Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi a külömbség egy alacsony...

Mi a külömbség egy alacsony és egy magas inteligenciával bíró ember között?

Figyelt kérdés
Mármint fizikailag kérdezem. Eltérő neuron mennyiség,vagy jobb idegkapcsolat? Vagy mi tesz engem kevésbé vagy sokkal inteligensé?
2020. márc. 16. 11:12
 1/7 anonim ***** válasza:
77%
Az egyik lényeges különbség az, hogy az intelligens szót helyesen írja.
2020. márc. 16. 11:15
 2/7 anonim ***** válasza:
48%

És ragozni is helyesen tud...

sokkal intelligensebbé?

2020. márc. 16. 11:45
 3/7 anonim ***** válasza:
88%

1. A másik pedig, hogy tud egy kérdést értelmezni, és arra válaszol. A helyesírási képesség nem azonos az intelligenciával.

Harmadrészt, én sem a kérdésre válaszoltam, de én legalább beismerem.

Azért érdekes a kérdés, mert az intelligencia egy összetett dolog, ebben a formában nem létezik a fejben. A társadalom alkotta meg ezt a fogalmat. Benne van az is, hogy az ember eddig milyen szituációkkal találkozott, és azokból milyen tapasztalatot szűrt le, és hogyan kezeli a további, hasonló szituációkat. Tehát részben attól is függ, burokban neveltek-e valakit, milyen körülmények között élt eddig, stb. Ezek az emlékképek elraktározódnak a hosszú távú memóriában, tehát ez is benne van.

És nyilván függ attól is, milyen a hosszútávú és rövidtávú emlékezete, ez nem tudom, hogyan jelenik meg agyi szinten, de nyilván benne van, amit a kérdező ír, neuronmennyiség, idegkapcsolat is.

No, meg adott helyzetben a stressz csökkenti ideiglenesen vagy akár hosszú távon az intelligenciát. Tehát a stresszért felelős anyagok mennyisége is közrejátszik. Az endorfin, szerotonin mennyiség is nem baj, ha nem alacsony, és az agyi képességekre pozitívan hat. Valóban az agysejtek mennyisége is számít, amit pl. alkoholfogyasztással sajnos csökkenteni lehet. Azon kívül sok lelki dolog is közrejátszik.

2020. márc. 16. 11:47
 4/7 anonim ***** válasza:
29%
A külöNbséget sem tudta leírni...
2020. márc. 16. 12:40
 5/7 anonim ***** válasza:

A 3. válaszoló voltam. Nézzétek, lehet, hogy nem jó a helyesírása, de attól, hogy itt orrba-szájba kijavítjátok, csak őt hibáztatjátok. Ő emiatt vagy elszidja a felmenőiteket, vagy saját magát hibáztatja, feleslegesen. Tehát vagy a saját felmenőiteknek tesztek rosszat a javítgatásokkal, kioktatásokkal, vagy neki okoztok kisebbségérzést, de semmiképpen nem javítjátok ezzel a helyesírását. De az is lehet, hogy csak elengedi a füle mellett a kommentjeiteket. Biztos van több verzió is, de a lényeg, semmit nem segítetek senkinek azzal, hogy a helyesírásáért lehordjátok.

De azt mondom, minden ember sokkal intelligensebb is lehetne, ha olyan lenne az iskolarendszer, vagy ha a szülei úgy állnának hozzá. Az iskolarendszer egyáltalán nem gyakorlatias, sokszor felesleges ismeretek tömkelegét adja át. Ehhez külön speciális jó nevelés kell, hogy az ember el tudjon igazodni az információhalmazban. Személyiség kérdése is, hogy elgondolkozik-e és hogyan rendszerezi a sok információt, hogyan ismeri fel az összefüggéseket.

Ahhoz, hogy a kérdező kérdésére pontosan válaszolni tudjunk, azt kéne megnézni, pontosan mit jelent az intelligencia, mi tartozik bele. Ezután meg lehet nézni, hogy ezek a dolgok agyi szinten hogyan képeződnek le. Úgy gondolom, a kérdező jól ráérzett, hogy az idegsejtek mennyisége és a kapcsolataik eléggé fontos ebben. De majd hátha erre jár valaki, akinek ez szakterülete, nem úgy, mint nekem, és nem a helyesírást fogja nézni, és pontosabb választ is kaphatunk majd a kérdésre.

2020. márc. 16. 20:10
 6/7 anonim ***** válasza:
5. Voltam. Mármint úgy értem, nem lesz jobb a helyesírása attól, hogy ezt mindenki megemlíti, hogy milyen rossz.
2020. márc. 16. 20:12
 7/7 A kérdező kommentje:

A harmadik válaszolónak:

Köszönöm,úgy érzem valamivel beljebb vagyok.Szeretnék tudni,és megérteni olyan dolgokat amiket csak nagyon kevesen tudnak,amikhez Én nagyon kevés vagyok.

Soha nem adom fel,valahogy el fogom érni,hogy közéjük tartozzak.

A többieknek:

Ígérem, a jövőben jobban odafigyelek a helyesíràsomra.

2020. márc. 17. 08:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!