Mit lehet tenni pánikrohamok, állandó szorongás esetén? Mi van, ha a nyugtató nem elég hatásos? 19/L
Figyelt kérdés
2 nap múlva megyek érettségizni, de nem magától a vizsgától tartok, hanem nálam szociális fóbia, súlyos önbizalomhiány állhat a háttérben. Ilyen rohamok szerencsére most már egyre ritkábban jelentkeznek, de a kellemetlen fizikai tünetek mindennaposak még itthoni környezetben is: remegés, hasfájás, nehézlégzés, fej-, arczsibbadás, magas vérnyomás, megugrott pulzusszám. Rettegek, hogy hogyan fogom túlélni azt a 4 napot jövőhéten a suliban, amikor vizsgázni fogok. Mielőtt bezártak volna az iskolák többször is annyira rosszul lettem, hogy haza kellett jönnöm. Szörnyen parázok, nem akarom, hogy esetleg ki kelljen mennem a teremből vizsga közben, hogy kicsit lenyugodjak, mert ha rámtör a pánik, akkor képtelen vagyok egyhelyben ülni... Félek, hogy a fél nyugtató sem fog segíteni. Viszont, ha beveszek egy egészet, akkor elkezdem nagyon fáradtnak érezni magam és az agyam is jelentősen tompul.2020. máj. 1. 22:42
1/4 anonim válasza:
Én is hasonlóan vagyok és voltam akkor is, amikor érettségiztem, tudom mennyire rossz.
Én gyógyszert sosem szedtem, azt nem tudom nálad mennyire súlyos a dolog, nekem citromfű tea + Magne B6 kombó be szokott válni. Persze meg nem gyógyulsz tőle, teljesen nem múlik el a szorongás, de segít.
Amúgy annak örülj, hogy szóbeli legalább nem lesz, nekem az valami brutális volt, konkrétan majdnem elájultam többször is. De túléltem, úgyhogy te is túl fogod ezt, fel a fejjel. :))
2/4 anonim válasza:
Meditalj. Nagyon sokat segit. Illetve a felelmek okat kene megszuntetni. Na meg gondolom bantalmazo csaladban elsz
3/4 anonim válasza:
Szerintem ne félj megbeszélni ezt egy ottani tanárral. És kérd meg, hogy ne adja tovább. Szerintem az ilyet nem veszik félvárról, azért ez elég komoly dolog, és nyílván nekik se érdekük hogy rosszul legyél. Ne érezd magad hibásnak, hogyha pánikrohamos lesz, erről most te nem tehetsz. Az a lényeg, hogy tudd, ha rádtör a pánik, akkor is van megoldás. A vizsgáknak is hamar vége lesz, lehet most neked örökkévalóságnak tűnik, de hidd el magadról, hogy tudsz irányítani. Bízz magadban, képes vagy rá :)
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Egy kicsit megnyugtattatok! :)
2020. máj. 3. 11:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!