Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan lehet fejleszteni az...

Hogyan lehet fejleszteni az érzelmi inteligenciát?

Figyelt kérdés

Konkrét válaszokat várok.

Előre is köszönöm.

2020. júl. 1. 15:42
 1/7 anonim ***** válasza:
36%
Vedd meg a Tanulom magam YouTube csatorna érzelmi intelligenciával kapcsolatos videó csomagját.
2020. júl. 1. 16:12
 2/7 anonim ***** válasza:
61%
Szerintem ez született dolog. Erőltetni, utánozni lehet, csak felesleges, mert sosem lesz olyan mint az eredeti.Csak valami gyér, halvány utánzat.
2020. júl. 1. 16:17
 3/7 anonim ***** válasza:
0%
Most ez a divat. Fejlesztés. Közben csak az ego hízik meg tőle.
2020. júl. 1. 17:06
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Önkénteskedni elmenni pl.: egy állatmenhelyre, vagy bentlakásos otthonba, vagy egyházi-, vagy egyéb szervezet által indítványozott önkéntes akciókban benne lenni. E mellett lehet csoportdinamikai-, önfejlesztő tréningre jelentkezni, de az sok.
2020. júl. 1. 17:42
 5/7 anonim ***** válasza:
Én anno láttam milyen kiközösítettnek lenni és belegondoltam én hogyan élném meg ezt, illetve hogy mennyi problémája lehet az ilyen helyzetben levőknek. Szerintem te is gondolkozz ezeken néha. Bár én már előtte is kb minden random embert meg tudtam sajnálni, ha mondjuk elesett valaki a suli udvarán vagy látszott az illetőn, hogy valami gondja van. Ez tényleg egy született dolog, azt nem tudom mennyire tanulható, fogalmam sincs de biztos vannak erről könyvek meg fejlesztő tréningek is, ha érdekel úgyis próbálkozol majd kicsit jobban odafigyelni a dolgokra. Az előző válaszok között is akadnak még jó ötletek.
2020. júl. 1. 22:10
 6/7 anonim ***** válasza:

Meg persze azt is fontos megemlíteni, hogy ezt kiskorodban el lehet sajátítani, a környezeted amiben felnősz szintén nagyban befolyásolja, legalábbis én így látom, de inkább olvass utána.

5-ös voltam.

2020. júl. 1. 22:16
 7/7 anonim ***** válasza:

Az érzelmi intelligencia az érzelmekkel való bánás képessége. Az a képesség, amivel saját és embertársaink érzelmeit felismerjük, megértjük, kezeljük. Az értelem és az érzelem közötti átjárás, agyunk racionális és érzelmi központjai között létrejövő kommunikáció - definiálja a fogalmat Nagy Erzsébet közgazdász, coach, aki immár két éve kezdett el behatóbban foglalkozni ezzel a területtel. - Érzelmi intelligenciánk szintje nagymértékben gyermekkorunk, neveltetésünk hozadéka. Így tehát ki kisebb, ki nagyobb munícióval érkezik a nagybetűs életbe. Korunk előrehaladtával a megélt dolgok, tapasztalatok miatt EQ-nk magától is növekszik, a szakirodalmak szerint 20-50 éves korunk között mintegy 25 százalékkal. A pszichológusok ezt néha érettségnek is nevezik - teszi hozzá.

"Az érzelmi pallérozottság legalább olyan fontos része a műveltségnek, mint a matematikában vagy az olvasásban való jártasság" - fogalmaz Karen Stone Mc Crown amerikai pszichológus. Hogy ezt mennyire komolyan gondolják az Egyesült Államokban, jól mutatja, hogy már az iskolákban is bevezették az EQ oktatását. Nagy Erzsébet úgy véli, nálunk is elkelne az oktatás, hiszen a munkáltatók sokszor panaszkodnak arra, hogy a fiatal kollegák nem tudnak az elvárt módon viselkedni, alkalmazkodni a munkahelyen. - Mivel mind magánéleti kapcsolatainkban, mind karrierünk során boldogulásunk kulcsa az érzelmi intelligencia, hasznos készségfejlesztő tantárgy lehetne az iskolában - emelte ki a szakember, aki maga is tart képzéseket.

2020. júl. 4. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!