Mit tegyek, ha cikinek érzem, amikor tampont veszek?
12 éves korom óta menstruálok, mindig anyum vette meg nekem a betétet meg a tampont. Max 5x vettem magamnak meg, és akkor is cikinek éreztem. Ez még 12-13 évesen elment, de most 17 évesen már cikinek érzem, hogy cikinek érzem (xd). Tudom, hogy nem ciki, és olyan, mintha kenyeret vennek, de mindig olyan cikinek érzem megvenni, pedig semmi ciki nincs benne. Olyan gáznak érzem, mert nem elég, hogy menstruálok, még a vásárlással is "kínlódok".
Ennek lehet az az oka, hogy a legelső és a második menstruációmkor cikis helyzetbe kerültem. Mit tegyek?
8x írtad le a ciki szót ebben a kis szösszenetben, ideje 1-2 szinonímát is használnod.
Vegyél többet egyszerre, vagy nagyobb kiszerelést, így legalább ritkábban lesz ciki. Akarom mondani kínos.
Tiniként én is kellemetlenül éreztem magam, aztán elfogadtam hogy ez teljesen természetes dolog.
Előbb utóbb te is rá jössz majd erre, addig is amit tudok javasolni hogy kevésbé legyen gáz: vegyél egyszerre többet mondjuk 2-3 havi adagot, ha van lehetőséged fizess önkiszolgálónál, ha nincs akkor női pénztárosnál fizess (gondolj arra hogy ők is szoktak venni). Amúgy a kasszások pláne nagyobb áruházban nem is figyelik mit veszel, nem jegyzik meg az arcod és nem is érdekli őket :D
Ferfikent szerintem teljesen ertheto, hogy folleg egy fiatal lany szamara kellemetlen es ciki tampont vasarolni. Egyszeruen az a ciki, hogy barki az uzletben, a sorban, a kasszaban azon spekulalhat, hogy neki most, vagy altalaban milyen testi folyamatai lehetnek. Es az, hogy a valosagban ez szinte senkit sem erdekel, az nem vigasztalja, mert attol meg azt erzi, hogy mindenki azt vizslatja milyen tipusu, vagy meretu tampont vett, hogy ebbol kovetkeztessen akarmire.
Ket dolog jut eszembe ami talan enyhitene a helyzetet. A kerdezo kerje meg 1-2 baratnojet, hogy kiserjek el, es ugy egyutt 2-3-an vegyek meg a taponokat, igy egyutt talan nem ereznek annyira cikinek, jobban viselnek, es lassan hozzaszoknanak a szituaciohoz.
A masik otlet, hogy egy nagyobb bevasarlaskor vegye meg, amikor amugy vesz 8-10 egyebb nem ciki termeket, es akkor tobbi termek kozott nem olyan hangsulyos, mitha csak egy doboz tamponnal beallna a penztarhoz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!