szintű kijelentéseket tenni.

Láttam már sokmindent ebben a szakmában, a legalapvetőbb megtanítani a szakembert használni egy mérőeszközt és normálisan lekommunikálni, hogy mi jött ki. Az egyetlen dolog, amit el tudok képzelni, hogy valamelyik szubteszten ért el nagyon alacsony eredményt és ezért nem látszik a teljes IQ-n, hogy mire gondolt a költő. Vagy valóban nem az IQ, hanem a motivációs tényezők miatt mondta azt, amit, csak a kérdező valamit félreértett. Minden más esetben csak a kontárkodásra tudok gondolni egy olyan embertől, aki messziről sem ismeroa szakmát.

2020. aug. 6. 10:12
 26/36 anonim ***** válasza:
88%

"Hajaj, senki le nem szarja, mit csinálhat, sajnos csinál."

Ez azért nem teljesen így működik... Rendes iq tesztet nem csinálhat, legfeljebb valami előfelmérést, vagy netről letöltött tesztet. Az, ha te ennek bedőlsz, annak tudatában, hogy nem szakember csinálja, az a te egyéni problémád. Hülye voltál, ennyi.

2020. aug. 6. 10:47
 27/36 A kérdező kommentje:
Köszi, mindenkinek a válaszokat. Ez elég megnyugtató, akkor azt hiszem, mégis megpróbálkozok a fősulival, előtte még dolgozok egy évet.
2020. aug. 6. 10:48
 28/36 A kérdező kommentje:

Egyébként rendes pszichológus csinálta, a pszichiátrián, ahova szorongásos problémák miatt jártam, de a terápiát már lezártuk, és már jól vagyok. Egy vizsgálathoz kellett a teszt, amit a pszichiáter kért, hogy csináljon meg.

Én pedig később rákérdeztem, hogy ez mire lenne elég, amikor szóba került, hogy merre szeretnék tovább indulni.

Akárki nem csinálhat iq tesztet, főleg nem pályaválasztási tanácsadó. Vannak önismereti, meg kompetencia, vagy logikai tesztek, amiket megcsinálhat, de az nem iq teszt. Akkor sem, ha ő annak hívja.

2020. aug. 6. 10:58
 29/36 anonim ***** válasza:
52%

26: Konkrétan MAWI-t használt és nem én vagyok a hülye. Mesélték, hogy mi történt, azt nem tudom, honnan volt meg neki az eszköz, de az biztos, hogy képesítés nélkül kóklerkedett vele. És feltételezem, olyan szinten az a szakember sem ért hozzá, akihez a kérdező járt. Főleg, hogy IQ-t jobb helyeken nem közlünk úgy, hogy csak odacseszünk egy számot, mert ez annál valamivel komplexebb és sokkal többet mond, ha tudjuk, hogyan adódnak össze a nyerspontok.

Légyszíves, ha hülye vagy a szakmához vagy nem megy a szövegértés, ne okoskodj. Attól, hogy valamit papíron nem lehet, vannak emberek, akik totál inkompetensek és megteszik. Akárhogy tagadod. Azt egy szóval sem mondtam, hogy legális vagy etikus.

2020. aug. 6. 11:54
 30/36 anonim ***** válasza:
86%

Mesélek neked valamit,gyerekent megálapitotak hogy nincs semmi bajom csak olvasni nem fogok megtanulni,de azt nem tudják miért,és az egyik ovonő le autistázot (ez nem lett kivizsgálva).Utána elkerültem 8 évesen egy pszichologushoz aki megálapitota egéséges vagyok mint a mak és nincs szükségem semilyen kezelésre.17 évesen elkerültem pszichiaterhez akoriban jó tanulni voltam (és ez is sokat számitotak a véleményhez nekik),hölgy megálapitota hogy nagyon inteligens vagyok szerinte simán lehet belőlem bármi ,sőt szerinte meg kellene probálnom az egyetemet valami reál szakon mert úgy veszi észre ,hogy érdekel és szerinte nincs semmi bajom ,túl jó tanulo vagyok és értelmes ahoz hogy bármi bajom legyen,csak kényszer beteg vagyok.Rá kétt évre elmentem egy ujabb szakemberhez aki közölte velem hogy fogyatékal elő vagyok,és kész csoda ,hogy elvégeztem a sulit szerinte ez nem lehetséges és százalékoltasam le magam mert szerinte olyan szinten vagyok,hogy munkám se lesz.

Az ember itt gondolkozik el ,hogyan is müködik az egéségügy ,és azon is csak magadra hallgas menki másra mert sose tudod mi az igaság.

Szoval általános sulit befejeztem ,gimit befejeztem,egyetemre mentem reál szakra.

Saját magamra hallgatam senki másra és bejött,mert a szakemberek csak össze vissza kavartak.

Voltam ott szuper inteligens az egyiknél másiknál retardált harmadiknál átlagos (egéséges ) ,negyediknél meg fogyatékos aki csak fogyatékosok dolgozhat.

Hallgas magadra mert sajnos ezek szerinte a legtöbb szakember csak tipel vagy nem tudom mit csinálnak.

2020. aug. 6. 13:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!