Szorongás ellen mit lehet tenni?
18/F vagyok. Ahogy olvasgattam a neten, rájöttem, hogy szociális fóbiám van. Szorongó típus vagyok, emberek közt szorongok, főleg buszon - izomfeszülés, gombóc a torkomban, stb... Ez kb. Egy éve jelentkezett nálam és amióta megkezdődött a tanév egyre erősebbé vált. Minden reggel gyomorideggel megyek iskolába egy kis hányinger kíséretével. Azt várom, hogy mikor lesz vége a napnak, és hogy végre hazajöhessek.- csak ez jár a fejemben egész nap. Nem szeretek emberek közt lenni.
Nem tudom mivel lehetne ezt a szorongást kezelni. Talán pszichológus? Még sose voltam és félek is tőle. Nehezen kommunikálok idegenekkel. Egy értelmes mondatot se tudok kinyögni ha idegenekkel "beszélek"...
Gyakran fogyasztok alkoholt is, sört/energiaitalt veszek, hogy enyhítsem a szorongást. Még ami segíteni szokott rajtam az a death metál műfajú zene (Cannibal Corpse :D ).- ezek csak enyhítik a szorongásom, de végleges megoldast nem nyújtanak.
Aztán azt veszem észre, hogy napról napra sz@rabb a kedvem, a barátaimtól eltávolodom.
Lehet nyugtatózni kéne magam?
Bocs, ha hosszú és zavaros lett...
Dehogy kéne nyugtatózni magadat! Gyógyszert csak akkor szedj, ha orvos írja fel!
Keresd meg az iskolapszichológust, egy csomó ilyen esete van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!