Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szeretném megérteni az irigysé...

Szeretném megérteni az irigységet. Az olyan mint az idegesség, nincs előnye csak van?

Figyelt kérdés

Hárman voltunk fivérek, és az irigységet a szüleim belőlem teljesen kinevelték, ha volt.

Sajnos van (sokszor), hogy nem úgy alakul az élet, hogy mindenkinek jó legyen, ilyenkor tudok idegeskedni.

Tudom hogy nincs haszna. Dolgozom is rajta. De ezt legalább értem.

2020. aug. 3. 15:55
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
( 1.,7.és8. vagyok, akinek a könyvéről meg én írtam, azt Hamvas Béla írta, ha jól emlékszem, én még nem olvastam tőle egyet sem. Csak gondoltam már akor én is leírom. :) )
2020. aug. 3. 16:29
 12/17 A kérdező kommentje:
Akkor végülis ez olyan mint a féltékenység egy vágyott lány/fiú kapcsán? Mert úgy-e párom féltem is, elveszteni is féltem, de nem birtoklom, hanem egyek vagyunk.
2020. aug. 3. 16:29
 13/17 A kérdező kommentje:

#9-es Ez lesz az. Köszi!

Bár szomorú.

2020. aug. 3. 16:38
 14/17 A kérdező kommentje:
#11 Hamvas-t szeretem, bár nekem "kicsit" szomorú. Én is csak fejezeteket olvastam még tőle.
2020. aug. 3. 16:40
 15/17 A kérdező kommentje:
Igen nagyon szeretnének kihasználni olyanok, akik úgy-e nem szeretnek. Ésszerű határokon belül visszont érdekes, hogy kifizetődő is jószándékúnak lenne. Nem mintha ez lenne az egyéni cél, ez ilyen közöségi érdek.
2020. aug. 3. 16:43
 16/17 anonim ***** válasza:

"Akkor végülis ez olyan mint a féltékenység egy vágyott lány/fiú kapcsán? Mert úgy-e párom féltem is, elveszteni is féltem, de nem birtoklom, hanem egyek vagyunk."

Hát, igen, néha egyébként vagy keverni is szokták, vagy ténylegesen összemosódik. Pl ha mondjuk valakinek az exe összejön valaki mással. Akkor lehet. De amúgy akkor is irigyelheti a másik csaját, vagy csávóját, vagy a helyzetüket; vagy mind a kettőt együtt, hogy párban milyen boldogok.

2020. aug. 3. 21:13
 17/17 A kérdező kommentje:

#16 Volt egy hosszú kapcsolatom. Szerencsére eltudtam engedni, amikor vége volt. Nem nézegettem a facebook-ját. Mondjuk ha évente egy saját készítésű fotót feltesz oda, lehet sojat mondok. No nem azért mert csúnya, nagyon szép és okos. Nos az új párjára nem vagyok féltékeny, én akkor elöbb találtam pár. Igaz lehet, hogy ő lehetett volna az igazi.

Suliban, még ha a nekem tetsző lányok más fiúért rajongtak, volt féltékenység.

2020. aug. 3. 21:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!