Mit tehetnék az ellen, hogy ne menjen ennyire nehezen az ismerkedés?
Az velem a helyzet, hogy ismeretlen emberek előtt nagyon nehezen tudok megnyílni. Előfordulhat az, hogy nagyon kevés a közös témám valakivel, ilyenkor befullad a beszélgetés. Ha viszont lenne miről beszélgetnem, akkor egyszerűen valamilyen gátlásosság féle-szerű dolog végett egyszerűen nem vagyok képes szóban kifejezni magam. Ilyenkor vagy az van, hogy tudnék mit hozzászólni, de nem jutnak eszembe a szavak, vagy még értelmes gondolatok sem tudnak előjönni. Ha az utóbbi esetben megpróbálom kifejezni magam, akkor általában bődületes hülyeségeket hebegek-habogok. Az is megesik nem is egyszer, hogy annyira leblokkolok, hogy még az elhangzott dolgokat sem vagyok képes értelmi szinten összerakni és emiatt nem tudom nemhogy kifejezni magam, de még megérteni a másikat sem.
Többször próbáltam már élő szóban is ismerkedni. Először fórumokról beszélgettem emberekkel, fiúkkal, lányokkal egyaránt. Viszont amikor személyes találkozásra kerül a sor, egyszerűen olyan, mintha reflexből távolságot akarnék tartani. Képtelen vagyok a személye felől érdeklődni, nem jut eszembe egyetlen értelmes kérdés sem, én sem tudok nyíltan magamról beszélni, sem az állapotomról, sem az érzelmeimről, sem semmilyen belső tulajdonságomról. Vagy pedig valami teljesen más dologra terelem a témát, amely nem szól egyikünkről sem, de ilyenkor csak untatom vele.
Miért van az, hogy ennyire nehezen tudok közel kerülni szinte mindenkihez? Miért nem vagyok képes egyenesen, nyíltan, őszintén beszélni úgy, hogy normálisan megtaláljam a megfelelő szavakat? Hogyan győzzem le ezt a bátortalanságom, félénkségem, szorongósságom?
22/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!