114-es IQ mire elég kb? Lehet valahogy fejleszteni, és mivel?
A pszichológus aki csinálta, már elmondta, hogy felsőoktatásban ne nagyon gondolkodjak, mert ahhoz ez kevés lesz.
Szakmám nincs, gimnáziumban érettségiztem. Vállalkozás elindítására nincs pénzem.
És gondolom ennyi ésszel olyan fondorlatos marketing-koreográfiákat sem tudnék kitalálni, hogy mondjuk valami motivációs előadóként vagy látnokként keressem hülyére magam. (Nem is szeretnék ilyesmivel foglalkozni).
Szóval fogalmam sincs, mit kezdjek magammal. Most nagyon butának és alkalmatlannak érzem magam.
Lehet az IQ-t valamivel hatékonyan fejleszteni, és ha igen, mivel?
18/F
Mint látod, kedves Kérdező, a te iq-szinted se nem determinálja, se nem akadályozná meg azt, hogy sikeresen diplomát szerezz. A motiváció és a szorgalom kombója lesz döntő abbban, hogy el tudod-e vágezni majd. Ha valami érdekel annyira, hogy meg is tanuld, akkor menj és felvételizz!
(Az iq szint egyébként Gauss-görbét mutat 100 körüli átlaggal, bár más kutatások szerint Mo.-n 110 körüli az átlag. Ja, és iq-szint valamint ész közötti összefüggést bemutató tanulmányt is nehéz találni. Lehet, hogy nincs is?)
Az IQ egy tulajdonság egyik vetülete.
Nekem 137 IQ-t mértek, pontosabban e körülit. Plusz mínusz egy-kettő eltérés volt ebben felnőtt koromban.
Ez a hányas IQ mire determinál, olyan mint anno a családi rang.
Aztán jobágy gyerekből is lett magyar katolikus főpap, hercegprímás. Na ő pont azért mert okos volt.
Dörzsöltség jobban számít, mint az IQ az érvényesülésben.
Mondjuk számít az IQ azért.
Én borzalmasan nehezen, lassan tanulok és hiába van szorgalmam, ha ahhoz elég, hogy úgy végezzek el felsőoktatási szakot, hogy se nem alszom, se nincs életem..
Nekem elvileg magas az IQ-m, mégis marha nehezen tanulok.
#18 Igen mert az IQ-val a tanulási képesség csak kapcsolatban van.
Az IQ ilyen általános logikai megoldó képesség egy számba tömörített értéke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!